Gladsaxe Kommune har i mange år arbejdet med at skabe en by, hvor alle bydele er i social balance. Allerede i 2014 indgik visionen i kommuneplanen og i 2016 blev en strategi for Bydele i social balance vedtaget. Visionen har siden begyndelsen været at skabe attraktive, velfungerende og trygge bydele i social balance i hele Gladsaxe.
I dag ser vi en positiv udvikling i både Høje Gladsaxe, Mørkhøj almene boliger og Værebro Park, hvor boligområderne i forhold til uddannelsesniveau, indkomst, beskæftigelse og kriminalitet alle er i positiv udvikling.
Sådan arbejder vi strategisk
Værebro Park
Værebro Park er et boligområde beliggende i Bagsværd tæt ved Hillerødmotorvejen og Smørmosen. Arbejdet med at skabe social balance i Værebro er forankret i Partnerskabet for Værebro Park, hvor fokus de kommende år handler om at koble boligområdet tættere til resten af Bagsværd. Partnerskabet har ansvar for at implementere Strategien for social balance i Bagsværd.
Strategien skal gøre op med den opdelte by, hvor folk i overvejende grad mødes med dem, der ligner dem selv – det handler om at dyrke bydelsperspektivet (Bagsværd) i jagten på at skabe forandringer i boligområdet (Værebro Park).
Høje Gladsaxe
Høje Gladsaxe er et boligområde beliggende i den sydlige del af Gladsaxe og er med sine markante boligblokke et vigtigt vartegn for Gladsaxe Kommune. Samarbejdet om at skabe social balance i Høje Gladsaxe er organisatorisk forankret i Den Bystrategiske Bestyrelse, hvor Gladsaxe Kommune, Boligforeningen AAB, Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe, fsb Gladsaxe, Lejerbo, Boligforeningen 3B og Københavns Vestegns Politi er repræsenteret.
Mørkhøj
Gladsaxe Kommune har gennem de seneste år haft stort fokus på Mørkhøj, da det er en bydel i forandring. Området omkring Gyngemosen er blevet udbygget med boliger og idrætsfaciliteter, og kommunen har købt Blågård seminarium, hvor Enghavegård Skole udvides og et stort børnehus etableres. Mørkhøj Bygade er under udvikling, og der planlægges et nyt byrum med legeplads ved Mørkhøj Skole og Mørkhøj Bibliotek.
Men der er også områder i Mørkhøj som er udfordret. En lokal forankret social innovator og en styregruppe for social balance i Mørkhøj arbejder derfor for at styrke sammenhængskraften og fremme positive fællesskaber og naboskaber.
Endelig har et opgaveudvalg med borgere og politikere set dagen lys i begyndelsen af året. Opgaveudvalget skal arbejde med en vision for Mørkhøj 2025.