Når man bliver syg, kan der være mange spørgsmål, der melder sig. Herunder kan du læse om dine rettigheder under sygemelding. Jobcenter Gladsaxe yder også hjælp og rådgivning til arbejdsmarkedsfastholdelse og mulighederne for støtte og hjælpeordninger på arbejdspladsen.
Hvis du opfylder kravene, kan du få sygedagpenge, hvis du er ude af stand til at arbejde på grund af sygdom, eller forbi du er kommet til skade.
Du kan læse mere om reglerne for sygedagpenge, hvis du er lønmodtager, på borger.dk
Hvis du opfylder kravene, kan du få sygedagpenge, hvis du bliver syg eller er kommet til skade, mens du er ledig.
Du kan læse mere om reglerne for sygedagpenge, hvis du er ledig, på borger.dk
Hvis du opfylder kravene, kan du få sygedagpenge, hvis du som selvstændig er ude af stand til at arbejde på grund af sygdom, eller forbi du er kommet til skade.
Du kan læse mere om reglerne for sygedagpenge, hvis du er selvstændig, på borger.dk
Der er forskellige regler for dagpenge og ferie alt efter, om du bliver syg i forbindelse med din ferie eller om du ønsker at holde ferie under et sygedagpengeforløb.
Du kan læse mere om reglerne for ferie under din målgruppe på borger.dk
Hvis du lider af en langvarig eller kronisk sygdom, der betyder, at du kan få en del sygefravær på dit arbejde, har du mulighed for at få en aftale, der nedsætter din arbejdsgivers udgifter i forbindelse med dit sygefravær. Du har også mulighed for at få en aftale, hvis du skal indlægges, gå til ambulant behandling eller have nødvendig genoptræning.
Hvis din sygemelding forventes at vare længere end otte uger, kan både din arbejdsgiver eller dig selv anmode om, at jobcenteret indkalder til en tidlig opfølgningssamtale under fast track-ordningen. En tidlig opfølgning giver kommunen en unik mulighed for at sætte hurtigere ind med relevant støtte i en svær situation.
Raskmelding
Du kan raskmelde dig helt eller delvist. Uanset om du raskmelder dig, stopper udbetalingen af sygedagpenge den dag, du efter kommunens vurdering ikke har ret til sygedagpenge mere.
Når du bliver rask, skal du raskmelde dig til kommunens sygedagpengeafdelingen, enten personligt eller ved at udfylde en raskmeldingsblanket. Du kan kontakte telefon 39 57 66 20.
Hvis du er ledig
Du skal hurtigst muligt stille dig til rådighed hos din A-kasse for at få udbetalt arbejdsløshedsdagpenge. Har du været syg i mere end 14 dage, er du højst sandsynligt blevet afmeldt Jobcenteret, og du skal derfor gentilmelde dig, da det er en forudsætning for udbetaling af dagpenge, at man er tilmeldt jobcenteret.
Du kan som modtager af dagpenge fortsætte med at modtage din ydelse under de første 14 dages sygdom, hvis du er fuldt ledig.
Hvis du bliver syg, mens du er tilmeldt et uddannelsesforløb og modtager dagpenge under aktivering eller kontanthjælp, skal du både melde dig syg via jobnet.dk og på uddannelsesstedet. Du skal dog ikke melde dig syg til A-kassen.
Sygemeldte, der har en alvorlig livstruende sygdom, som gør, at det ikke er hensigtsmæssigt eller muligt at være i kontakt i kommunen, kan fritages fra at have samtaler og deltage i tilbud.
Seniorpension kan være en mulighed, hvis du er tæt på folkepensionsalderen, har været mange år på arbejdsmarkedet og din arbejdsevne er varigt nedsat.