Det kan du få hjælp til i Ungeenheden
Hvis du er ung, under 30 år og endnu ikke har en kompetencegivende uddannelse, kan vi hjælpe dig med at afklare din muligheder og ønsker for en fremtidig uddannelse, hjælpe dig med at søge ind på din uddannelse og tilbyde dig relevant aktivering frem til uddannelsesstart.
I Ungeenheden kan du
- tale med en uddannelsesvejleder om dit valg af uddannelse
- få tilbudt aktiviteter, der kan forberede dig til uddannelse
- få hjælp til at finde en uddannelsespraktik
- søge om uddannelseshjælp frem til uddannelsesstart
- få hjælp til at skrive ansøgning og CV
Ungeenhedens uddannelsesvejledere
I Ungeenheden kan du altid få en snak med en dygtige og erfarne uddannelsesvejleder og behøver derfor ikke bestille tid. Du kan henvende dig på Gladsaxevej 378, 1. sal, 2860 Søborg. Du er også velkommen til at aftale tid på forhånd, og du kan altid ringe til os på telefon 39 57 66 20 i vores åbningstid, som er mandag-fredag klokken 09.00-14.00.
Hvis du er i tvivl om, hvem der er i din uddannelsesvejleder, kan du kontakte Ungeenheden, eller du kan finde kontaktoplysninger på din vejleder på hjemmesiden www.minvejleder.dk/
Overvejer du at stoppe på en uddannelse?
Går du på en ungdomsuddannelse, og overvejer du at droppe ud, er det altid en god idé at kontakte studievejlederne på skolen eller en af uddannelsesvejlederne i Ungeenheden.
Du kan få generel studievejledning om dine muligheder for bl.a. studieskift, studiestop og orlov hos de vejledere, der er ansat på din skole. De vil i mange tilfælde kunne hjælpe dig med at træffe den rigtige beslutning.
Med et fritidsjob får du mulighed for at undersøge forskellige brancher og måske blive inspireret til at vælge uddannelsesvej. En tidlig start på arbejdsmarkedet kan understøtte velbegrundede valg i forhold til uddannelse og arbejdsliv. I Ungeenheden kan unge mellem 13 – 18 år få hjælp til at finde et fritidsjob.
Du kan henvende dig til Ungeenheden, hvis du har brug for hjælp til at skrive jobansøgninger, udarbejde et CV eller har andre spørgsmål om alt fra løn til arbejdsmiljøregler til NemKonto.
Hvor meget kan jeg tjene?
Du kan læse mere om unges lønsatser på jobpatruljen.dk
Hvis du står i en svær situation, kan Ungeenheden hjælpe dig med at få en individuel rådgivning ud fra dine behov. Vi kan fortælle dig om de mange forskellige steder, hvor du kan få hjælp til at tackle de udfordringer du står med.
På vores side om Sundhed og sygdom kan du få et overblik hvilke tilbud vi kan tilbyde dig
Rusmiddelcenteret
Rusmiddelcenteret er et gratis tilbud til dig, som har problemer med alkohol eller stoffer, og dig som er pårørende. I Rusmiddelcenteret arbejder mange forskellige fagligheder sammen om at sammensætte et tilbud efter netop dine behov. Du er garanteret behandling inden for 14 dage efter din henvendelse.
Du kan ringe helt anonymt på telefonnummer 39 57 39 00 alle hverdage kl. 9-14.
På Rusmiddelcentrets hjemmeside kan du læse mere om hvordan du kan få mere hjælp.
Gladsaxe Kommunes Ungeenhed råder over et korps af frivillige mentorer, der alle er forskellige, men dog har dét til fælles, at de har en masse livserfaring og overskud. Derudover brænder de for at hjælpe et ungt menneske videre i livet.
En frivillig mentor er en erfaren person, der tilbyder at støtte dig i en svær periode. En mentor er en, der har tid, lyst og overskud til at lytte, rådgive og hjælpe dig videre.