Miljøvurdering - offentliggjorte afgørelser
Gladsaxe Kommune har offentliggjort følgende afgørelser på Miljøvurderingsområdet indenfor de sidste 4 uger og er i gang med følgende miljøvurderinger
Der er følgende aktuelle afgørelser
Gladsaxe Kommune har afgjort, at udbygning med fjernvarme i 4 delområder i Gladsaxe ikke vil kunne påvirke miljøet væsentligt negativt og derfor ikke er omfattet af krav om miljøvurdering.
Projektet omhandler etablering af fjernvarmerør i fire delområder i Gladsaxe: Bagsværd Vest, Bagsværd Syd, Nybrokvarteret og Kagsåkvarteret. Kommunen har truffet afgørelsen på baggrund af en screening efter miljøvurderingslovens § 21. Relevant materiale kan tilgås nedenfor:
Klagevejledning
Afgørelsen kan, for så vidt angår retlige forhold, påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet efter lovens § 49, stk. 1. En eventuel klage skal indsendes via klageportalen, der findes på naevneneshus.dk.
Klagen skal være oprettet på klageportalen senest 4 uger fra den dag, afgørelsen er offentliggjort, altså senest 10. januar 2025.
Sagens dokumenter
Gladsaxe Kommune har afgjort, at etablering af et vertikalt jordvarmeanlæg på Blomstermarken 9 i Søborg ikke vil kunne påvirke miljøet væsentligt negativt og derfor ikke er omfattet af krav om miljøvurdering. Projektet omhandler etablering af et én-strengs jordvarmeanlæg til opvarmning af en privat bolig.
Kommunen har truffet afgørelsen på baggrund af en screening efter miljøvurderingslovens § 21. Relevant materiale kan tilgås nedenfor:
Klagevejledning
Afgørelsen kan, for så vidt angår retlige forhold, påklages til Miljø- og Fødevareklagenævnet efter lovens § 49, stk. 1. En eventuel klage skal indsendes via klageportalen, der findes på: naevneneshus.dk
Klagen skal være oprettet på klageportalen senest 4 uger fra den dag afgørelsen er offentliggjort, altså senest 17. december 2024.
Sagens dokumenter
Gladsaxe Kommune har afgjort, at Novo Nordisk ikke skal udarbejde en miljøkonsekvensrapport for klimasikring af det sydvestlige hjørne af virksomhedens ejendom i Bagsværd.
Projektet omfatter etablering af nye regnvandsledninger under terræn (op til Ø1400) for at kunne håndtere oversvømmelse og opstuvning til terræn fra regnvandssystemet. Se ansøgningen for nærmere beskrivelse af projektet.
Kommunen har truffet afgørelsen på baggrund af en screening efter miljøvurderingslovens § 21. Relevant materiale kan tilgås nedenfor:
Bilag 2 - Notat om afvanding fra Bagsværd Erhvervskvarter
Bilag 3 - Materieltilladelse på statsvej 13
Bilag 4 - Mailkorrespondance ang. materieltilladelse
Du kan klage over denne afgørelse til Miljø- og Fødevareklagenævnet senest den 12. september 2024. Klagevejledningen fremgår af afgørelsen
HOFOR har igangsat et projekt for moderniseringen af Tinghøj Beholderanlæg på Vandtårnsvej 60, 2860 Søborg.
HOFOR har ansøgt Gladsaxe Kommune om tilladelse efter miljøvurderingsloven til at påbegynde en modernisering af virksomhedens drikkevandsanlæg på Tinghøj Beholderanlæg på Vandtårnsvej 60, 2860 Søborg. Projektets formål er at robustgøre og fremtidssikre Tinghøj Beholderanlægs funktion til sikker opbevaring og leverance af drikkevand samt at sikre anlægget i forhold til arbejdsmiljø. Projektet indebærer i korte træk, at de nordlige beholdere nedrives og nye beholdere opføres på samme sted, hvorefter de sydlige beholdere tages ud af drift. Anlægsperioden forventes at være 4-5 år. Bygherren har anmodet om, at kommunen lader projektet gå til miljøvurdering, da der vurderes, at kunne være væsentlige indvirkninger på miljøet som følge af projektets realisering.
Relevante dokumenter vil løbende blive lagt op på denne side.
Aktuelt status for miljøvurderingen (opdateret 4. juli 2024)
Gladsaxe Kommune gav HOFOR d. 4. juli 2024 afgrænsningsnotatet, som lægger rammerne for indholdet af miljøkonsekvensrapporten. Dette er ikke en afgørelse, og notatet kan ændres undervejs, hvis kommunen finder det nødvendigt.