Velkommen til Cathrinegården 
Cathrinegården er et døgndækket botilbud med plads til 24 voksne handicap, som har brug for døgndækket hjælp og støtte i let til moderat omfang, og som profiterer af en socialpædagogisk indsats. Vi har fokus på fællesskabet.
Cathrinegården er et hyggeligt atriumbyggeri, som blev taget i brug i 2008.
Hvordan er boligen og nærområdet?
Hver borger har deres egen lejlighed på 38 kvadratmeter. Hver lejlighed har en entré, et tekøkken og et badeværelse. Lejlighedens stue er en kombination af stue og soveværelse.
På badeværelserne er der forberedt til en vaskesøjle. Alle borgere har valgt at have egen vaskemaskine og tørretumbler. Enkelte benytter på ugebasis Cathrinegårdens vaskeri mod betaling.
Til alle lejligheder hører et kælderrum.
Rygning er tilladt i egen bolig
Borgerne må ryge i deres egen bolig eller udenfor - væk fra indgange til fællesarealer. Gæster må ryge i borgernes bolig, hvis borgerne giver dem lov, men vi opfordrer alle til at ryge udenfor. Borgerne må ikke ryge i boligen, når personalet er til stede for at hjælpe, og 10 min. før hjælp gives, skal der derfor luftes godt ud.
Alle fællesrummene er røgfri.
Egen terrasse
Hver lejlighed har udgang til en lille terrasse, som man selv skal sørge for vedligeholdelse af. Indimellem sker det at gartnerne sørger for klip af hæk mv. eller en borger i nyttejob, arbejdsprøvning eller lignende gør det. Men det påhviler den enkelte selv at stå for det (betale, hvis man selv eller familien ikke kan hjælpe
Der er fælles gårdhave/have, som frit kan benyttes (også sammen med gæster).
I midten af byggeriet, ligger tre basehuse og et stort fælles beboerhus, som kan rumme 60 personer.
Fælleshuset bliver benyttet til fællesarrangementer og arrangementer med pårørende.
Vi ligger i et grønt område på Taxvej 27 i Bagsværd. Cathrinegården er nabo til den kendte Bagsværd Kirke, som er tegnet af Jørn Utzon.
Botilbuddet ligger i gåafstand til Bagsværd by. Der er let adgang til både bus- og togforbindelser til Kgs. Lyngby og København.
Hvis du tilbydes en bolig i et botilbud efter almenboliglovens §105, er du lejer på almindelige vilkår. Lejeforholdet reguleres ved en lejekontrakt, og du betaler husleje i henhold til lejekontrakten (se "Hvor meget skal jeg betale i husleje?" under Ofte stillede spørgsmål). Vi yder socialpædagogisk støtte samt omsorg og pleje efter Lov om Social Service.
Hvad kan man lave, hvis man bor på Cathrinegården?
Cathrinegården er borgernes hjem, og dagligdagen er indrettet, som de fleste af os kender den. De fleste borgere har dagtilbud uden for huset.
Alle har en ugentlig fridag, og den bliver fx brugt til personlige indkøb, frisør, bibliotek og ture i nærmiljøet.
Alle borgerne er med i en turnusordning i forhold til praktiske opgaver som borddækning, madlavning, opvask og småindkøb, hvilket er med til at styrke fællesskabet.
Læs eventuelt om vores IBG-skærme i afsnittet om hverdagsteknologi, som vi blandt andet bruger til at skabe overblik over hverdagen.
Borgerne får støtte til at tilmelde sig fritidsaktiviteter, kurser og lignende, hvis de ønsker dette og selv har økonomisk mulighed for at deltage.
Eftermiddagene bruges også til dagligdags aktiviteter, såsom madlavning og oprydning i hjemmet, når det er meningsfuldt for den enkelte.
Vi åbner basehusene op, så der er mulighed for at mødes og lave noget sammen ud fra borgernes ønsker oven på en aktiv dag i dagtilbud.
Vi er generelt meget opmærksomme på at komme ud på korte og lange ture (bus og gåture) aften og weekend. I hverdagen kan der fx være spontane gåture i området eller aktiviteter i vores dejlige atriumgård.
Større udflugtsmål bliver planlagt i samarbejde med udgangspunkt i borgernes ønsker. Vi har bl.a. et aktivt udflugts- og oplevelsesudvalg.
Ferie
Vi tilbyder forskellige former for ferie planlagt efter borgernes behov. Det kan være en tur i sommerhus, på musikfestival eller en-dagsferieture.
Du tilbydes op til fem feriedage på hverdage sammen med medarbejdere om året.
Oasen (Klub)
Alle borgere har mulighed for at være medlem af klub Oasen - beliggende i kælderen af administrationsbygningen.
Oasen har åbent hver mandag aften fra kl. 19.00 - 21.00.
I Gladsaxe Handicaptilbud inddrager vi hverdagsteknologiske løsninger for at imødekomme borgernes unikke behov/udfordringer. Derfor har vi en hverdagsteknologikoordinator ansat, der, sammen med lokale hverdagsteknologiambassadører, hjælper med at finde de rette hjælpemidler.
Hvis det vurderes, at du har behov for et af nedenstående hjælpemidler, kan der være egenbetaling.
Fremmer trivsel og selvstændighed
Vi har derfor mulighed for at tilbyde mange forskellige former for hverdagsteknologi til at understøtte og fremme din trivsel og selvstændighed. Herunder kan nævnes spisemaskiner, plejesenge og vaske-tørre-toiletter.
Sanseintegration
Hvis vi bliver opmærksomme på et behov, inddrager vi sanseintegrationshjælpemidler som fx tyngdehjælpemidler (dyner og veste), diverse dimseredskaber og empatibamser (Store Bent og sælrobotten PARO).
Tryghedsskabende teknologier
Vi tilbyder også muligheden for tryghedsskabende teknologier, hvis du fx har brug for en epilepsialarm eller udstigningsalarm.
Overblik over aktiviteter m.m.
IBG står for Interaktiv BorgerGuide og er et digitalt, pædagogisk værktøj, vi har valgt at bruge i vores tilbud. Via IBG-skærmene eller IBG’s app (til din egen smartphone eller tablet) kan du blandt andet se, hvilke aktiviteter der er mulighed for, billeder af tidligere aktiviteter, hvem der er på arbejde, og hvad vi skal have at spise.
Læs eventuelt mere om IBG på ProReact egen side (firmaet bag IBG).
Frivillige borgere
I løbet af 2021 startede Cathrinegården et samarbejde med flere butikker i Bagsværd, hvor borgere fik mulighed for at være frivillige. Det kan du se mere om herunder, hvor du også kan se et par klip fra Cathrinegården:
Hvordan arbejdes der på Cathrinegården?
Formålet med borgernes ophold på Cathrinegården er at skabe rammer for en tryg tilværelse med glæde og varme, hvor interesse og opmærksomhed for borgerne er til stede.
Cathrinegårdens menneskesyn bygger på værdighed og respekt i alle forhold, såvel indenfor som udenfor husets rammer.
Det pædagogiske arbejde tager udgangspunkt i den enkelte borgers ønsker, behov og funktionsniveau, herunder deres kognitive forståelsesramme. Det betyder også, at alle borgere skal yde så meget til fællesskabet, som de er i stand til. I praksis betyder det, at borgeren mødes med forventninger om at tage aktiv del i hverdagens opgaver. Alle har et medansvar for fællesskabet, og alle er afhængige af hinanden.
Cathrinegårdens faglige værdier i det pædagogiske arbejde er under konstant udvikling i overensstemmelse med tilegnelse af ny viden, nye erfaringer og den generelle udvikling, som er aktuel i samfundet.
Cathrinegårdens metodehus bygger på systemisk narrativ.
Vi har et fagligt, forpligtigende fællesskab, hvor vores pædagogiske tilgang er under stadig udvikling. Vi vil hinanden og tror på, at den enkeltes bidrag er væsentligt for hele fællesskabet.
Etikken i vores socialpædagogiske arbejde betyder, at der kontinuerligt reflekteres over vores valg og handlemåder.
Som borger på Cathrinegården vil du møde en individuel pædagogisk indsats, på baggrund af en rehabiliterende, anerkendende, social lærings- samt anerkendende tilgang.
De faglige tilgange ligger til grund for valg af nedenstående metoder.
Rød-gul-grøn
Metoden har fokus på at arbejde med borgerens selv- og medbestemmelse.
- GRØN betyder, at borgeren selv bestemmer.
- GUL betyder, at vi er fælles om at bestemme.
- RØD betyder, at andre bestemmer.
Livshistorier
Borgerens livshistorie udarbejdes sammen med borgeren og dennes netværk, hvor hverdagens små og store historier bliver dokumenteret og indgår i samtaler.
Målet er at borgerne får en større selvforståelse og selvindsigt.
Du kan læse mere om faglige tilgange, metoder og vores grundlag (rehabilitering) på siden Faglige metoder.
På botilbuddet består personalesammensætningen af en daglig leder, pædagoger, social- og sundhedsassistent og -hjælpere, samt pædagogmedhjælpere.
Fastansat personale arbejder hver anden eller hver tredje weekend. Derudover er der ansat vikarer i tilfælde af ferie, kursus, efteruddannelse, sygdom eller lignende. Om natten er der vågen nattevagt, der tilser borgerne efter behov.
Vi har desuden et nært samarbejde med Bakkegårdens sygeplejersker, og et tværfagligt samarbejde med ergoterapeuter, en kostvejleder og specialtandlæger.
Faglig udredning af den enkelte borger med udarbejdelse af delmålsplaner, statusbeskrivelse og samarbejdsaftaler udarbejdes i et samarbejde mellem myndighed, borger og personalet på Cathrinegården.
Der følges løbende, og minimum en gang pr. måned, op på mål og delmål og disse justeres i samarbejde med borgeren, så de giver mening for den enkelte.
Vi samarbejder med dine pårørende og venner og hjælper dig med at fastholde og udvikle dit personlige netværk.
Vi ser de pårørende som vores vigtigste samarbejdspartner i arbejdet med at sikre dig de bedste rammer hos os.
Læs gerne mere om det gode pårørendesamarbejde, hvor du også kan læse om vores samråd. Siden er en underside til Ofte stillede spørgsmål.