Udviklingspuljer
Det er muligt, at søge tilskud via en af puljerne.
Der er dog krav som skal opfyldes for at kunne søge. Det er blandt andet aktiviteterne skal foregå i Gladsaxe Kommune.
Du kan herunder læse mere om de enkelte puljer.
Puljer
Har du en god ide eller vil du afprøve noget, så kan du søge om tilskud fra Folkeoplysningsudvalget.
Formålet med puljen er at støtte nye initiativer inden for kultur-, fritids- og idrætsområdet i Gladsaxe Kommune, der er med til at sikre et alsidigt fritidsliv for kommunens borgere.
Hvem kan søge?
Alle foreninger, borgere og selvorganiserede grupper kan søge tilskud i udviklingspuljen. Kultur-, fritids- og idrætsinstitutioner kan i samarbejde med foreninger eller grupper af borgere tillige ansøge puljen.
Der kan generelt ydes tilskud til:
- Udviklingsprojekter, forsøg og events.
- Igangsætning af nye foreninger.
Der ydes ikke tilskud til:
- Tilbagevendende projekter - et projekt kan kun få tilskud én gang.
- Kommercielle projekter.
- Projekter der hører under anden lovgivning.
- Allerede igangsatte projekter.
Ansøgning
Du skal ansøge via formularen Søg tilskud fra Udviklingspuljen.
Puljen kan søges løbende. Folkeoplysningsudvalget har delegeret behandling af ansøgninger under 10.000 kr. til Børne- og Kulturforvaltningen.
Folkeoplysningsudvalget træffer afgørelse for ansøgninger over 10.000 kr.
Hvis du har spørgsmål kan du kontakte idrætskonsulenten på telefonnummer 39 57 54 56 eller fritidskonsulenten på telefonnummer 39 57 53 39.
Regnskab og evaluering
Regnskab og evaluering af projektet skal indsendes, via digital formular, senest to måneder efter projektets afslutning.
Puljen dækker tilskud til kulturelle aktiviteter, der foregår i Gladsaxe Kommune, og som er åben for publikum. Aktiviteterne må ikke være forbeholdt en særlig deltagerkreds.
Tilskud ydes til arrangementer, når foreningen i ansøgningen anfører, at de ikke selv har midlerne til dets gennemførelse. Udviser arrangementet et overskud, skal den uforbrugte del af tilskuddet tilbagebetales til Børne- og Kulturforvaltningen.
Hvem kan søge?
Puljen til åbne arrangementer kan søges af lokale foreninger, hvor hovedparten af medlemmerne er over 25 år, og hvor foreningen ikke modtager tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven .
Hvad kan man søge tilskud til?
Der kan søges tilskud til aktiviteter inden for følgende områder:
- kor- og visesang
- teater- og kabaret-forestillinger
- koncerter,
- film,
- folkedans,
- skakarrangementer
- kunstudstillinger og
- lignende aktiviteter
Ansøgning
Ansøgning sendes til kultur@gladsaxe.dk.
I ansøgningen skal der oplyses, foreningens navn, cvr.nr., kontaktperson, beskrivelse af aktivitetens indhold, formål, sted, tidsplan, målgruppe, eventuelle samarbejdspartnere, oplysning om der søges tilskud andre steder.
Derudover skal der vedlægges: aktivitetsbudget med alle forventede indtægter og udgifter, samt foreningens reviderede og godkendte regnskab fra sidste år.
Ansøgningen bliver forelagt for Folkeoplysningsudvalget på førstkommende møde. Der gøres opmærksom på, at ansøgningen bliver vedlagt som bilag til sagen og offentliggøres i Gladsaxe Kommunes dagsordendatabasen, der ligger offentligt tilgængeligt på gladsaxe.dk.
Regnskab og evaluering
Regnskab og evaluering af projektet skal indsendes til Folkeoplysningsudvalget senest to måneder efter projektets afslutning. Regnskab og evaluering kan sendes til eller via post til Gladsaxe Rådhus.
Du kan læse mere om retningslinjerne øverst her på siden.
Hvem kan søge tilskud?
Puljen kan søges af foreninger, ildsjæle, lokale aktører, kommunale initiativtagere, herunder Børne- og Kulturforvaltningen, fritidshuse og idrætsanlæg.
Hvad kan man søge tilskud til?
Det kan være projekter, der:
- gør borgerne selvhjulpne til fysisk aktivitet
- igangsætter aktiviteter for nye brugergrupper
- igangsætter fælles aktiviteter og events for en bred kreds af borgere
- er til gavn og glæde for andre brugere/medlemmer end ens egne
Særlige krav til ansøgning
For ansøgninger fra lokale foreninger er det et krav, at der indgår en egenbetaling på minimum 30 procent af tilskuddet til evt. rekvisitter og materialer.
For ansøgninger fra kommunale initiativtagere er det et krav, at der indgår en egenbetaling fra initiativtageren på minimum 50 procent, og at der er mindst én samarbejdspartner.
Samme aktivitet kan bevilges tilskud flere gange.
Du kan få hjælp
Vil du have hjælp til at udvikle og beskrive dit projekt eller aktivitet kan du kontakte Idrætskonsulenten på telefonnummer 39 57 54 56 eller fritidskonsulent på telefonnummer 39 57 53 39
Ansøgning, regnskab og evaluering
Send din ansøgning til kultur@gladsaxe.dk med beskrivelse af idéen, budget med egenbetaling og evt. tilskud fra andre, evt. samarbejdspartnere mm.
Regnskab og evaluering af projektet skal indsendes senest to måneder efter projektets afslutning.
Går du med et spændende initiativ i maven, og har du en god idé, som du gerne vil realisere i Gladsaxe Kommune? Så kan det være, at de Kulturelle Udviklingsmidler kan støtte dit projekt.
Hvem kan søge?
Alle kan søge om tilskud fra de Kulturelle udviklingsmidler. Det være sig foreninger, enkeltpersoner, virksomheder, offentlige institutioner etcetera.
Hvad kan man søge til?
Man kan søge til alt fra et lille lokalt initiativ til en større event. Projektet skal dog som minimum understøtte hensigterne i gældende Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik, og projekts indhold skal særligt være rettet mod kunst og kultur.
Ansøgningen skal være en motiveret ansøgning, der - som minimum - indeholder følgende:
- Beskrivelse af projektet (herunder blandt andet indhold, målgruppe, samarbejdspartnere og hvordan projektet understøtter Gladsaxe Kommunes gældende Kultur, Fritids- og Idrætspolitik).
- Budget for projektet
Ansøgninger under 30.000 kroner vil i udgangspunktet blive behandlet administrativt af Børne- og Kulturforvaltningen. Ansøgninger over 30.000 kroner skal godkendes af Kulturudvalget.
Der er løbende ansøgningsfrist og ingen ansøgningsskema. Ansøgningen skal sendes til kultur@gladsaxe.dk
Tilskud til handelsstandsforeningers arrangementer
Handelsstandsforeninger eller andre, der ønsker at arrangere en byfest eller et musikarrangement for borgerne i lokalområdet, kan søge tilskud fra de kulturelle udviklingsmidler. Støtten tildeles administrativt af Børne- og Kulturforvaltningen, og der kan gives op til 10.000 kroner
Støtten tildeles ud fra følgende retningslinjer
- Aktiviteten skal have gratis adgang for alle
- Aktiviteten skal understøtte intentionerne i GladsaxeLiv og den gældende Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik.
- Der gives støtte til et kunstnerisk indslag
- Der gives ikke tilskud til vejfester, fester af lignende privat karakter eller mindre geografiske områder
- Hver ansøgning vurderes individuelt og en imødekommelse af ansøgningen vil bero på en helhedsvurdering af aktivitetens indhold og formål
- Arrangører af de lokale aktiviteter er ansvarlige for at indhente de relevante myndighedsgodkendelser til aktiviteten
- Arrangørerne skal indsende regnskab for aktiviteten til Børne- og Kulturforvaltningen. Eventuelt overskud tilbagebetales til Børne- og Kulturforvaltningen.
Ansøgning
Ansøgningen skal være en motiveret ansøgning, der - som minimum - indeholder følgende:
- Beskrivelse af projektet (herunder bl.a. indhold, målgruppe, samarbejdspartnere og hvordan projektet understøtter Gladsaxe Kommunes gældende Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik).
- Budget for projektet
Der er løbende ansøgningsfrist og ingen ansøgningsskema. Ansøgningen skal sendes til kultur@gladsaxe.dk
Med 0,50 kroner pr. indbygger om året støtter Gladsaxe Kommune økonomisk den fælles kommunale idrætspulje, som skal formidle idrætsaktiviteter og tiltag for børn og unge med særlige behov. 15 kommuner i Hovedstadsområdet står bag initiativet, som blev søsat i 2006. Den Fælleskommunale Handicap Idrætspulje giver økonomisk støtte til oprettelse af nye idrætstilbud for børn og unge med funktionsnedsættelse. Aktiviteterne kan oprettes på tværs af kommunegrænserne. Støtten bliver givet med henblik på, at flere børn og unge under 25 år kan komme til at dyrke deres idræt i almindelige idrætsforeninger.
Den Fælleskommunale Handicap Idrætspulje er organisatorisk en del af netværk for Kultur- og Fritidschefer i Region Hovedstaden (R1). Hver kommune deltager med en kontaktperson fra fritids- og idrætsområdet til netværket. Blandt kontaktpersoner er der dannet en styregruppe, der behandler ansøgninger om støtte. Styregruppen arbejder både med drift og udvikling af den Fælleskommunale Handicap Idrætspulje, og tager sig af de overordnede tiltag både for idrætspuljen og for netværket af de kommunale kontaktpersoner. Puljen administreres af Høje-Taastrup Kommune.
Der er udarbejdet en oversigt over alle kendte tilbud i Hovedstadsområdet - specialsport Guiden. Guiden retter sig til forældre til børn og unge i skolealderen med handicap eller andre særlige behov, og som oftest ikke har adgang til de almindelige klubbers tilbud. Det kan for eksempel være børn og unge med udviklingsforstyrrelser, udviklingshæmning, fysiske handicaps eller psykiske sygdomme. Det kan også være børn og unge, som af en hvilken som helst årsag har brug for en mere tryg ramme til sin sport, eller søskende til handicappede børn og unge, der måske går på holdet i forvejen.
Flere oplysninger om puljen fås ved henvendelse til: Høje-Taastrup Kommune på fritidkultur@htk.dk.
Få oplysninger om ansøgning og tilskud til Fælleskommunal Handicapidrætspulje.
Flere oplysninger om lokale tilbud og evt. koordinering af ønsker om igangsætning af nye tilbud lokalt under denne pulje, fås ved henvendelse til Gladsaxe Kommune, Idrætskonsulenten på telefonnummer 39 57 54 56