Tak for at du deltager i Gladsaxes kampagne Spis mad - UDEN SPILD.
Vi håber du bliver inspireret til at skabe nye vaner, når du køber ind og laver mad, med fokus på at bekæmpe madspild.
To til tre uger efter du har tilmeldt dig, vil du modtage en velkomstpakke med alt, hvad du skal bruge for at komme i gang. Forløbet kører fra 2. oktober frem til 20. november. Du vil cirka hver anden uge gennem hele forløbet modtage tips om vaner og informationer om nye udfordringer på mail og SMS.
Vind præmier undervejs
Du kan være en af de heldige vindere af 2 x 2 biografbilletter til Bibliografen, hvis du udfylder spørgeskemaet i starten og slutningen af forløbet.
Gode vaner batter i kampen mod madspild
Danskerne smider 1/5 af den mad de køber i supermarkedet i affaldsspanden.
Madspild i danske husholdninger skønnes at udgøre 237.000 ton om året. Madspildet i husholdningerne er den mad, som vi smider ud fra køkkenet, hvad enten det er tilberedt mad, vi ikke fik spist op, eller råvarer, vi ikke nåede at bruge, mens de var friske.
Hvert år ender 11.500 tons mad - som kunne være spist - i skraldespanden i Gladsaxe. Det er fra både husholdninger, virksomheder, butikker og kommunale institutioner. Da et kilo madspild svarer til en udledning af 2,5 kg CO2, svarer det altså til en udledning af 28.750 tons CO2 - så der er flere gode grunde til at reducere madspild.
I Gladsaxe Kommune har vi med Strategi for Grøn omstilling et mål om at reducere madspildet med 50 procent inden 2030. Det er både virksomheder, offentlige institutioner og private, der skal ændre adfærd for at vi kan nå i mål. Flere virksomheder og børnehuse og seniorcentre er i gang med at reducere deres madspild - og bare ved at have mere fokus på madspildet, kan man faktisk reducere det på ganske kort tid. Se kortlægning af madspild.