Fra forskningen ved vi at børns sproglige kompetencer er afgørende for deres mulighed for at lære. Forskning viser at børns tidlige udvikling og færdigheder forudsiger senere færdigheder, herunder hvordan børn klarer sig i skolen. Sproglige, kognitive, sociale og personlige kompetencer tidligt i livet øger børns muligheder for at deltage i fællesskaber.
Gladsaxe Kommunes Børne- og Skolepolitik bygger på en ambition om, at børn og unge trives med og i livet og at de får mulighed for at realisere deres potentialer og blive så dygtige, som de kan. Så alle har lige muligheder for at lykkes. Børne – og skolepolitikken lægger vægt på at børn og unge lærer på forskellige måder. Børn og unge lærer gennem leg, alene og i samspil med andre. Børn og unge lærer, når de undersøger og eksperimenterer, gennem sanserne og gennem bevægelse, gentagelser, oplevelser, udfordringer, refleksion, undren og erfaring. Børn og unge lærer også gennem planlagte aktiviteter og strukturerede og styrede læringsaktiviteter.
Dagtilbudsloven stiller krav til det pædagogiske arbejde med børnene. Den pædagogiske læreplan jf. dagtilbudslovens §8 udgør rammen for dagtilbuddets arbejde med børns trivsel, læring, udvikling og dannelse. Det pædagogiske læringsmiljø i dagtilbuddet skal, jævnfør Dagtilbudsloven §7 understøtte børns kommunikation og sprog.