Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Gladsaxe har tjek på hjemmeberedskab i ældreplejen

Gladsaxe har tjek på hjemmeberedskab i ældreplejen

Beredskabsstyrelsen anbefaler, at man skal kunne klare sig i tre døgn, hvis forsyningen svigter. Det gælder også, hvis du bor i plejebolig eller modtager hjemmepleje.

Tidligere på året offentliggjorde Beredskabsstyrelsen sine anbefalinger til, hvordan vi alle kan forberede os på krisesituationer ved at sammensætte et hjemmeberedskab, så vi kan klare os i op til tre døgn i tilfælde af forsyningssvigt. Gladsaxe følger og bakker op om anbefalingerne – også inden for ældreområdet.

Gladsaxe har et sendt brev til samtlige borgere, som bor i plejebolig eller modtager hjemmepleje, og orienteret dem om, hvad anbefalingerne betyder for dem, og hvordan kommunen har grebet situationen an.

Plejeboliger er sikret centralt

Så snart meldingen fra Beredskabsstyrelsen kom, gik Gladsaxe Kommune i gang med at finde ud af, hvordan man bedst muligt kunne implementere anbefalingerne. Det fortæller Herle Klifoth, som er chef for Sundhed og Rehabilitering:

- Vi skulle bl.a. sikre, at både beboere og medarbejdere havde vand nok til tre døgn. Det er meget store mængder vand, som ville være svært at få plads til, hvis det skulle opbevares samlet. Derfor blev løsningen, at hver enkelt beboer har det stående i sin egen lejlighed. Hvad angår mad, medicin og hygiejneartikler står vi heldigvis i den situation, at vi altid har nok til tre døgn.

Samtlige plejeboliger i Gladsaxe har desuden beredskabsplaner i tilfælde af strømafbrydelse. Det betyder, at pandelamper, lommelygter og andet udstyr for længst er købt ind, så medarbejderne er rustet til at yde den nødvendige pleje. Køkkenmedarbejderne i Gladsaxes plejeboliger har desuden mulighed for at lave mad på gasgrill, hvis strømmen svigter.

Kort sagt er de fleste anbefalinger sikret fra centralt hold i plejeboligerne. Det gælder også anbefalingen om at kunne modtage information via FM-radio og have adgang til førstehjælp.

- Dog skal man selv sørge for at have tæpper og varmt tøj liggende. Det er familien orienteret om i det brev, som vi har lagt ud til beboerne, siger Herle Klifoth.

Hjemmeplejen hjælper til

Hvis du er en af de borgere, som modtager hjemmepleje, vil Gladsaxe Kommune også gerne hjælpe og give råd til, hvordan du sikrer dig. Særligt hvis du ikke selv handler ind, men får hjælp af kommunen til indkøb.

- Her vil vi rigtig gerne være behjælpelige med at bestille vand og gå i dialog om andre ting, der er smarte at have på lager. Det kan f.eks. være vådservietter og særlige affaldsposer til toilettet, som er gode at have i tilfælde af vandafbrydelse, siger Herle Klifoth og understreger:

- Det er vigtigt at gøre klart, at vi som kommune ikke har mulighed for at køre ud med vand og vådservietter eller varmt tøj og tæpper, hvis vi står i en krisesituation. Det er derfor, man skal følge anbefalingerne og sikre sig på forhånd.

Du kan læse mere i pjecen ’Forberedt på kriser’, som findes på brs.dk her.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback