Forskellige tilsyn
Byrådet har pligt til aktivt at kontrollere, at borgerne får den hjælp, de har krav på, og at hjælpen udføres i overensstemmelse med gældende lovgivning, øvrige bestemmelser, retningslinjer og i tråd med kommunens kvalitetsstandarder.
Socialtilsynet fører det driftsorienterede tilsyn med de sociale tilbud, der er nævnt i Lov om socialtilsyn §4. Det er både boformer efter servicelovens §§ 107 og 109, samt boformer for voksne med væsentlige støttebehov efter servicelovens §85, som har et omfang svarende til tilbud efter §§ 107 og 108 i serviceloven.
Ved det driftsorienterede tilsyn skal Socialtilsynet sikre, at tilbuddet har den fornødne kvalitet. Indenfor Lov om Socialtilsyn §6, vurderes kvaliteten i tilbuddene. Dette sker inden for temaer som uddannelse og beskæftigelse, organisation og ledelse, økonomi og fysiske rammer. Tilsynet sker både ved at aflægge anmeldte og uanmeldte tilsynsbesøg.
Alle tilbud skal som led i det løbende driftsorienterede tilbud have besøg af Socialtilsynet mindst én gang om året.
Det fremgår af serviceloven, at kommunerne skal føre et generelt driftsorienteret tilsyn med egne tilbud og med private tilbud beliggende i kommunen, som ikke er omfattet af § 4 i Lov om Socialtilsyn. Gladsaxe Kommune skal således føre tilsyn med alle aktivitets- og samværstilbud efter servicelovens §104 samt tilbud om beskyttet beskæftigelse §103 beliggende i kommunen.
Gladsaxe Kommune har en samarbejdsaftale med konsulentfirmaet BDO, der varetager tilsynsopgaven i Gladsaxe med besøg mindst én gang årligt på hvert tilbud. Tilsynsopgaven omfatter tilsyn med tilbuddenes personale, bygninger og økonomi.
Styrelsen for Patientsikkerhed fører risikobaserede tilsyn på sociale botilbud. Som en af sine hovedopgaver føres tilsyn ud fra en løbende vurdering af, hvor der kan være størst risiko for patienternes sikkerhed. Det sker blandt andet på baggrund af proaktive risikoanalyser, klagesager, henvendelser fra patienter, pårørende, fagpersoner og offentlige myndigheder samt ved at følge mediernes omtale af sundhedsfaglige problemstillinger.
Styrelsen for Patientsikkerhed udarbejder en tilsynsrapport efter hvert tilsyn, hvoraf det fremgår, om der er konstateret overtrædelser eller mangler af betydning for patientsikkerheden.
Oversigt over tilsyn
Der laves desuden en årlig sammenfatning af observationer og vurderinger som følge af det risikobaserede tilsyn.
Der føres socialt tilsyn på Cathrinegården.
Indtil slutningen af 2022 var Kellersvej 9-11, Kellersvej 13-15 og Kellersvej 17-19 en del af det samlede botilbud Kellersvej 8-10/9-19.
Der føres socialt tilsyn med disse botilbud, og nedenstående rapport stammer fra tiden, hvor der var tale om ét botilbud:
Der føres socialt tilsyn med Ellekilde.
Der føres socialt tilsyn med Valdemars Allé 81 A
Der bliver ført kommunalt tilsyn.
Der føres kommunalt tilsyn med de enkelte tilbud. Der gennemføres ét tilsyn for Kellersvej 3 og ét samlet for resten af BAS.
BAS, samlet (Dagtilbud og beskyttet beskæftigelse, GHT)
Kellersvej 3 (Dagtilbud, GHT)
Hvert år føres der Socialtilsyn med Skovdiget
- Tilsynsrapport for Skovdiget 2023 - rapporten er ikke webtilgængelig. Ønskes en webtilgængelig version bedes du kontakte Social- og Sundhedsforvaltningen - se kontaktoplysninger længere ned.