Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv GoMonkey vinder udbud om den gamle skøjtehal

GoMonkey vinder udbud om den gamle skøjtehal

23. maj 2024

Med forslaget Monkey House vinder GoMonkey i samarbejde med lokale aktører klart udbud om, hvilke aktiviteter, der i de kommende år indtager den gamle skøjtehal i Gladsaxe.

I forbindelse med byggeriet af en ny skøjtehal, besluttede Gladsaxe Kommune, at man ønskede at udnytte den gamle skøjtehal til en mangfoldighed af aktiviteter med fokus på børn og unge, og som kunne opmuntre borgere, der ikke typisk er fysisk aktive, til mere bevægelse. Stedet skulle samtidig kunne fungere som et uformelt møde- og hænge-ud-sted i lokalområdet. For at sikre en fair og transparent proces, hvor lokalt forankrede idræts- og fritidsaktiviteter på lige fod kunne byde ind med projekter, valgte byrådet at sende den gamle skøjtehal i udbud.

Tre forslag med til sidst

Tre forslag var med i opløbet: Monkey House, Gladsaxe Beach og TiG Multi Hal. Resultatet af bedømmelsen af de tre tilbud er helt klar. Monkey House vinder udbuddet med 163 point, foran Gladsaxe Beach med 105 point og TiG Multihal på en tredjeplads med 74 point.

Derfor er udfaldet af byrådets behandling, at det bliver GoMonkey, der i et tæt samarbejde med de lokale foreninger Søborg Klatreklub, Gladsaxe OCR, Gladsaxe Basketball Klub, Gladsaxe Billard og Bibliotek+ i Høje Gladsaxe kommer til at skabe liv i den gamle skøjtehal med projektet Monkey House.

Tak til alle bidrag

”Rigtig mange har brugt en masse ressourcer på at udvikle deres ideer og forslag i en spændende og grundig proces over de sidste halvandet år. Det gælder især folkene bag de tre forslag, som var med helt til det sidste. Derfor vil jeg gerne sige tusind tak til de mange, der har bidraget undervejs. Desværre er der jo kun en vinder i sådan et udbud, og der vil selvfølgelig også i den kommende tid være nogen, der vil være skuffede over afgørelsen. Derfor er jeg også glad for, at vi har så klar en vinder som Monkey House, så den i forvejen svære beslutning om, hvem der nu skal skabe nyt liv i vores gamle skøjtehal, blev utvetydig”, siger formand for Fritids- og Idrætsudvalget Christina Rittig Falkberg, der nu glæder sig til, at der igen kommer liv og glæde i den gamle skøjtehal.

Efter planen skal kontrakten underskrives i slutningen af maj og det nye Monkey House forventes at kunne åbne dørene for besøgende sidst på året. I den mellemliggende periode skal GoMonkey indhente nødvendige godkendelser og indrette sig i den gamle skøjtehal sammen med sine lokale samarbejdspartnere.

Grundig proces med rådgivning undervejs

Siden Fritids- og Idrætsudvalget i marts 2023 besluttede kriterierne for udbuddet, har de tre budgivere været igennem en lang proces med at kvalificere deres bud. Her har de blandt andet kunnet få råd og vejledning i, hvordan de sikrede, at deres projekt bedst muligt levede op til udbudskravene, og de har haft mulighed for at præsentere deres projekter mundtligt for Fritids- og Idrætsudvalget, Folkeoplysningsudvalget, repræsentanter for Foreningslivet i Gladsaxe, FIG, brugerbestyrelsen for Idrætsanlæggene i Gladsaxe og bedømmelsesudvalget for udbuddet.

Bedømmelsesudvalget bestod af ejendomschef Lene Riis, stadsarkitekt Dennis Larsen, byplanlægger Christian Jacob Brammann, idrætschef Holger Kortbek, erhvervschef Karen Brosbøl Wulf, alle fra Gladsaxe Kommune, samt udviklingskonsulent i Lokale og Anlægsfonden Oliver Vanges, direktør for Urban13 Alexander Stevns Jensen og med formand for Fritids- og Idrætsudvalget Christina Rittig Falkberg som observatør.

Læs hele sagen inkl. bilag her.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback