Skip til hoved indholdet
    Hjem Kommunen Gladsaxe Byarkiv Undervisning Besøg arkivet

Besøg arkivet

Har du brug for lokalhistoriske oplysninger eller materialer til undervisning, er du velkommen til at kontakte Gladsaxe Byarkiv. Vi hjælper i det omfang, vores ressourcer rækker. Bemærk, arkivets åbningstider er forbeholdt borgere, unge som gamle, der fordyber sig i noget. Åbningstiderne er til hjælp til selvhjælp. Derfor har arkivets personale ikke mulighed for bidrage til undervisning tirsdag og torsdag.Personer kigger på dokumenter ved bord

I arkivet har du blandt andet mulighed for at se:

Værd at huske

Ring i forvejen, inden I dukker op. Dette giver arkivet mulighed for at forberede materiale. Arkivet kan få plads til en halv skoleklasse af gangen ved ståpladser. Derfor kan det være hensigtsmæssigt at tænke to besøg ind i et eventuelt forløb om kildekritik eller historisk metode.

Det er en god ide at afgrænse emnet, du er interesseret i, inden du besøger os. Så kan vi bedre hjælpe dig. Dette gælder især ved hjælp til at finde kilder til opgaveskrivning.

Ved et klassebesøg på arkivet tilpasses tiden til det forløb, der ønskes. Det er dog oftest en god ide at afsætte cirka to timer alt i alt. Hvis du selv skal bruge arkivets kilder til en opgave, kan det godt tage længere tid. Det afhænger af, hvor mange arkivalier vi har om emnet, og hvor godt forberedt du er.

Arkivet stiller gerne arkivalier til rådighed for elever og studerende, som skal skrive større opgaver i udskolingen eller på ungdomsuddannelser. Det kan være individuelt eller som en del af lærerens vejledning i større grupper. Arkivets personale hjælper gerne eleverne med at afgrænse deres emner og/eller sporer dem ind på emner, vi har materialer om. 

Bemærk, at arkivet desværre ikke kan modtage klasser om tirsdagen og torsdagen, når her er almindeligt åbent for borgerne. Arkivet fungerer som en gammeldags læsesal med ro til fordybelse, når her er åbent.

Kontakt gerne arkivet og aftal en tid til klasseundervisning uden for åbningstiden.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback