Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Velkomstmøde for internationale var en succes

Velkomstmøde for internationale var en succes

6. juni 2024

Mange internationale borgere og medarbejdere deltog i Gladsaxe Kommunes første velkomstmøde. De blev klogere på alt fra dagtilbud og skole til fritidsaktiviteter og jobmuligheder. De fik også et indblik i den danske kultur set med internationale øjne.

Lørdag 25. maj slog Gladsaxe Kommune for første gang rådhusdørene op til et velkomstmøde for de internationale borgere, som bor i kommunen og arbejder i de mange lokale virksomheder. Borgmester Trine Græse åbnede mødet og gjorde i sin tale klart, hvorfor mødet blev holdt:

- Cirka en femtedel af de ansatte i Gladsaxe har udenlandsk statsborgerskab, så vi er den kommune i Danmark med den højeste andel af internationale medarbejdere, og ca. det samme for internationale borgere. I alt har vi 135 nationaliteter i Gladsaxe. Denne mangfoldighed gør Gladsaxe til en levende og dynamisk kommune, og vi sætter stor pris på den værdi og indflydelse, de har på vores samfund.

 

Højtuddannede søger hertil

Mange af de internationale medarbejdere er højtuddannede, som tiltrækkes blandt andet af de mange medicinalvirksomheder i Gladsaxe og af et afbalanceret arbejdsliv, tryghed og stabilitet. Alligevel er der nogle, som ikke trives i Danmark, og mistrivsel er en af de største årsager til, at nogle internationale medarbejdere forlader Danmark igen indenfor relativt kort tid.

Derfor var velkomstmødet sat i søen for at hjælpe med at skabe grobund for trivsel, danne netværk og give værdifuld viden om lokalområdets muligheder, så flere har lyst til at blive længere. På mødet kunne deltagerne få mere information på de mange stande om pasning, skole, sundhed, jobmuligheder, kultur og fritidsaktiviteter. I løbet af mødet var der også foredrag om dansk kultur og rundtur på biblioteket, hvor deltagerne fik information om de mange tilbud, som biblioteket udbyder – også målrettet til internationale.

 

Tilfredshed fra dagens deltagere

Tilbagemeldingerne på mødet har været positive, både fra dem, der bemandede dagens stande og fra deltagerne, som var mødets hovedpersoner.

Velkomstmødet har medvirket til, at jeg føler mig meget velkommen og hjemme i Gladsaxe. Det har været rigtig godt at møde andre internationale med samme udfordringer som mig, og at høre foredraget med Kathy Borys Siddiqui, som fortalte og delte erfaringer om vigtigheden af at have forståelse for den danske kultur, siger Justina Nwudo fra Nigeria.

Som et andet konkret tilbud, som bidrager til at gøre den nye tilværelse lettere i Gladsaxe for internationale borgere og medarbejdere har Gladsaxe Kommune åbnet facebookgruppen 'Internationals living and working in Gladsaxe'. Allerede på mødet tilmeldte mange sig gruppen, der også kan være med til at opbygge et socialt netværk.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback