Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Seniorer Aktiviteter, ture og motion Motion og bevægelse Idræt og motion Gangsport og gåture

Gangsport og gåture

Aktiviteter

Traveture i ind- og udlandet, stavgang (instruktion og gåtur) medlemsmøder ol.

Hjemsted

Gladsaxe Stadion, Gladsaxevej 200, 2860 Søborg

Formand

Ivar Maibom, Rønnebærvej 210, st.th. 2400 København NV, telefon: 38 34 74 72, mobil 23 32 82 39

Vi arbejder på, at igangsætte små gåtursgrupper, helt lokalt. Dette er i manges interesse og særligt under covid-19, giver mindre grupper god mening.

I Mørkhøj har vi sat fokus på gåturene. Vi eksperimenterer med at støtte hinanden og vores naboer i at komme ud og få frisk luft. Det er gåture i nærmiljøet i og omkring Mørkhøj.

Så på med traveskoene og evt mundbind, så går vi sammen - med afstand

Vil du med på en gåtur?

Hvis du vil være sammen om gåturen eller blot har lyst til at høre mere og få dit navn på interesselisten, indtil restriktionerne bliver bedre, så kontakt projektleder for projekt Sammen mod ensomhed, Bettina Horn, tlf: 24 85 18 62

Skulle du være interesseret i gåture, men ikke bor i Mørkhøj området, så kan du også kontakte os og vi vil forsøge at finde en gåtursven

Er du 60+ og glad for at bevæge dig i naturen samme med andre, så er Grøn Puls måske noget for dig. Initiativet til Grøn Puls er taget i et samarbejde mellem Frit Oplysningsforbund og Gladsaxe Kommune. 

Grøn Puls-motion foregår ude i den skønne natur og består af gå- og med tiden også løbegrupper, inddelt efter deltagernes niveau – der er hold og ruter både for de hurtige og de mere rolige. Træningen er enkel, sjov og niveauinddelt med fokus på motion, bevægelse, styrke, balance, kondition, smidighed og puls.  Vi er i gang med at danne hold, og der er plads til flere deltagere. 

Der startes med fælles opvarmning og strækøvelser. Herefter fortsætter træningen i mindre hold i den omkringliggende natur. Der vil være indlagte pauser undervejs, så alle kan være med. Til hvert hold er der frivillige tilknyttet, som vil gå og stå i spidsen for holdene. Og med mellemrum kommer vores professionelle motionscoach Tia Naundrup Laustsen forbi med inspiration og nye ideer.

Grøn Puls-træningen foregår hver torsdag klokken 10 til ca. 12 ved Bagsværd Sø.

Tid og sted

Vi mødes kl. 10-12.  
Mødested er: P-pladsen ved Aldershvile Slotsruin, Slotsparken, 2880 Bagsværd.

Tilmelding

For at deltage i Grøn Puls skal du tilmelde dig på Frit Oplysningsforbunds hjemmeside: www.gladsaxe.fo.dk eller ved at kontakte Inge Lindqvist på telefon 44 44 11 17. Her kan du også få mere at vide om motionsformen. Du er også velkommen til at henvende dig til ældrekonsulent i Gladsaxe Kommune Ea Lykke Elsborg på telefon 39 57 55 43 eller på: sofeel@gladsaxe.dk

En spadseretursven

En spadseretursven hjælper dig til at få lidt motion i dit nærområde og ledsage dig på turen rundt.

En bytursven

En bytursven tager med dig på byturen og giver dig en hjælpende hånd med de indkøb, du har brug for hjælp til, dog yder bytursvennen ikke hjælp med indkøb af dagligvare.

Byturen kan bruges til at komme ud at købe en gave til dig barnebarn, købe sko eller tøj til dig selv eller få hentet et par sko hos skomageren eller lignende.

Hvordan får jeg en spadseretursven eller en byturs ven

Vil du vide mere, eller ønsker du at få en spadseretursven eller en byturs ven tilknyttet, kan du kontakte vores ældrekonsulent. Du finder kontaktoplysninger nederst på siden.

En motionsven er en frivillig som kommer hjem til en borger en gang om ugen og hjælper med at dyrke lidt let motion som er tilpasset den enkelte modtager.

Hvornår mødes de frivillige motionsvenner?

De frivillige motionsvenner mødes den sidste torsdag i hver måned i De Frivilliges Hus på Taxvej 15, 2880 Bagsværd.

Hvad tid mødes de frivillige motionsvenner?

De frivillige motionsvenner møde kl. 14.30 til 16.00

Vil du være - eller modtage en motionsven?

Er du interesseret i at blive eller modtage en motionsven kan du udfylde formularen herunder. Vores idrætsleder vil kontakte dig for yderligere detaljer.

Har du svært ved at gå, men har stadig mod på en gåtur i området?

Vi er flere der mødes i Beboerhuset hver mandag kl. 10.30-11.30. 

Efter turen er der altid varm kaffe og te i Beboerhuset.

Vil du høre nærmere så ring eller skriv til Nabela, der er sundhedsformidler hos Værebro Rådgivning. Ring på tlf. 20 45 34 52 eller skriv en mail til: nabbut@gladsaxe.dk

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback