20 virksomheder var samlet i Verdensmålshuset til temamøde om vækst med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. Deltagerne fik viden og konkrete værktøjer med sig hjem fra FCG Global Goals, Jespers Torvekøkken samt Erhvervshus Hovedstaden.
Der var god stemning og kaffe på kanden, da tyve mindre virksomheder mødtes i verdensmålshuset for at blive klogere på, hvordan man kan booste sin forretning med FN’s verdensmål. Steen Andersen fra FCG Global Goals startede mødet med at afklare, hvorfor det er vigtigt at kende verdensmålene.
”Det handler om Klodens fremtid, som er et fælles ansvar. Det er dine børns og børnebørns fremtid og også dit firmas fremtid. Vi skal alle gøre en indsats. Hvis man ser verdensmålene som en forretningsmulighed, så kan man skabe sig en differentiering i markedet, opnå et bedre image og sikre en solid medarbejderrekruttering og –fastholdelse (ikke mindst de unge). Sidst, men ikke mindst, så vil kunder kræve at din virksomhed kan dokumentere sin bæredygtighed og fremtidige investorer ligeså", udtaler han.
Steen Andersen og Keld Ravn fra FCG Global Goals anbefaler virksomhederne at starte i det små med omstillingen. Etablér en intern gruppe, der kan starte arbejdet med at kigge på kantineordningen, kaffe/te, frugtordning, farveprint/farvekopier, elforbrug (f.eks. serverne), vandforbrug, transport (firmabiler/cykler, flyrejser/skype), engangsbestik/genbrug, ligestilling mellem kønnene og krav til leverandører. Når dette overblik er skabt, kan man lave en nedskreven politik med klare mål. FCG Global Goals er en konsulentvirksomhed, som virksomhederne kan kontakte, hvis de vil have ekstern sparring på deres bæredygtige arbejde.
Michelle Rahbek fra Jespers Torvekøkken gav et inspirerende indblik i den rejse, som Jespers Torvekøkken var på i forbindelse med deres deltagelse i Erhvervshusets SDG Booster program. Her fik de udviklet idéen om at veje serveringsfadene med henblik på at lave data om madforbruget, for derved at mindske madspildet. Ved at bruge FN’s verdensmål som løftestang fik Jespers Torvekøkken øje på helt nye digitale muligheder, som faktisk har resulteret i etableringen af virksomheden FoodUp.
Susanne Krogh Petersen fra Erhvervshus Hovedstaden gav en kort indflyvning til, hvordan man kan finde hjælp og finansiering til at komme i gang med sin bæredygtige forretningsudvikling. Erhvervshuset har flere gode programmer, hvor virksomheder kan søge støtte. Kontakt Susanne Krogh Petersen hvis du vil vide mere, eller søg mere information på Erhvervshus Hovedstadens hjemmeside.