Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Veteraner

Veteraner

Som veteran kan det være svært at vende tilbage. Du har ændret dig og det har dine omgivelser måske også.
Det kan for eksempel være vanskeligt at skulle håndtere det at komme tilbage til din familie. Det betyder ikke at du ikke har savnet dem, men I skal ligesom lære hinanden at kende igen.

Måske er det svært at holde sig i gang. Du får ikke den motion, som du har været vant til og dine kostvaner har ændret sig. Måske tænker du også over hvordan du kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

Forsvarets veterancenter

Som soldat, veteran eller pårørende har du altid mulighed for at få hjælp og støtte hos forsvarets veterancenter. Veterancentrets døgntelefon er 72 16 34 00.

Psykiatrisk akutmodtagelse

I Storkøbenhavn finder du to psykiatrisk akutmodtagelser og fire psykiatriske ambulatorier. Se en liste over akutmodtagelserne her.

 

Tilbud til veteraner og pårørende

Som veteran kan det være svært at vende tilbage til dit "gamle" liv. Du har ændret dig og måske har dine omgivelser også.
Det kan for eksempel være vanskeligt at skulle håndtere det at komme tilbage til din familie. Det betyder ikke, at du ikke har savnet dem, men I skal ligesom lære hinanden at kende igen.

Måske er det svært at holde sig i gang. Du får ikke den motion, som du har været vant til og dine kostvaner har ændret sig. Måske tænker du også over, hvordan du kommer tilbage på arbejdsmarkedet.

Vi har samlet en række tilbud til dig, hvor du kan få råd og vejledning i forhold til for eksempel dit helbred, hvordan du håndterer at skulle tilbage til dagligdagen med familie, venner og jobmuligheder. 

Forsvarets veterancenter

Som soldat, veteran eller pårørende har du altid mulighed for at få hjælp og støtte hos forsvarets veterancenter. Veterancentrets døgntelefon er 72 16 34 00.

Som veteran har du adgang til alle kommunens tilbud om sundhed. 

Mental sundhed

Der er blandt andet kurser i metal sundhed, det kan for eksempel være hvordan du bliver bedre til at håndtere angst eller depression.

Lær at tackle angst og depression

Kurset Lær at tackle Angst og depression, der giver dig inspiration og redskaber til at håndtere de bekymringer og problemer, der opstår i hverdagen som følge af din sygdom og dens symptomer.

Fysisk sundhed

Måske har du brug motionsvejledning og kostvejledning, eller hjælp til forskellige kroniske sygdomme. 

Motionsvejledning

Motion gør ikke kun din krop stærkere. Motion hjælper også hjernen med at håndtere stress situationer langt bedre.

Alkohol og stofmisbrug

I Rusmiddelcentret kan de hjælpe dig, hvis du har et misbrug af alkohol eller stoffer. 

Som tidligere udsendt kan det måske være svært for dig at se, hvordan dine erfaringer og kompetencer kan bruges på det danske arbejdsmarked. Måske har du også fysiske eller psykiske udfordringer, der gør det sværere for dig.

Hjælp og vejledning på Jobcentret

Du kan få hjælp og vejledning på Gladsaxe Jobcenter til jobsøgning, særlige støtteordninger mm. 

Under 30 år og uden uddannelse

Hvis du er mellem 15 og 30 år og ikke har en kompetencegivende uddannelse, kan du få hjælp i Ungeenheden til at komme i gang med en uddannelse. Se hvordan du skal forholde dig.

Særlig hjælp på din arbejdsplads

Har du begrænsninger i din arbejdsevne, kan du også få hjælp og støtte til at beholde dit nuværende arbejde eller blive støttet i et nyt med for eksempel hjælpemidler eller personlig assistance. Hjælpemidler til job, hvis du har handicap

Som veteran kommer du igennem alle følelser fra vrede og frustration til sorg og krise. Det kan være svært at håndtere følelserne, og samtidigt kan det være svært at sætte ord på dine følelser.

Du kan føle sorg over en mistet kammerat eller over den situation, du er kommet i, efter du er blevet sendt hjem. Måske tænker du, på nogle af de missioner du har deltaget i.

Du kan også have en følelse af afmagt over, at alting ikke er, som det plejer at være, eller at verden bare går videre som om ingenting er hændt.

Som pårørende til en veteran, om du er forældre, ægtefælle, barn eller søskende - oplever du måske, at det kan være svært både op til, under og efter udsendelsen.

Brug for råd og vejledning

Har du brug for råd og vejledning i forhold til bekymringer om dit eget eller veteranens helbred, familiens trivsel? Eller har du brug for psykologsamtaler er der forskellige muligheder i Gladsaxe Kommune.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback