Herefter vil du få tildelt en børne- og ungerådgiver, som vil undersøge, hvilke udfordringer og ressourcer din familie har. Når undersøgelsen er færdig, vil I sammen med rådgiveren tage stilling til, hvilken form for hjælp der er brug for.
Børn og unge med funktionsnedsættelse
Er du forælder til et barn, som har brug for hjælp eller særlig støtte, skal du kontakte Familieafdelingen på telefon 39 57 54 10.
Vi giver råd og vejledning til de voksne omkring barnet, og træningen foregår i trygge omgivelser hjemme, i dagtilbud, skole eller i vores træningslokaler.
Vi arbejder tværprofessionelt og deltager også på netværksmøder, hvor det er relevant, så vi kan komme hele vejen rundt om barnet.
Målgruppe
Børn og unge mellem 0-18 år, som er motorisk eller sansemæssigt udfordret og/eller har fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser.
Lovhjemmel
Gladsaxe Børneterapi yder råd, vejledning, træning samt deltager i netværksmøder under Barnets Lov §§ 81 og 90 stk. 1 - samt Sundhedslovens §140.
Kontakt
Indstillingen til Gladsaxe Børneterapi sker gennem kommunens forebyggende terapeuter, børne- og ungerådgiver, egen læge eller via hospitalet.
Ved spørgsmål til igangværende eller afsluttet træning kan henvendelse ske på boerneterapien@gladsaxe.dk.
Barnet/den unge, som har behov for ledsagelse, er selv med til at vælge den person, der skal være ledsager. Man kan normalt ikke ansætte en person med en meget nær tilknytning til barnet/den unge. Kommunen formidler ledsagerordninger via DUOS.
Barnet/den unge kan opspare timer inden for en periode på 6 måneder.
Hvis barnet/den unge har udgifter til ledsagerens kørsel eller andre aktiviteter i forbindelse med ledsageordningen kan det blive dækket med et beløb på op til 948 kr. (2022-niveau) årligt. Beløbet betales af kommunen efter anmodning fra barnet/den unge på baggrund af dokumentation af udgifterne.
Der er alene tale om ledsagelse, dvs. at der ikke er tale om udførelse af plejeopgaver som for eksempel bleskift, hjælp til toiletbesøg, måltidsstøtte eller lignende.
Målgruppe
Børn og unge mellem 12 og 18 år, som ikke kan færdes alene på grund af betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.
Lovhjemmel
Barnets Lov § 89.
Kontakt
Hvis du ønsker viden og vejledning i forhold til en ledsagerordning, skal du kontakte din rådgiver i Familieafdelingen. Hvis du endnu ikke har en rådgiver tilknyttet, kan du kontakte Familie og Rådgivning på telefon 39 57 54 10 og spørge efter en medarbejder i Familieafdelingen med viden om ledsageordning.
Ydelsen udregnes på baggrund af udgifterne til det enkelte barn, f.eks. udgifter til kørsel, aflastning eller medicin.
Du kan få dækning af udgifter, når dine udgifter udgør mindst 5.207 kr. pr. år (2022-niveau).
Målgruppe
Forældre til børn med en betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller indgribende kronisk/langvarig lidelse.
Lovhjemmel
Barnets Lov § 86.
Kontakt
Hvis du ønsker at søge om merudgifter kan du ansøge mundtligt til din rådgiver eller finde ansøgningsskemaet Ansøgning om merudgifter Barnets Lov § 86 på borger.dk
Ansøgninger om merudgifter behandles af Familieafdelingens specialteam, og du kan derfor kontakte din rådgiver i Familieafdelingen, hvis du har spørgsmål eller ønsker at ansøge. Hvis du endnu ikke har en rådgiver tilknyttet, kan du kontakte Familie og Rådgivning på telefon 39 57 54 10.
Du kan kompenseres i forbindelse med det fravær, der er en følge af barnets eller den unges nedsatte funktionsevne. Du får ikke kompensation for fravær og indtægtstab, som modsvarer det fravær, som forældre til børn uden nedsat funktionsevne på samme alder må regne med at have.
Kompensationens størrelse fastsættes på baggrund af din hidtidige bruttoindtægt efter en nærmere beregning.
Afgørelser om kompensation for tabt arbejdsfortjeneste er altid truffet ud fra en individuel konkret vurdering.
Målgruppe
Forældre til børn op til 18 år med betydelig og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller indgribende kronisk eller langvarig lidelse. Ydelsen er betinget af, at det er en nødvendig konsekvens af den nedsatte funktionsevne, at barnet passes i hjemmet, og at det er moderen eller faderen, der passer det.
Lovhjemmel
Barnets Lov § 87.
Kontakt
Hvis du ønsker at søge om tabt arbejdsfortjeneste kan du ansøge mundtligt til din rådgiver eller finde ansøgningsskemaet Ansøgning om tabt arbejdsfortjeneste Barnets Lov § 87 på borger.dk
Hvis du ønsker viden og vejledning i forhold til tabt arbejdsfortjeneste, skal du kontakte din rådgiver i Familieafdelingen. Hvis du endnu ikke har en rådgiver tilknyttet, så kan du kontakte Familie og Rådgivning på telefon 39 57 54 10.
Hvis du allerede modtager tabt arbejdsfortjeneste og har udfordringer med udbetalingen kan du henvende dig hos vores økonomiafdeling på telefon 39 57 56 53.
Der kan anvendes forskellige former for aflastning/støtteophold. Hvilken form kommunen vælger afhænger af behovet og omfanget. Der kan for eksempel benyttes en privat støtte, plejefamilier eller institution.
Et støtteophold kan variere i omfang og for eksempel være et par timer om ugen, en weekend om måneden eller noget helt tredje.