Et godt sted at bo og leve
Eksempler på Et godt sted at bo og leve:
Gladsaxes borgmester Trine Græse stiller sammen med otte borgmestre borgerforslag om, at staten senest i 2040 skal sikre borgerne langs statens motorveje mod sundhedsskadelig trafikstøj. Læs mere i nyheden her.
I dag ankom fire Galloway-okser til en helt ny dyrefold i Fedtmosen, som ligger på grænsen mellem Herlev og Gladsaxe kommuner. Galloway-kvæget skal græsse i folden året rundt og hjælpe med at fremme den vilde natur.
Læs mere i nyheden her.
Kontrakten er underskrevet, og om et par uger går håndværkerne i gang med at forvandle det tidligere Blågård Seminarium til Mørkhøj Park – et kulturelt samlingssted for Gladsaxes borgere. Læs mere i nyheden her.
Hen over vinteren kan du opleve lyskunst af syv kendte danske kunstnere ved Bagsværd Station. Første værk afsløres ved et arrangement mandag den 2. oktober 2023, hvor alle er velkomne. Læs mere i nyheden her.
Gladsaxe sænker hastigheden til 50 km/t på Bagsværdvej (Ring 4) og Høje Gladsaxevej – særligt for at mindske trafikstøj, men også for at øge sikkerheden. Læs mere i nyheden her.
Flere og flere borgere i Gladsaxe føler sig trygge og har tillid til politiet. Det viser Justitsministeriets nyeste tryghedsundersøgelse for 2022. Læs mere i nyheden her.
Den gamle skøjtehal i Gladsaxe skal som et femårigt bæredygtigt eksperimentarium rumme nye aktiviteter til glæde for borgerne. Aktører inviteres til at byde ind med kreative idéer. Læs mere i nyheden her.
Efter en fantastisk folkefest fredag med PostNord Danmark-rytterne, var det lørdag børnenes tur, da Kids Tour for anden gang besøgte Gladsaxe. Læs mere i nyheden her.
Gladsaxe er for første gang vært for det højest rangerede cykelløb i Danmark, når PostNord Danmark Rundt kommer forbi den 18. august 2023.
Der er netop afholdt rejsegilde for den nye skøjtehal i Gladsaxe, som skal ligge på Isbanevej tæt på den gamle skøjtehal. Byggeriet skrider planmæssigt frem. Læs mere i nyheden her.
Byggeriet af en topmoderne og æstetisk lækkert udformet skøjtehal med gode faciliteter til foreninger, borgere og tilskuere er nu i gang. Det første spadestik blev markeret torsdag den 8. september 2022.
2022: Gladsaxe Kommune er en del af projektet Rolig Have, som undersøger virkningen af lokale støjhegn i borgeres haver.
Torsdag 11. august 2022 kan du gå på opdagelse i historien om Aldershvile Slot og dets beboere på din smartphone eller tablet.
2022: En ny oversigt på Gladsaxe Kommunes hjemmeside skal give overblik over kunst i byens rum. Alle er velkomne til at bidrage, så oversigten bliver så komplet som mulig.
Rådhuspladsen er blevet opgraderet med nye grønne opholdsrum, som indbyder til en pause i løbet af dagen eller til at nyde en forfriskning i sommervejret.
2022: Nu starter arbejdet med at omdanne området mellem skolen, biblioteket og lægehuset i Mørkhøj til et grønt og frodigt samlested med ny profillegeplads.
2022: Menneskelig skala, stedsans og verdensmål. Sådan lyder tre pejlemærker for Gladsaxes nye arkitekturpolitik ’Gladsaxe for mennesker’.
2022: Nye planer for udvidelse af fjernvarmenettet betyder, at mere end 7.000 husstande i Gladsaxe kan få fjernvarme i de kommende år.
2021: Opgaveudvalget Mørkhøj har afleveret sine anbefalinger til Mørkhøj i fremtiden til Gladsaxe Byråd.
2021: På Frederiksborgvej ved Skovbrynet bor en flagermuskoloni – og nu hvor vejbelysningen skal renoveres, bliver lyset nøje udvalgt, så det generer flagermusene og dermed biodiversiteten mindst muligt.
2021: Du har nu muligheden for at give dine input til Gladsaxes kommende arkitekturpolitik via Gladsaxes borgerpanel. Arkitekturpolitikken vil tage afsæt Gladsaxestrategien og FN's 17 verdensmål.
2021: Endnu et stort skridt bliver taget mod emissionsfrie busser i Gladsaxe, når 21 nye elbusser i februar 2022 indsættes på den travle linje 6A.
2021: Mere grøn transport, bæredygtig el og varme og øget genanvendelse af materialer og produkter. Det er nogle af målene i en ny, ambitiøs Strategi for Grøn Omstilling, som Gladsaxe Kommune netop har sendt i høring.
2020: Arbejdet med at plante 119 træer, 6000 stauder og en halv million blomsterløg langs Buddinge- og Bagsværd hovedgader er i gang. Når arbejdet er slut sidst i november, er der skabt en ny og grøn korridor gennem Gladsaxe.
2020: En gammel kilde og en stor kalkklippe har forvandlet et ensformigt græsland til et spændende område med gode vækstbetingelser for nye planter og dyr.
2020: Arbejdet med anlæg af bede til plantning af 120 nye træer på Bagsværd- og Buddinge Hovedgade går nu i gang.
2020: Både lam og får er nu tilbage på Radiomarken, hvor de skal hjælpe med at pleje det frede område.
2020: Hele ti grønne områder i Gladsaxe vokser i løbet af sommeren vildt. Det sker som en del af partnerskabet Vild Med Vilje, der er en ny måde at tænke grønne områder, haver og parker på. Hvor man traditionelt tænker, at haver og grønne områder skal klippes, skæres til og ukrudt holdes nede, er udgangspunktet for Vild Med Vilje at fremme levesteder for dyr og planter, samtidig med at der er en vis struktur og orden. Vild Med Vilje skal også gerne give borgerne en mere mangfoldig og rig naturoplevelse.
2019: Kong Hans Have er et grønt område nær Buddinge Station i Gladsaxe, som er blevet forvandlet fra en flad græsplæne til en frodig, kuperet have og lokalpark til udfoldelse og samvær for borgerne. Samtidig indgår parken i klimatilpasningen af Buddinge, da den kan tilbageholde store mængder regn og dermed forebygge oversvømmelse ved skybrud.
Kong Hans Have blev i 2019 udvalgt til at komme med i Cities100-rapporten. Det er anden gang, at Gladsaxe kommer på verdenskortet, som en af de 100 byer i verden, der leverer klimatilpasninger til læring og inspiration for andre. Første gang var i 2017, hvor den daværende Cities100 rapport stillede skarpt på klimakvarteret i Høje Gladsaxe, hvor der er etableret en omfattende løsning til regnvandshåndtering, der samtidig forbedrer områdets dyre- og planteliv og giver borgerne mulighed for at dyrke flere uformelle sports- og fritidsaktiviteter.
Langs veje og stier, på torve og pladser og i de grønne områder bliver der i disse år plantet flere træer, sat blomsterløg og sået urter og naturgræsser. Det hele er en del af en strategi, som skal sikre, at Gladsaxes byrum og grønne områder bidrager til et sundt byklima med masser af oplevelser hele året. Der er både fokus på at styrke biodiversiteten og på at skabe spændende rammer om borgernes hverdag. Eksempler er Bagsværd Bymidte, der har fået et stort grønt løft med nye plantebede, som skal vokse til over de kommende år og gøre Bagsværd endnu mere grøn. I 2020 bliver der plantet flere træer langs hovedgadestrækningen fra Buddinge Rundkørsel til Bagsværd.
I 2019 sprang 370.000 forårsløg ud i Gladsaxe - se indslag fra TV2 Lorry
Vi ønsker også at skabe mere synligt 'GladsaxeLiv' på fx torve og pladser. Byen skal bruges og danne ramme for møder mellem mennesker. Eksempler er nye legepladser på Magletorv og Søborg Torv. I begge projekter har dialog med borgere og brugere været helt central. Legepladsen på Magle Torv er både visuelt og oplevelsesmæssigt et helt lille mesterværk. Den kombinerer på fineste vis scenografi, leg og beplantning i et fælles samlingssted for hele lokalområdet. I 2019 kunne borgerne i Mørkhøj opleve et helt nyt midlertidigt byrum tage form.
Se her video af indvielse af Magletorvs nye legeplads.
Læs og mere om 'GladsaxeLiv'-planerne
Æblelunden er et grønt åndehul i Høje Gladsaxe, som borgere, medarbejdere, foreninger m.v. i området kan benytte. Haven kan bruges til mindre events, naturvejledning, frokoster i det grønne eller måske bare en afstressende stund i naturen. Åbningen af Dyrups Æblelund er et sket i samarbejde mellem PPG/Dyrup og Gladsaxe Erhvervsby. Æblelunden er en del af ambitionen er at udvikle og forskønne Erhvervsbyen og dyrke det gode naboskab til at skabe vækst og livskvalitet - sammen med ejere og lejere. Alle medarbejdere i Erhvervsbyen, borgere i Gladsaxe, foreninger og andre interesserede kan være med til at forme udviklingen af Æblelunden. Se her video fra åbningen