Skip til hoved indholdet

Beholdere og regler

Få styr på regler, takster og hvordan du bestiller ekstra beholdere.

Affaldsbeholdere

Villa- og rækkehuse

2-delt beholder til plast/kartoner til mad og drikke & papir
Bliver udleveret af kommunen.
Fås i to størrelser - 240 liter eller 370 liter. 

2-delt beholder til glas & metal
Bliver udleveret af kommunen.
Fås i to størrelser - 240 liter eller 370 liter.

2-delt rest/madaffaldsbeholder 
Udleveres af kommunen
Fås i to størrelser - 240 liter eller 370 liter.

Du kan ændre på størrelsen på beholderne på gladsaxe.dk/mitaffald, ligesom du her kan bestille en ny beholder eller nyt låg, hvis den eller låget går i stykker. OBS du skal bruge MitID for at bestille.

Har du en stor familie med f.eks. blebørn, er det muligt at få en ekstra 140 liters rest-beholder - denne udleveres af kommunen ved forespørgsel.

Rød kasse til farligt affald - frivillig ordning

Bestil en rød kasse

Læs mere om ordningen Rød kasse til farligt affald

Beholder til pap - frivillig ordning
Bliver udleveret af kommunen.
Bestil på affald@gladsaxe.dk - husk at skrive din adresse.

Beholder til haveaffald
Skal du selv købe i et byggemarked eller lignende. 
Vær opmærksom på, at beholderen skal opfylde en række krav, idet den blandt andet skal passe til skraldebilens løfteanordning. For eksempel skal højden fra terræn til gribekant være mindst 98 cm. Dette opfylder beholdere på 140 liter, 180/190 liter eller 240 liter. To-hjulede beholdere på mere end 240 liter er ikke godkendte. Vi anbefaler, at du køber en frostsikker beholder.

Etageejendomme

Tal med din vicevært, hvis du synes, at ejendommen skal have nye beholdere, eller de er gået i stykker.

Bestilling af røde kasser til mindre etageejendomme
Den affaldsansvarlige kan bestille røde kasser på gladsaxe.dk/roedekasser

Der er en række krav til din adgangsvej og placering af beholdere

  • Placer beholderne, så der er maksimalt 40 meter fra midten af vejen og hen til beholderne. OBS: Haveaffald, pap og andet storskrald skal placeres ved skel, bagkanten af fortov, senest kl. 7.00 på tømmedag.
  • Adgangsvejen skal være jævn og skridsikker, og arealet befæstet med fliser, asfalt eller lignende. Græsarmering, grus, faststampet jord, perlesten, skærver, brosten, chaussesten og lignende accepteres ikke som fast og jævnt underlag. Adgangsvejen skal befæstes i minimum en meters bredde.
  • Adgangsvejen må ikke have en hældning
  • Adgangsvejen skal have en højde på mindst 2 meter og en gennemgangsbredde på mindst 1 meter, så skraldemanden frit og uhindret kan få adgang til beholderne. Det betyder, at buske eller træer skal være beskåret, så grenene ikke er i vejen. Vær opmærksom på din garages højde.
  • Der skal være lys på adgangsvejen på tømmedagen.
  • Er der en låge eller dør på adgangsvejen, skal den kunne stå åben ved egen hjælp.
  • Alle beholdere undtagen beholdere til mad- og restaffald skal altid stå med håndtaget udad mod vejen.
  • Bor du i rækkehus, skal beholderne til det genanvendelige affald stå på den side af huset, som vender ud mod en farbar vej - også selvom beholderen til restaffald står på modsat side.

Hvis adgangsvejen ikke opfylder kravene

Hvis din adgangsvej ikke lever op til kravene, skal du køre beholderne frem til fortovet, når de skal tømmes og tilbage igen.

Må jeg stille min beholder om i baghaven og køre den frem på tømmedagen?

Ja, det må du gerne, men det er dit eget ansvar at huske at køre beholderne frem. Glemmer du at sætte beholderen frem, bliver den først tømt ved næste tømning.

Download affaldsappen Perfect Waste, og sig ja til notifikationer eller tilmeld dig vores e-mailservice, så får du besked, for eksempel dagen før vi skal tømme din beholder.

Dispensation

Rækkehuse, hvor det ikke er muligt at sætte beholderen på den side af huset, som vender ud mod farbar vej, kan ansøge Miljøafdelingen om en dispensation. Ansøgningen skal være begrundet og gælde for samtlige husstande i rækken. Send en mail til: affald@gladsaxe.dk

Ejendommen skal sørge for at rydde sne og sikre, at der ikke er glat på adgangsvejen. Adgangsvejen er den vej, skraldemanden går fra skraldebilen og ind til affaldsbeholderne. Skraldemanden kan ikke køre med affaldsbeholderne eller hente affald, hvis der er sne eller glat.

Ryd en meter bred sti hele vejen fra affaldsbeholderne og ud til midt på vejen, hvor skraldebilen holder. Slå også et meter bredt hul gennem snebunker langs fortove eller cykelsti. Sørg for, at der ikke er glat. Så kan skraldemanden arbejde sikkert og hente jeres affald.

Hvis du ikke kan nå at rydde for sne og glatførebekæmpe, kan du vælge at køre beholderne frem til skel. Du skal være opmærksom på, at beholderne ikke må blokere fortov og kørevejen.

Hvis dit affald ikke bliver tømt på grund af manglende snerydning, eller adgangsvejen ikke er glatførebekæmpet, kan du mod betaling bestille en tømning uden for ordinær rute.

Mindre ejendomme, parcel- og rækkehuse kan også købe et klistermærke til at sætte på en ekstra sæk, som de selv køber. Se under Ofte stillede spørgsmål - hurtig hjælp til at overblik over dit affald.
 

Du skal selv sørge for at rengøre dine udendørs beholdere, når de trænger. Du kan eventuelt få et firma til det, men som privatperson kan det ikke betale sig at få vognmanden til det.

Links

Regler for dit husholdningsaffald (regulativ)

Håndbog i affaldshåndtering ved nybyggeri

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback