Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Presse Nyhedsarkiv Borgere fjernede sækkevis af affald fra byen

Borgere fjernede sækkevis af affald fra byen

2. maj 2024

Borgere og lokal miljøforening gjorde i uge 15 en stor indsats for at fjerne skrald fra tre områder i Gladsaxe.

En bilradio, lommeregner og en flaske rødvin blandt det indsamlede affald

Stor tak til de halvt hundrede deltagere i alle aldre og miljøforeningen Lokal Agenda 21, som gav den hele armen til affaldsindsamlingsdagen i april, hvor den stod på indsamling i Buddinge, Mørkhøj og omkring Gladsaxe Stadion. Humøret var højt og det var tydeligvis tilfredsstillende for både børn og voksne at være med til at rydde op og gøre lokalområdet pænere.

Bilradio og rødvin

Der blev samlet ca. 35 store sække med affald i alle de forventede afskygninger samt nogle mere kuriøse genstande. Der blev blandt andet fundet to uåbnede vinflasker - det var dog svært at vurdere, om det var gode årgange - ligesom der blev fundet en brandslukker, en bilradio, bleer og masser af sokker, som måske var smidt i forventning om det gode vejr, som nu er kommet.

Der blev desværre igen fundet mange lattergaspatroner i buskene. Den information blev givet videre til SSP-konsulenterne på skolerne, som er meget opmærksomme på brugen af lattergas.

Skoleelever fik en uventet tak

Hele uge 15 var det Danmarks Naturfredningsforenings nationale affaldsindsamlingsuge. Derfor var der også mange skoler og børnehuse fra Gladsaxe, der gav en hånd med til at gøre lokalområderne fri for affald. Den Lille Skole i Gladsaxe havde fem klasser afsted.

En mand stoppede i sin bil og spurgte hvad de lavede, hvor mange de var, og hvor de kom fra. En time senere kom han tilbage på skolen med flødeboller til dem alle sammen.

Det var en fin gestus – og her fra Gladsaxe Kommune, vil vi også gerne takke alle, der gjorde en indsats i april eller gør det til hverdag.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback