Dagtilbudsstrategi 2 blev godkendt af Byrådet i januar 2019. Dagtilbudsstrategi 2 er en opdatering af Dagtilbudsstrategi 1, som blev vedtaget af Byrådet i februar 2015.
Formålet med Dagtilbudsstrategi 2 (og Dagtilbudsstrategi 1) er ikke kun at bygge nye børnehuse for at skabe en kapacitetsudvidelse på dagtilbudsområdet, men indeholder også en målsætning om, at skabe fagligt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtige børnehuse, der understøtter høj kvalitet i det pædagogiske arbejde, og som skaber bedre rammer for børn og medarbejdere i kommunens dagtilbud.
Justering af implementeringsplanen i 2020
Implementeringsplanen i Dagtilbudsstrategi 2 er udarbejdet på baggrund af Dagtilbudsprognose 2018, som viste et stigende kapacitetsbehov fremadrettet i Gladsaxe Kommune. Dagtilbudsprognose 2020 var markant anderledes, idet den forventede stigning i kapacitetsbehovet var mindre end hidtil forventet, men stadig med en stigning hen over årene. Byrådet godkendte derfor i juni 2020 en justering af implementeringsplan 1 på baggrund af de ændrede befolkningsprognoser. Den nye justerede implementeringsplan 2 indeholder en kapacitetsudvidelse på 235 enheder.
Læs tidligere strategi
Dagtilbudsstrategien understøtter Gladsaxestrategien
Gladsaxe Kommune arbejder for bæredygtig vækst og velfærd.
Gladsaxestrategien og FN’s verdensmål har også været en del af fundamentet i udarbejdelsen af Dagtilbudsstrategi 2.
Det er en klar målsætning, at børnehusene i Gladsaxe Kommune skal være fagligt, miljømæssigt og økonomisk bæredygtige, således de understøtter høj kvalitet i det pædagogiske arbejde. Den miljømæssige bæredygtighed i børnehusene indbefatter bl.a. at al nybyggeri som udgangspunkt skal være Svanemærket. Derudover er LAR (Lokal Afledning af Regnvand) et element, som er indarbejdet i Dagtilbudsstrategi 2. Grønne Gladsaxe og GladsaxeLiv er centrale punkter i de strategiske planer for kommunen, og vil, hvor det er relevant og muligt, blive indtænkt i de fremtidige børnehuse.
For nærmere beskrivelse af koblingen til FN's verdensmål se kapitel 6 i Dagtilbudsstrategi 2.


