Borgmester Trine Græse sammen med Kaya og Kasper foran FNs børnekonvention.
Gladsaxe blandt tre kommuner i Danmark, der deltager i Børnevenlig By
Gladsaxe er sammen med Billund og Aalborg blandt de tre kommuner i Danmark, der deltager i UNICEFs koncept Børnevenlige Byer. Målet med partnerskabet er, at børn og unges perspektiv skal fylde mere, så de får mere indflydelse på de beslutninger, der træffes i kommunen. Ikke alene på de områder, der naturligt er tilknyttet børne- og skoleområdet, men også når det for eksempel gælder udvikling af byens indretning og initiativer, der fremmer sundheden i kommunen.
Gladsaxe Kommune indgik i partnerskabet i 2019. Samarbejdet med UNICEF vil i udgangspunktet vare 2-3 år, og herefter kan Gladsaxe Kommune blive anerkendt som UNICEF Børnevenlig By.
Grundlaget for arbejdet med UNICEFs koncept Børnevenlige Byer er FN’s Børnekonvention og Verdensmålene. Partnerskabet er derfor også et led i den konkrete realisering af Gladsaxestrategien, der sætter fokus på bæredygtig udvikling i tråd med FN’s verdensmål for en bæredygtig udvikling.
Læs mere om partnerskabet
Situationsanalyse - Børnevenlig By
Situationsanalysen er udarbejdet med henblik på at danne den overordnede politiske og strategiske ramme for partnerskabet med Unicef.
Situationsanalysen bygger på børn og unges perspektiver på at blive inddraget og organisationens erfaringer med at inddrage børn og unge.
Af hovedpointerne udledes potentialer og målsætninger. Potentialerne og målsætningerne udgør den overordnede politiske og strategiske handleplan, som danner ramme for partnerskabet med Unicef og fundament for Unicef anerkendelse af Gladsaxe som Børnevenlig By.
Potentialerne og målsætningerne anviser også rammen for det videre arbejde med den lokale forankring af Børnevenlig By i Gladsaxe.
Her finder du situationsanalysen