Som en af de første kommuner i landet har Gladsaxe kortlagt madspildet i hele kommunen. Kortlægningen skal bruges som baseline for Gladsaxes mål om at halvere madspildet i kommunen i 2030.
Baselinerapporten viser, at der hvert år ender 11.500 tons mad - som kunne være spist - i skraldespanden i Gladsaxe. Det er 10 pct. af kommunens samlede CO2 udledning. Det viser en baselinerapport, der kortlægger Gladsaxes madspild i kommunens børnehuse og plejecentre, hos borgerne og virksomhederne, herunder detailhandlen.
Baselinen viser, at kommunens egne institutioner står for en relativt lille andel af det samlede madspild. Kun ca. 2 procent af madspildet sker i kommunale køkkener som børnehuse og plejecentre, mens detailhandlen og husholdningerne står for henholdsvis 62 procent og 26 procent af det samlede madspild. Virksomhedskantiner står for 7 procent og restauranter og caféer står for 2 procent.
Analysen viser også, at i de kommunale køkkener og virksomhedskantiner sker langt det største madspild uden for køkkenet – det vil sige ved serveringen eller fra tallerkener, hvor maden ikke bliver spist op. Kun 10-20 procent af madspildet sker i køkkenet.