Få overblikket over dit affald og indberet problemer
Hvis du vil printe en tømmekalender, hvis du vil se dine beholder-tilmeldinger, hvis du har problemer i forbindelse med, at du får hentet affaldet, hvis du skal du have ændret på typen eller mængden af materiel med mere - så klik på selvbetjeningsløsningen MitAffald.
Hvis du skal købe tømning af fejlsorteret beholder, bestille tømning af Rød Kasse til farligt affald eller andet - så klik på selvbetjeningsløsningen Ekstra affald.
Hvis du ønsker en beholder til pap, kan du sende en mail til [email protected]. Husk at anføre navn og adresse. Beholderen koster dig ikke ekstra.
Du kan downloade vores affaldsapp "Affaldsportal" via links nedenfor:
Dagrenovation/mad- og restaffald bliver hentet på hverdage mellem kl. 6.00-16.00. Fra 1. september - 1. juni bliver mad- og restaffald hentet hver anden uge, mens det bliver hentet hver uge i den varme periode 1. juni - 31. august.
I sommerperioden må skraldemændene hente affaldet helt frem til kl. 18 på hverdagene. Når temperaturen er over 25 grader, har skraldemændene på grund af varmen, lov at starte tømning af affald en halv time tidligere, kl. 5.30.
Det genanvendelige affald bliver hentet mellem kl. 7.00-16.00.
- Beholderen til plast og kartoner til mad- og drikkekartoner samt papir bliver hentet hver 3. uge.
- Beholderen til glas og metal bliver hentet hver 8. uge.
I forbindelse med helligdage kan affaldsindsamlingen foregå fra kl. 04.30, fordi modtageanlægget har korte åbningstider.
Du må tidligst sætte storskraldet ud dagen før, vi henter det. Storskraldet skal dog stå der inden kl. 7 på afhentningsdagen, ellers risikerer du, at det ikke bliver taget med. Der kommer tre biler og henter forskellige typer affald. Anbring dit sorterede storskrald ved fortovet, så det ikke generer dem, der kommer forbi.
Din skraldemand holder fri den 25. december og 1. januar
Der bliver ikke hentet affald den 25. december og 1. januar. På disse to dage hentes affaldet i stedet en af dagene op til, eller en af de efterfølgende dage. På de øvrige helligdage hentes affaldet som normalt.
Tilmeld dig SMS- og email-service , så får du besked, når du skal sætte beholdere og affald ud.
Der kan være flere forklaringer på, at dit affald ikke er blevet hentet. Det kan for eksempel være fordi:
- Beholderen er overfyldt (låget kan ikke lukkes)
- Affaldet er fejlsorteret
- Beholderen er defekt
- Der står stiger, cykler eller andet i vejen
- Der er ikke glatføre-bekæmpet
Skraldemanden vil i disse tilfælde lægge en seddel i din postkasse, der forklarer, hvorfor affaldet ikke er blevet taget med.
Procedure for efterladt affald
Sørg for at få udbedret fejlen og så vil du få hentet affaldet ved næste tømmedag. Får du for meget affald til, at det kan være i din beholder, kan du sætte ekstra affald i sække, som så vil blive taget med som restaffald. En sæk må ikke veje mere end 16 kg.
Har du ikke mulighed for at sortere affaldet korrekt, kan du mod betaling bestille en særlig tømning af beholderen på gladsaxe.dk/ekstraaffald.
Der er også mulighed for, at dit affald mod betaling kan hentes udenfor ordinær rute. Gå ind på gladsaxe.dk/ekstraaffald.
Mit affald blev glemt ved afhentning
Vær opmærksom på, at skraldemanden også kan have glemt at hente dit affald. I det tilfælde vil du ikke kunne finde en meddelelsesseddel i din postkasse.
Har skraldemanden glemt at hente dit affald, skal du anmelde det på gladsaxe.dk/mitaffald. Husk at angive affaldsordning. Dit affald vil da blive hentet senest efterfølgende hverdag.
Er en af dine beholdere til genanvendeligt affald eller din beholder til mad- og restaffald gået i stykker, skal du anmelde det på Mitaffald.
Er din beholder til haveaffald gået i stykker, skal du selv købe en ny eller bruge papirsække.
Er jeres fælles beholder til dagrenovation/restaffald i jeres beboelsesejendom gået i stykker, skal I selv købe en ny eller sørge for reparation af beholderen. Nye beholdere kan købes på nettet.
Mener du, at beholderen til haveaffald eller dagrenovation/restaffald er gået i stykker på grund af vognmandens håndtering af beholderen og ikke på grund af slid, så send en klage direkte til vognmanden og bed om erstatning:
Anmeld skade til Remondis (Storskrald og genanvendeligt affald, haveaffald, farligt affald)
Har du oplevet problemer i forbindelse med afhentningen af dit dagrenovation, for eksempel spildt affald, for tidlig afhentning eller andet, skal du anmelde det på gladsaxe.dk/mitaffald.
Har du fået skader på din ejendom, bil, fliser eller andet skal du klage direkte til vognmanden:
Anmeld skade til Remondis (Storskrald og genanvendeligt affald, haveaffald, farligt affald)
For meget affald generelt
Hvis du generelt har mere affald, end der er plads til i din nuværende løsning, må størrelsen på dine beholdere eller antallet af beholdere/sække øges.
På gladsaxe.dk/mitaffald kan du ændre på antal af sække/beholdere og størrelsen på beholdere. Husk, at du skal bruge NEM ID.
Boligforeninger skal selv købe dagrenovationsbeholdere. De kan ikke købes via kommunen
Dit skraldestativ skal være model B-96 eller trådstativ til en 125 liters sæk.
For meget affald en gang i mellem
Bestilling af ekstra tømning uden for ordinær rute
Har du for meget affald eller er dit affald ikke blevet hentet, fordi du ikke har levet op til kravene i forbindelse med afhentning, kan du købe ekstra afhentning af dit affald uden for ordinær rute mod betaling på gladsaxe.dk/ekstraaffald.
Læs om krav til placering af beholder og adgangsvej på siden Takster, gebyrer og regler
Restaffald/dagrenovation
Hvis du en sjælden gang har mere restaffald end normalt, kan du på kommunens biblioteker købe et klistermærke til at sætte på en sæk, som du selv køber (plastiksæk, sort eller gennemsigtig). Klistermærkerne koster p.t. 22 kr. pr. stk. Du sætter din ekstra sæk med klistermærket på ved siden af dit skraldestativ eller din container. Når du får hentet dagrenovation, tager skraldefolkene den ekstra sæk med. Du kan godt sætte flere sække ud. Du kan også bestille klistermærket her.
Plast & kartoner til mad- og drikke
Har du for meget plast/kartoner til, at det kan være i beholderen, kan du sætte en gennemsigtig sæk med plast/kartoner ved siden af din plastbeholder. Du kan også aflevere plast/kartoner til mad og drikke på genbrugsstationen.
Papir og glas
Hvis du ikke har plads til dit papir og glas kan du benytte kuberne placeret rundt om i byen eller genbrugsstationen.
Du kan finde de nærmeste kuber på "Kort over kuber i Gladsaxe"
Vælg Værktøjer og Genbrugskube.
Tast din adresse ind, eller tryk "sæt" og klik i kortet.
Herefter vises ruten til de nærmeste kuber.
Tøm glasset og skyl med koldt vand. Hæld lidt vand i beholderen, skru låget på og ryst.
Plastemballage og metaldåser skal være tømt for indhold og nogenlunde rent, inden du smider det i beholderen. Skyl med koldt vand.
Pap og papir skal være rent og tørt.