Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Miljø og klima Klimavenlig by Klimavenlig bolig og byggeri Energirenovering af parcelhuse

Energirenovering af parcelhuse

Cirka 40 procent af danskernes CO2-udledning kommer fra produktion af elektricitet og varme.

Der er derfor god grund til at se på, hvordan man kan reducere forbruget enten ved at skrue ned og slukke eller ved at isolere og gå over til vedvarende energikilder eller bruge mere effektive apparater.

Fordele ved energirigtig boligforbedring

Der er mange gevinster for boligejere ved at renovere energirigtigt, blandt andet lavere energiforbrug, som kan mærkes på energiregningen her og nu, men også at boligen med stor sandsynlighed stiger i værdi, fordi den opnår et bedre energimærke. Netop energimærket er en god markør at forholde sig til når du undersøger din boligs energieffektivitet, og det er vigtigt at pointere at boliger, som er handlet før 2006 ikke nødvendigvis har et energimærke. Uanset hvad kan du tjekke og læse mere om dit energimærke her:

Læs mere om energimærkning af boliger her

Mindre CO2-udledning

Gladsaxe Kommune har et mål om at energieffektivisere og dermed nedbringe energiforbruget i boliger med 15% i 2030, i forhold til 2020. Energirenovering af private boliger bidrager til at opnå denne målsætning.

Eksempel på tidligere tiltag

I 2023 tog 210 borgere imod et tilbud om et gratis energitjek af deres bolig og en opgørelse viser, at det på alle bundlinjer har kunnet betale sig for borgerne. Ud af de 210 energitjek, der er foretaget i 2023 har 84 af husstandene allerede foretaget energirenoveringer og mange er i gang med at realisere potentialet. Hver husstand, der har gennemført renoveringer, sparer i gennemsnit 1 ton CO2 per bolig og bidrager dermed med en betydelig klimagevinst. Derudover er der gevinster i forhold til borgernes økonomi. Borgerne i gennemsnit investeret 34.000 kroner i energiforbedringer. Investeringerne har i snit en tilbagebetalingstid på fire år, da fx udgifter til varme falder betragteligt efter renoveringerne. Energirenoveringerne resulterer også i en forbedring af boligens energimærke og klimaprofil, hvilket øger boligens værdi. Boligen får typisk også et bedre indeklima og bliver rarere at opholde sig i.

Få yderligere gode råd og vejledning til at energioptimere din bolig på SparEnergi.dk (Energistyrelsen)

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback