Skolestart og skoleskift
Indskrivningen til skolestart 2025, er nu afsluttet. Vi forventer at kunne give besked om optagelse i slutningen af marts 2025.
Børnehaveklassen er en obligatorisk del af skolegangen. Alle børn, der fylder seks år i 2025, skal derfor begynde undervisning, og for næsten alle betyder det, at de skal begynde i skole senest august 2025.
Børn, der fylder fem år inden den 1. oktober 2025, kan optages i en børnehaveklasse i skoleåret 2025-2026, hvis det vurderes, at barnet kan følge undervisningen og følge klassen videre til 1. klasse.
Har du
spørgsmål om skolestart, kan du kontakte Skoleindskrivningen telefonisk på 39
57 53 28 alle dage mellem klokken 9.00 og 14.00.
Læs mere
Overgangen fra dagtilbud til skole og SFO skal være så let som muligt for barnet. I et særligt forløb involveres I og jeres barn i konkrete aktiviteter, der understøtter samarbejdet om jeres barns udvikling og læring.
Læs mere om, hvordan vi arbejder med overgangen fra dagtilbud og skole
For at tilgodese barnets optimale udvikling kan der være tilfælde hvor henholdsvis forældre/dagtilbud/skole er usikre på, om et barn skal starte i børnehaveklassen, når undervisningspligten indtræder ved barnets 6. år. Du kan søge om at dit barns skolegang udsat, hvis du mener, der er behov for det. Ansøgningen skal være begrundet i en konkret vurdering af dit barn, som foretages af fagpersoner, for eksempel daginstitutionslederen fra barnets børnehave, en psykolog eller talepædagog tilknyttet barnets børnehave.
Ønsker du at søge om udsættelse af dit barns skolegang?
Udfyld ansøgning om udsat skolestart.
Skemaet afleveres til skolelederen på distriktsskolen. Selvom du vælger, at dit barn skal gå på privatskole eller i en folkeskole uden for Gladsaxe Kommune, skal ansøgningen forsat sendes til distriktsskolen.
Ved skoleskift er der altid kontakt mellem skolerne i forvaltningen. I Gladsaxe arbejder vi med åbenhed mellem skolerne og de tværfaglige enheder, men der skal være samtykke fra forældrene til at kontakte afgivende skole.
Børn til indskrivning i børnehaveklassen på en anden skole end distriktsskolen, og som har ældre søskende til og med 6. klassetrin i indskrivningsåret, har som udgangspunkt ret til at blive optaget på samme skole som deres ældre søskende.
Børn til indskrivning i børnehaveklassen på en anden skole end distriktsskolen, og som har ældre søskende på skolen i 7. til 9. klasse, vil have en søskendefordel og ikke en søskendegaranti.
Der er dog besluttet fravigelser af søskendegarantien, se nedenfor.
Læs mere om Regler og procedurer for indskrivning, skoleskift med videre for folkeskoleområdet.
Fravigelse af søskendegarantien på Bagsværd Skole
Søskendegarantien er fraveget for yngre søskende til børn, der er bosiddende uden for distriktet og er indskrevet på Bagsværd Skole til skoleåret 2018/2019, 2019/2020 samt 2023/2024.
Fravigelse af søskendegarantien på Buddinge Skole
Søskendegarantien er fraveget for yngre søskende til børn, der er bosiddende uden for distriktet og er indskrevet på Buddinge Skole til skoleåret 2023/2024.
Fravigelse af søskendegarantien på Gladsaxe Skole
Søskendegarantien er fraveget for yngre søskende til børn, der er bosiddende uden for distriktet og er indskrevet på Gladsaxe Skole til skoleåret 2019/2020.
Fravigelse af søskendegarantien på Stengård Skole
Søskendegarantien er fraveget for yngre søskende til børn, der er bosiddende uden for distriktet og er indskrevet på Stengård Skole til skoleåret 2022/2023, 2024/2025 og 2025/2026.
Fravigelse af søskendegarantien på Søborg Skole
Søskendegarantien er fraveget for yngre søskende til børn, der er bosiddende uden for distriktet og er indskrevet på Søborg Skole til skoleåret 2022/2023.
Når forældre på eget initiativ ønsker et skoleskift og derfor henvender sig til en skole, følger skolen retningslinjerne for almindeligt skoleskift.
Faglig ledelse på begge skoler forpligtiger sig til at skabe et koordineret samarbejde, både med henblik på afklaring og en eventuel plan for skift.
Forældrene gøres opmærksomme på, at vi i Gladsaxe har en holdning til, hvad et skoleskift kan og ikke kan, og at et skift altid indeholder et koordinerende samarbejde og en fælles plan imellem afgivende og modtagende skole.