Lokale klubber tester kunstgræs
Spillere og ledere fra lokale fodboldklubber i Gladsaxe er i gang med at teste kunstgræsbaner, som blandt andet kan erstatte de nuværende på Bagsværd Stadion og Gladsaxe Idrætsanlæg.
U-14 holdene fra Bytoften IF, Gladsaxe Hero og AB, der deltog i turen til Næsgaard Efterskole.
EU har vedtaget et forbud mod gummigranulat i kunstgræsbaner, som skal indfases over de kommende år. Gladsaxe er i gang med et test- og udviklingsprogram, som går ud på at finde det bedste alternativ til kommunens nuværende baner. Det får blandt andet betydning for kunstgræsbanerne på Bagsværd Stadion og i Gladsaxe Idrætsanlæg. Her oplever klubberne nemlig, at banerne bliver hårde og glatte, når det regner, og det har ikke været muligt at udbedre.
De nye kunstgræsbaner skal både være miljøvenlige og gode at spille på, og derfor spiller de lokale fodboldklubber en vigtig rolle i testprogrammet. Så sent som i weekenden rejste 60 U-14-spillere og trænere fra Gladsaxe Hero, Bytoften IF og AB til Næsgaard Efterskole på Falster.
Bæredygtigt og brugervenligt
Banerne ved Næsgaard Efterskole er en helt ny generation af kunstgræs, som er udviklet i Holland. De er en af flere typer kunstgræsbaner, som forsøger at kombinere bæredygtighed og brugervenlighed. I frost og sne spillede U-14-spillerne tre kampe ved Næsgaard Efterskole, og deres vurdering af banen kommer til at indgå i den samlede evaluering, som skal fremlægges for Fritids- og Idrætsudvalget i april.
Indtil videre har lokale fodboldklubber i Gladsaxe testet flere typer kunstgræsbaner rundt omkring i landet, og der er flere testkampe i støbeskeen. Testprogrammet foregår blandt andet i samarbejde med Dansk Boldspil-Union (DBU) og en række kommuner, som også står over for at udskifte deres nuværende baner.