Spis kylling - ikke ko- og spar CO2!
Råvarerne til vores mad kræver energi og vand at fremstille. For at man kan få sig en god bøf, skal oksekalven nemlig først fødes og vokse sig stor, før den kan slagtes. Dette betyder at oksekød og andre fødevarer som lam, smør, ost og fløde er en klimabelastning. Sammenligner man derimod kød med f.eks. bønner, æg og kartofler så kræver disse råvarer mindre, og de har derfor en lav klimabelastning.
Spis klimavenligt
- Spis årstidens fødevarer
- Spis lokale fødevarer
- Spis mere frugt og grønt og mindre kød og mælkeprodukter
- Spis kød fra gris og fugl i stedet for lam og ko
- Spis sild og makrel frem for torsk og rejer
- Spis kartofler og pasta frem for ris som tilbehør
Spis efter årstiden
I Danmark dyrkes en masse gode råvarer, men de er ikke lige let tilgængelige hele året. Sæson hjulet nedenfor viser en oversigt over sæsonens frugter og grøntsager. Spiser man sæsonens frugter og grønsager vil man også ofte opdage, at disse er billigere.