Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Mørkhøj Park fejret med rejsegilde

Mørkhøj Park fejret med rejsegilde

16. maj 2024

Renoveringen af det tidligere Blågård Seminarium – nu Mørkhøj Park – blev markeret med et rejsegilde onsdag 15. maj.

Gladsaxe Kommune overtog det tidligere Blågård Seminarium i 2016, og siden sidste år har arbejdet med at ombygge og renovere de forladte seminariebygninger været i gang. Hele området, der nu hedder Mørkhøj Park, vil fremover have flere funktioner – herunder en samlet firesporet Enghavegård Skole, Børnehuset Paletten, Byøkologisk Center, Bakkeskolen og et helt nyt kultur- og samlingssted for Gladsaxes borgere.

Nu er arbejdet skredet så meget frem, at det kunne markeres med et såkaldt rejsegilde eller ”midtvejsgilde” onsdag 15. maj. For selvom der ikke er tale om nyt byggeri, hvor spærene rejses, insisterede Gladsaxe Kommune alligevel på at fejre, at renoveringen har nået en vigtig milepæl.

Bevaringsværdige bygninger i gode hænder

Renoveringsprojektet er tegnet af Nøhr og Sigsgaard, Friis og Moltke, Thing Brandt Landskab og Aksel V. Jensen, og Enemærke & Petersen står for totalentreprisen. De bevaringsværdige bygninger renoveres og ombygges nænsomt, så de bevarer og fremhæver arkitekturen og detaljerne, men samtidig får et nutidigt udtryk med smukke, åbne og grønne omgivelser til glæde for byens borgere.

-  At renovere bygninger med bevaringsværdi i en verdensmålskommune, som samtidig ønsker at træffe miljørigtige og bæredygtige valg, når vi transformerer og renoverer vores bygninger, er lidt af en kunst. Det kræver både dygtige, nænsomme og professionelle rådgivere og håndværkere. Dem har vi heldigvis i rigt mål til rådighed her på projektet, sagde borgmester Trine Græse blandt andet i sin tale.

Om halvandet års tid kan Mørkhøj Park indvies, og Gladsaxe kan slå dørene op til sit nye kulturhus med plads til både skole, børnehus, kultur og foreningsaktiviteter.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback