Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Nyt naturformidlingshus indviet

Nyt naturformidlingshus indviet

17. maj 2024

Gladsaxe har fået et splinternyt naturformidlingshus med shelter og bålplads i Høje Gladsaxe Parken ved Børnehuset Mosens minilandbrug.

Gladsaxes nyeste naturtilbud blev torsdag 16. maj 2024 indviet af børn, voksne og borgmester Trine Græse. Naturformidlingshuset ligger lige ved Børnehuset Mosens minilandbrug i Høje Gladsaxe Parken. Og som borgmesteren nævnte i sin tale, så kommer der måske bag på de fleste, at der faktisk er et landbrug i Gladsaxe, som ellers er fuldt udbygget. Her kan børn komme tæt på heste, grise, får og høns.

Med Naturformidlingshuset er der nu kommet rigtig fine rammer for at få fortalt, undersøge og observere naturen og dyrene. Blandt andet sammen med minilandbrugets dygtige dyrepasser, som allerede har brugt huset til forårsklipning af fårene. Netop dyrene kom byggeriets håndværkere også tæt på undervejs, da de fleste af dyrene er lidt kælesyge. Ikke mindst far-fåret Batman, som godt kan blive lidt utilfreds, hvis man glemmer at kæle ham. Det lærte håndværkerne på den hårde måde.

Naturformidlingshuset er tegnet ud fra en ide om at gentage og flette sammen med de eksisterende folde i området, som kan åbnes og lukkes og skabe flere forskellige rum. Nu skal både rum, bålplads og shelter så bruges til at skabe natur- og landbrugsoplevelser for store og små, selvom Gladsaxe er en fuldt udbygget hovedstadskommune.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback