Hvor ligger Gladsaxe?
Gladsaxe Kommune ligger nordvest for København. Fra Gladsaxe Rådhus til Københavns Rådhus er der ca. 10 km i fugleflugtslinje. Gladsaxe grænser op til kommunerne: København, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Furesø og Herlev. Gladsaxe består af følgende nu sammenvoksede oprindelige landsbyer: Gladsaxe, Buddinge, Bagsværd og Mørkhøj og dækker et areal på 2.500 hektar. Se kort over kommunen
I forbindelse med Kommunalreformen i 2007 forblev kommunen selvstændig.
Danmarks første verdensmålskommune
Som den første kommune i Danmark har Gladsaxe indarbejdet FN's verdensmål direkte i sin kommunestrategi, Gladsaxestrategien, der blev vedtaget i 2018. Gladsaxestrategien knytter sig til FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling og forankrer udvalgte verdensmål i Gladsaxes seks målsætninger. Gladsaxes seks målsætninger er:
- Børn og Unge former fremtiden
- Attraktiv erhvervsby med jobvækst
- Lige muligheder for at lykkes
- Grøn og levende by
- Sundhed og Trivsel hele livet
- Klimavenlig by
Læs hele Gladsaxestrategien
En kommune i vækst
Gladsaxe er en kommune i vækst og i mange år har befolkningstallet været stigende. Med udgangen af 2019 havde kommunen 69.270 indbyggere og er dermed den 20. største kommune i Danmark. Prognosen for 2020-2035 viser, at befolkningstallet stiger med 6.772 borgere frem til 2035, hvor der anslås 76.034 borgere i kommunen. Det er en stigning i alle aldersgrupper, hvor det især er de 0-5 årige og de 85+ årige der stiger. Det er denne udvikling der lægges til grund for kommunens planlægning på blandt andet skole- og dagtilbudsområdet.
Boliger
I Gladsaxe er der i alt 31.542 boliger, som er fordelt på etageboliger, rækkehuse og parcelhuse. Næsten 60 procent af boligerne er etageboliger, mens resten fordeler sig ligeligt mellem rækkehuse og parcelhuse. 36 procent af kommunens boliger er ejet af almennyttige boligselskaber. I løbet af de kommende tre-fire år forventes der bygget 1.000 nye boliger.
Skoler og ungdomsuddannelser
Der er 10 folkeskoler i Gladsaxe og et 10. Klassescenter. Derudover er der en række ungdomsuddannelser: Gladsaxe Gymnasium, Bagsværd Kostskole og Gymnasium, TEC - Teknisk Erhvervsskole Center og Gladsaxe Ungdomsskole.
Grønne områder
På trods af at Gladsaxe ligger centralt og tæt på København, er der i Gladsaxe mange grønne områder og muligheder for naturoplevelser som fx Aldershvile Slotspark, Bagsværd Sø, Fedtmosen, Hareskoven, Smørmosen, Store Hareskov og Utterslev Mose.
Idrætsanlæg
Der er i kommunen et rigt foreningsliv og mange muligheder for at dyrke idræt og sport. Der findes fx følgende idrætsanlæg: Bagsværd Stadion, Bagsværd Svømmehal, Danmarks Rostadion, Bagsværd Sø, Gladsaxe Sportscenter, Gladsaxe Badmintonhal, Gladsaxe Bowlinghal, Gladsaxe Motionscenter, Gladsaxe Skøjtehal, Gladsaxe sportshal 1 og 2, Gladsaxe Sports Hostel, Gladsaxe Stadion, Gladsaxe Svømmehal, Gladsaxe Friluftsbad og Akademisk Boldklub. Læs mere om idrætsanlæggene i Gladsaxe
Kultur og Fritid
Der er også en lang række tilbud inden for kultur og fritid som fx Bibliografen (biograf og bibliotek), Baadfarten, Gladsaxe Musik- og Billedskole, Telefonfabrikken - Gladsaxe Kulturhus og spillestedet Richter mm.
Masser af erhvervsaktivitet
Gladsaxe har en stor erhvervsaktivitet og er en af Danmarks største erhvervskommuner med 31.370 private arbejdspladser og 7.627 offentlige arbejdspladser. Siden 2008 har kommunen haft en stigning på over 7.600 arbejdspladser samlet set.
Der er fire erhvervskvarterer: Gladsaxe Ringby, Bagsværd Erhvervskvarter - inklusiv Bagsværd Bypark, Gyngemosepark og Mørkhøj Erhvervskvarter.
Foruden arbejdspladser bidrager virksomhederne til vækst og udvikling af byen.