Seneste nyt fra Egegården - marts
Velkommen til det nye nyhedsbrev for beboere og pårørende
Kommunikationsmedarbejder Anne Engsig er ansat i en projektansættelse 8 timer om ugen til at udvikle og afprøve det nye nyhedsbrev.
Nyhedsbrevet vil udkomme én gang om måneden Nyhedsbrevet vil bl.a. indeholde nyheder fra køkkenet, nye tiltag indenfor plejen, fysioterapeut/ergoterapeut mm., nye aktiviteter og arrangementer, nyheder fra fodterapeut, frisør osv.
Der vil også være et par historier fra aktiviteter med beboerne og billeder fra disse.
Brevet vil også indeholde menuplan og den kommende måneds aktiviteter, både samlet for hele huset og på hver enkel afdeling.
Kort nyt
Renovering af tag
Taget på bygning A, B og D skal renoveres.
Renoveringen startede i januar og vil foregå i tre etaper.
Formålet er at udbedre utætheder og konstruktionsfejl ved tag og glastag i bygning A, B og D samt mellembygningen mellem bygning B og C.
Nyhed fra køkkenet
Bælgfrugter – hvad er nu det?
Bælgfrugter er tidens nye spise, når vi gerne vil spise mere bæredygtigt og klimavenligt.
I køkkenet på Egegården har vi siden vores madspildsindsats i 2022 set hvor små portioner mad der spises, og vi indførte derfor bælgfrugter i op til 25% af alle måltider, som supplement eller som jævning. Årsagen til dette er at bælgfrugter tilfører kosten gode proteinkilder, som er livsvigtige, for at fastholde muskelmasse, og hermed ens funktionsniveau samt mindske sidde- og liggesår, og styrke immunforsvaret. Særlig når man er ældre eller småtspisende, er det vigtigt med en proteinrig kost.
Køkkenet gør mest brug af hvide bønner og hestebønner, som er dyrket i Danmark siden middelalderen og har et højt proteinindhold. Dem anvender vi for eksempel i kartoffelmosen, farsretter samt jævning til sauce og supper. Nogle gange er de også i morgenbrødet.
Sorte bønner anvender vi i blandt andet kager. Sorte beluga linser og ingridærter i sammenkogte retter, røde linser til lasagne og jævning i supper
Kikærter anvender vi også i sammenkogte retter og gerne i pålæg og salater.
Gladsaxe kommune har et mål om at skære ned på vores Co2 forbrug, også på indkøb af fødevare, derfor gør brugen af bønner og linser også vores Co2 forbrug mindre.
Ture på afdeling C og D
Så er vintersæsonen gået i gang igen med vores fine samarbejde, med ungdomsskolen Gladsaxe, som kommer og går tur sammen med vores beboere. De møder typisk 7-12 elever. Der er en virkelig god kontakt mellem de unge og vores mennesker, som bor her. De lytter til hinandens historier, og der er en god stemning som kan høres vidt omkring.
Næste gang er den 19. marts kl. 11:00