Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Gladsaxe Byarkiv Undervisning Historiejagten på Buddinge Batteri

Historiejagten på Buddinge Batteri

Undervisningsmaterialet "Historiejagten på Buddinge Batteri" er udviklet af Gladsaxe Byarkiv og klar til brug. Materialet er målrettet udskolingen og henvender sig især til historiefaget.
Her dækkes kompetenceområderne Kildearbejde og Kronologi og Sammenhæng. 

Den samlet pakke indeholder:

  • Lærervejledning
  • Lektionsoversigt
  • Opgavebeskrivelser
  • Kildesamling

Lokalhistorie i undervisningen

Lokalhistorien er mere end bondegårde og foreningsjubilæer. Den er også en del af den samlet Danmarkshistorie. For Gladsaxes vedkommende fortæller lokalhistorien om, hvordan landsamfund blev til by, om en storpolitisk udvikling lige inde ved siden af i hovedstaden, og om et velfærdssamfund, der drønede derudaf.

Alle disse udviklinger har Buddinge Batteri været en del af, og grunden har levet en omskiftelig tilværelse med mange forskellige ejere og formål. I 2021 blev grunden åbnet for offentligheden, og i dag er den et oplagt udflugtsmål for skoleklasser.

Gennem opgaver i klasseværelset og ude på batterigrunden oplever eleverne, hvordan man indsamler informationer, analyserer dem og forholder sig kritisk til afsenderen. Samtidig stifter eleverne bekendtskab med emner som 1. verdenskrig, lokalt foreningsliv og historien om Den danske Gradmåling.     

Materialet er udviklet af Gladsaxe Byarkiv med fokus på didaktik og læring gennem fysisk aktivitet. Både Dansk Flyvehistorisk Forening og Dataforsyningen under Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering har venligst bidraget med indhold.   

Al henvendelse vedrørende undervisningsmaterialet kan rettes til lokalarkivar Maria Kræmer Storm Hansen på telefon 39 57 61 01 eller på mail byarkivet@gladsaxe.dk.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback