Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Miljø og klima Klimavenlig by Klimavenlig bolig og byggeri Klimavenlige rækkehuse

Klimavenlige rækkehuse

I Gladsaxe Kommune har vi en målsætning om at nedbringe CO2-udledningen med 40 procent i 2020 med udgangspunkt i niveauet fra 2007. Gladsaxe Kommune har fra 2014-2018 lavet en målrettet indsats i flere rækkehuskvarterer for at inspirere boligejerne til at energirenovere og klimatilpasse deres rækkehuse.

Vi kalder disse rækkehuskvarterer for Klimakvarterer. Formålet med klimakvartererne har desuden været at udbrede resultater og fortællinger, som inspiration til de resterende cirka 6.000 rækkehuse i Gladsaxe. Derfor har vi i arbejdet med Klimakvartererne fået udarbejdet en række eksempler, hvor rækkehusejere fortæller om hvordan de har energirenoveret deres bolig, og hvor de deler deres erfaringer.

Fordele ved energirigtig boligforbedring

Der er mange gevinster for boligejere ved at renovere energirigtigt, blandt andet lavere energiforbrug, som kan mærkes på energiregningen her og nu, men også at boligen med al sandsynlighed stiger i værdi, fordi den opnår et bedre energimærke. Ofte bliver boligen mere komfortabel at opholde sig i og får et sundere indeklima, når man energirenoverer.

Resultater fra Klimakvartererne

I arbejdet med Klimakvarterne har 126 rækkehuse fået besøg af en energirådgiver der har foretaget et energitjek af boligen og givet konkrete anbefalinger til forbedringer. Det har resulteret i at 79 rækkehuse har foretaget energirenoveringer. De 79 energirenoveringer har medført en gennemsnitlig besparelse per hus på 8.246 kWh, hvilket svarer til en økonomisk besparelse på ca. 8.500 kr. I gennemsnit har hver husstand investeret 62.722 kroner på renovering. Samlet set har renoveringerne resulteret i en reduktion af CO2-udledningen fra de 79 rækkehuse på 7 procent.

Få gode råd og vejledning til at energioptimere din bolig på SparEnergi.dk (Energistyrelsen)

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback