Skip til hoved indholdet
  Hjem Borger Unge Din side, til dig som er barn eller ung

Din side, til dig som er barn eller ung

Hvis du har det svært, skal du ikke stå alene med det

Hvis du har det dårligt eller er ked af det, skal du ikke stå alene med det. Faktisk er det de voksne omkring dig, der har ansvaret for, at du har det godt.

Hvis noget er for svært til, at du kan klare det – enten derhjemme eller i skolen – skal du ikke stå alene med det. Faktisk er det slet ikke meningen, det skal være sådan. Og derfor skal du have hjælp fra nogle voksne, der lytter til dig.

I kommunen sidder der nogle voksne, som gerne vil tale med dig og hjælpe, hvis du har brug for det.

Her på siden kan du se, hvordan du hurtigt og nemt kan få fat i de voksne i din kommune, så du kan få den hjælp, der passer til dig.

Har du brug for hjælp?

Er du under 15 år eller går i skole (0. - 9. klasse) - ring på telefon: 23 67 34 10
Er du 16 til 18 år - ring på telefon: 30 10 31 26

Når du ringer til os i Gladsaxe Kommune første gang, kan du være anonym. Det vil sige, at du ikke behøver fortælle, hvad du hedder, eller hvor du bor, hvis du ikke har lyst det. 

Men hvis vi voksne mener, at du har det så svært, at du har brug for hjælp lige nu, eller hvis du eller nogen tæt på dig er i fare, kan det være nødvendigt, at vi får dit navn at vide. Hvis det sker, er du nødt til at fortælle, hvem du er, for at vi kan hjælpe dig. Og det kan også godt være, at vi bliver nødt til at snakke med dine forældre.

Der kan være mange grunde til, at du kan have brug for hjælp. 

Det kan være: 

 • Hvis du føler dig utryg derhjemme.
 • Hvis du er ked af det meget af tiden.
 • Hvis du eller nogen tæt på dig oplever vold eller mange voldsomme skænderier .
 • Hvis de voksne hjemme hos dig drikker meget alkohol.
 • Hvis de voksne har svært ved at passe på dig.
 • Hvis du føler dig meget alene med alting. 
 • Hvis du bliver mobbet. 
 • Eller det kan også være andre slags problemer, der er for svære til, at du kan klare det selv.


Hvis dine forældre eller andre voksne du kender, ikke kan eller vil hjælpe dig, er vi nogle voksne her i Gladsaxe Kommune, som vil hjælpe dig. Vi vil sammen med dig prøve at finde ud af, hvad du har brug for, så det kan blive godt igen. Hvad er det du har brug for hjælp til?

Hvad er særligt ved vores hjælp?

Alle familier er forskellige, og derfor kan hjælpen fra os også være meget forskellig. Måske skal du og din familie have noget hjælp til at klare hverdagen.

 • En voksen kan for eksempel komme hjem til dig og måske følge dig i skole.
 • Det kan også være, at du og din familie får besøg af en voksen, der er uddannet til at hjælpe familier med for eksempel at stoppe med at skændes, så I kan få det hyggeligt derhjemme.
 • Eller også kan det være, at du skal snakke med en voksen, hvis du ikke har det godt.

Det er vores arbejde at hjælpe dig og din familie, og vi er vant til at snakke med børn, unge og familier. Så hvis du har brug for at noget bliver lavet om i din hverdag, kan du ringe og snakke med os. Du kan ikke bestemme det hele, men vi vil rigtig gerne høre, hvordan du synes, det skal være for at du får det bedre – det har du ret til. 

Når du ringer til os, vil det for det meste være en børne- og ungerådgiver, du taler med – en person, der giver råd og ved en masse om, hvordan man løser problemer som dine. 
Det er deres arbejde at skaffe hjælp til børn, unge og deres familier, når de ikke har det godt. Nogle gange kaldes de også for socialrådgivere.

Hvad sker der, hvis telefonen ikke bliver taget, når jeg ringer?

Ligesom butikker har vi voksne i Gladsaxe Kommune åbent på nogle tidspunkter og lukket på andre tidspunkter. 

Men vi ved godt, at problemer eller triste følelser ikke altid lige kommer, når vi har åbent.

Har du brug for hjælp NU - ring 114

Så hvis du har meget brug for hjælp, og det ikke kan vente til i morgen - for eksempel hvis du bliver slået eller dine forældre drikker sig fulde, kan du stadig få fat på os ved at ringe på telefon 114. Så bliver telefonen taget af en fra politiet, som vil finde ud af, hvordan de kan hjælpe dig eller sørge for at du kommer til at tale med en fra kommunen.

Og husk, hvis du er i fare eller har tanker om at gøre skade på dig selv, skal du altid ringe til Alarmcentralen på 112 med det samme.

BørneTelefonen

Du kan også altid ringe til BørneTelefonen på telefon 11 61 11

Hvis du har snakket med en voksen, der arbejder i Gladsaxe Kommune, vil han eller hun prøve at finde ud af, om vi kan hjælpe dig. 

Måske fortæller den voksne dig, at vi vil undersøge, hvordan du får den bedste hjælp. Det betyder, hun eller han ringer til dig igen, og fortæller, hvad der skal ske. 

Det kan også være, at den voksne foreslår, at du skal snakke med en god ven, dine forældre, BørneTelefonen eller en anden telefonrådgivning, der passer til dine problemer.

Danmark er delt op i 98 områder, de hedder kommuner. Den kommune du bor i, hedder Gladsaxe. Det har du måske hørt nogle voksne tale om.

Kommunen er en slags firma, hvor en masse mennesker arbejder. De har for eksempel styr på skoler, veje og affald, og så har de ansvar for at hjælpe børn og unge, der har det svært.

I Danmark er det sådan, at det kun er dem, der arbejder i lige præcis den kommune, hvor du bor, der må og kan hjælpe dig. Derfor er det vigtigt, at du ved det. Du skal altså tale med en voksen, der arbejder i Gladsaxe Kommune. 

Barnets lov giver dig ret til flere ting.

 • Du har ret til, at der bliver lyttet til dig, og du skal have mulighed for at fortælle, hvad du gerne vil.
 • Du har ret til at få en forklaring på, hvad børne- og ungerådgiveren gør med det, du fortæller.
 • Børne- og ungerådgiveren skal oplyse dig om retten til en bisidder. En bisidder er en person over 15 år, som du selv kan vælge til at gå med dig, når du skal snakke med børne- og ungerådgiveren.

I nogle tilfælde kan du bede om forskellige ting, allerede fra du er 10 år, for eksempel:

 • Anbringelse – det betyder, at du kan bede om at bo et andet sted end hos dine forældre.
 • Støtteperson under samvær ved anbringelse – det betyder, at du kan tale med en voksen om, hvordan det er at bo et andet sted end hos dine forældre.
 • Bede om, at du ikke skal have samvær med dine forældre i en periode, hvis du bor et andet sted.
 • Permanent anbringelse – det betyder, at du kan bede om at blive ved med at bo et andet sted end hos dine forældre. 

Du kan altid spørge børne- og ungerådgiveren, hvis du er i tvivl om noget. Du kan altid ringe eller skrive til din børne- og ungerådgiver.

Hjælp til dig, når kommunen har lukket

Børnetelefonen

Sexlinien

Livslinien

Headspace

AURA (LGBT+)

 

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback