Nu kan du aflevere gamle telefoner og tablets til genbrug
2. april 2024
Gladsaxe Kommune tager imod telefoner og tablets, som ikke længere bliver brugt.
Du kender måske problemet: Du har købt en ny telefon eller tablet, men hvor skal du gøre af den gamle? Hvert år skiftes tonsvis af it-udstyr ud på verdensplan, i takt med at nye modeller kommer på markedet, og ofte ender aflagte telefoner og tablets med at blive smidt ud eller samle støv i skuffer og skabe. Af den grund er elektronikaffald ved at blive kendt som ’verdens hurtigst voksende affaldsstrøm’.
Nu har du mulighed for at aflevere dine gamle telefoner og tablets til Gladsaxe Kommune, hvorefter de vil blive renset for data og genbrugt i stedet for at ende som affald eller ligge ubrugt hen.
Gør en forskel
Faktisk er det kun 40 pct. af aflagt it-udstyr, der i dag bliver genbrugt. Formålet med indsamlingen af gamle telefoner og tablets er derfor at reducere CO2-udledningen og mængden af elektronikaffald.
- I Gladsaxe Kommune samarbejder vi med virksomheden, Tier1Asset, der har teknologien til at rense data og sørge for, at brugt it-udstyr kan genbruges. Det giver borgerne mulighed for at afskaffe deres gamle telefoner og tablets på en sikker og miljøvenlig måde, siger Thomas Lerche, der er digitaliseringschef i Gladsaxe Kommune.
Her kan du aflevere telefoner og tablets:
- IT-Caféen på Mørkhøj Bibliotek, Ilbjerg Allé 38A: tirsdage kl. 16-17.30
- Aktivitetshuset ’Seniorklubberne i Høje Gladsaxe’, Høje Gladsaxe Torv 2H: onsdage kl. 13-16
- Nethood på Bibliotek+, Høje Gladsaxe Torv 2A: torsdage kl. 13-15.30.
Sørg for at nulstille og slette alt indhold på din telefon eller tablet, inden du afleverer. Ønsker du hjælp til det står kommunens it-frivillige til rådighed og kan hjælpe dig.
Hvad sker der med de indleverede telefoner og tablets?
Efter du har indleveret telefoner og tablets, bliver udstyret låst inde i et skab, og når indsamlingen er slut, bliver udstyret transporteret til Tier1Assets sikrede lager. Her står virksomheden for den endelige datasletning og restaurering af udstyret, så det kan gensælges og komme andre til gavn. Primært i lande, hvor der er et større marked for elektronik af ældre dato, end der er i Danmark. Og de dele af udstyret, der ikke kan genbruges, bliver bortskaffet på sikker og miljørigtig vis.
Gladsaxe Kommune tjener ikke noget på indsamlingen eller videresalget af de indleverede telefoner og tablets. Det er udelukkende et tilbud til dig, der ønsker, at dit aflagte udstyr ikke ender som affald, men i stedet kommer til at få nyt liv og indgå i en cirkulær økonomi.
Vi opfordrer dog først og fremmest til, at du beholder din telefon eller tablet så længe som muligt, inden du anskaffer dig en ny.
Er udstyret gået i stykker?
Ødelagte telefoner og tablets, som ikke virker og ikke kan genbruges, skal håndteres på samme måde som alt andet elektronikaffald: Det skal afleveres på din nærmeste genbrugsstation.
Nyheden er mere end tre måneder gammel. Indholdet kan derfor være forældet.