Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Flagdag i Gladsaxe

Flagdag i Gladsaxe

En aften på Rådhuset

For også at give de erhvervsaktive mulighed for at deltage i Flagdagen i Gladsaxe, blev den i år fejret om aftenen.

Det faldt åbenbart i god jord, for rigtig mange veteraner, unge som ændre, pårørende og flere børn deltog.

Sang og samtale blandt veteraner og pårørende

Indledningsvis blev der sunget 'I Danmark er jeg født' og 'Det haver så nyligen regnet'.

Borgmester Trine Græse sagde efterfølgende i sin tale:

' De to sange indrammer ganske godt, hvem og hvad, vi er, og hvad vi kan og skal. Vi skal elske vores land, som trods sin ringe størrelse, er i stand til at yde over evne, og så skal vi alle have tålmodighed og bevare håbet.

Som det lille land, vi er, har også vi et internationalt ansvar og spiller en vigtig rolle som medborgere i det store verdensfællesskab. Det har altid været en del af vores nationale selvforståelse, og det er det stadig .'

Veteranerne kommer for blandt andet at mødes med ligesindede, og en markering af de steder, hvor de havde været udsendt, satte mange samtaler i gang.

Borgmesteren overrakte Familienetværkets medalje til børnene

Hver gang et menneske udsendes, påvirker det en hel familie og omgangskreds. Pårørende og ikke mindst børn, lever med bekymring og tapper tålmodighed, når nogen er udsendt.

Familienetværket, som er for alle pårørende til soldater og veteraner, har lavet en børnemedalje og et diplom til børn, der er nært knyttet til en person, der er udsendt i international tjeneste.

Børnemedaljen er tænkt som en tak og en anerkendelse af det bevarede og den bekymring, som mange børn oplever under udsendelse, samtidig med, at de måtte leve med de ændrede vilkår, som en udsendelse betyder for familien.

Ruth Brik Christensen, citronmåne og spandevis af kaffe

Efter medaljeoverrækkelserne holdt Ruth et levende og medrivende foredrag om sine oplevelser som forstående og lyttende ”mor” for udsendte danske soldater.

Som leder af KFUM's Soldaterhjem har Ruth både været med de danske soldater i Irak, Libanon og Afghanistan. Der serverede hun spandevis af kaffe og tonsvis af donerede citronmåner og oprettede 'Kuffen', et fristed, hvor soldaterne altid kunne komme og slappe af fra krigen.

Foredraget gav en spændende og anderledes vinkel på Danmarks militære engagement i verdens brændpunkter.

Flagmagasinet  - beretninger fra fortid til fremtid

Flagdagsmagasin bliver hvert år udgivet i anledning af Flagdagen for Danmarks Udsendte, som finder sted d. 5. september.

Det er et 80-siders fantastisk magasin med unikke historier om dem, der rejste ud - om de missioner, vi for længst har glemt.

Årets Flagdagsmagasin bliver udgivet i et tæt samarbejde mellem de to foreninger; Danmarks Veteraner og Folk & Sikkerhed, som hver bidrager på forskellig vis og hvor også frivillige, foreninger og organisationer bidrager med historier - fra fortid til fremtid. Om det, der sker lige nu, om det, der kommer til at ske - og det, der er sket.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback