Skip til hoved indholdet Job Job

Tilskudsvejledning

Formål med tilskuddet

Tilskudsordning til udskiftning af vinduer til reduktion af trafikstøj har som formål at reducere støjbelastningen fra trafikstøj i støjbelastede boliger i Gladsaxe Kommune. Tilskuddet er målrettet private beboelsesejendomme, hvor ejer ønsker at reducere støjbelastningen i boligen ved udskiftning af eksisterende vinduer med støjreducerende vinduer.

Hvem kan søge?

Alle ejere af helårsboliger i Gladsaxe Kommune, der ifølge BBR er opført i 1959 eller før, og som mindst har en støjbelastning på 63 dB, kan ansøge om tilskud fra støjpuljen. Støjbelastningen vurderes på baggrund af Miljøstyrelsens støjkort, der kortlægger de mest støjbelastede områder.

Tilskudsgrundlag

Du kan se om din ejendom er støjplaget på Miljøstyrelsens støjkort.

Støjkortlægning opgør støjniveauer, belastede områder og antallet af mennesker påvirket af støj over grænseværdierne. Opgørelsen følger EU’s direktiv om miljøstøj (2002/49/EF) samt nationale retningslinjer og er beregnet efter en beregningsmetode kaldet Nord2000. Det højeste støjniveau på en boligs facade definerer boligens støjbelastning.

Hvad gives der tilskud til?

Det kan ansøges om tilskud til udskiftning af vinduer i opholdsrum (stue, soveværelse, børneværelse, spisekøkken/køkken-alrum) med støjreducerende vinduer.

Der ydes ikke tilskud til vinduer i badeværelser, køkkener eller kælderrum eller andre typer af renoveringer eller forbedringer. Det anbefales at det er vinduer som vender mod støjkilden (motorvej eller store veje)

Tilskuddets størrelse

Der ydes et fast tilskud inklusiv moms beregnet efter vinduesareal. Tilskuddet svarer skønsmæssigt til materialeudgiften. Materialeudgiften udgør i en standardberegning ca. halvdelen af totaludgiften til udskiftning af et vindue, hvor de resterende udgifter dækker levering, demontering, montering og affaldshåndtering. Hertil skal lægges eventuelle udgifter til stillads og lift ligesom vinduer, der afviger fra standarddimensioner, kan være dyrere. Dette vil reducere det administrative ressourceforbrug betydeligt og gøre tilskudsordningen mere attraktiv for ansøger, da der modsat til tidligere ikke skal indhentes individuelle håndværkertilbud, da tilskuddet kan beregnes allerede inden ansøgning. Ligeledes vil det øge incitamentet for ansøger til at finde den mest omkostningseffektive løsning på støjproblemet.

Tilskudssatser

VinduestypeTilskud pr. m2 glasareal
Udskiftning af termorude i eksisterende vindue2.400 kr. inkl. moms
Forsatsramme i træ med 2-lags energitermorude3.500 kr. inkl. moms
3-lags trævindue med 3-lags termorude3.800 kr. inkl. moms
3-lags træ-/aluvindue med 3-lags termorude4.500 kr. inkl. moms

Betingelser for tilsagn og tilskud

For at modtage tilskud skal følgende betingelser være opfyldt:

1. Boligejendommen skal være beliggende Gladsaxe kommune og ifølge gældende støjkortlægning have en støjbelastning på mindst 63 dB (jf. Miljøstyrelsen støjkortlægning) Hvert femte år skal de mest støjplagede kommuner udarbejde en støjkortlægning over antallet af støjplaget borgere og boliger. Til dette anvendes den danske beregningsmodel NORD2000.

2. Det kan ydes tilskud til udskiftning til støjreducerende vinduer i opholdsrum (stue, soveværelse, børneværelse, kamre og køkkenalrum/spisekøkken).

3. Det er ejendomsejer/bestyrelse, der skal indsende ansøgning, og som vil være modtager tilskuddet. Hvis tilskuddet udbetales til en bestyrelse, skal der foreligge dokumentation for bestyrelsens mandat.

4. Der ydes maksimalt et tilskud på 25.000 kr. pr. bolig inklusiv moms. Projektet må ikke være igangsat, før ansøger har modtaget tilsagn om tilskud fra Gladsaxe Kommune.

5. Boligen skal ifølge BBR være opført i 1959 eller før og vinduerne skal være væsentligt nedslidt. Som nedslidt regnes vinduer med begrænset lydreduktion.

6. Der skal i forhold til isolation og energiregnskab som minimum anvendes termoenergiruder i henhold til krav i Bygningsreglementet ved udskiftning af vinduer. Projektet skal udføres efter gældende håndværksmæssige standarder.

7. Som betingelse for udbetaling af tilskud skal fremsendes faktura for indkøb af vinduer og dokumentation fra leverandør på, at vinduet yder en lyddæmpning på minimum 35 dB. iht. DS/EN ISO 717. Testrapport skal kunne fremsendes på forlangende. Faktura skal endvidere entydigt specificere det samlede vinduesareal opmålt efter ydre vinduesramme.

8. Projektet skal være afsluttet og der skal være indsendt udbetalingsanmodning og dokumentation inden for den tidsramme, der er angivet i tilsagnsbrevet.

9. Der kan blive gennemført stikprøvekontrol både i forbindelse med behandling af ansøgningen før afgørelse af tilskudsansøgningen samt efter tilsagn og tilskud for at sikre, at midlerne er anvendt i overensstemmelse med tilskudsvilkårene. I forbindelse med behandling af ansøgning eller kontrol af tilskud, kan kommunen anmode om yderligere dokumentation for stand og placering af vinduer, udført arbejde eller specifikation af materialer og tilsvarende af relevans for tilskudssagen.

10. I tilfælde af betydende afvigelser, der ville medføre udbetaling af for stort tilskud, vil ansøgningen blive afslået. Urigtige oplysning om projektet kan medføre helt eller delvist bortfald af tilskud eller krav om tilbagebetaling. Svig behandles og retsforfølges efter kommunens almindelige retslige procedurer.

11. Der kan ikke dispenseres fra ordningens almindelige tilskudsbestemmelser og -vilkår. I tilfælde af at et tilsagn ikke forventes udnyttes, skal dette meddeles til kommunen snarest muligt. I tilfælde af, at tilskuddet ikke udnyttes inden den frist, der står i tilsagnsbrevet, bortfalder tilskuddet uden yderligere varsel.

12. Tilskuddet ydes efter Byfornyelsesloven § 8, § 21 m.fl. som giver kommunen hjemmel til at yde støtte til arbejder på en bygnings klimaskærm, herunder vinduer. Der er ikke administrativ klageadgang, jf. Byfornyelseslovens §§ 20 og 35.

13. Ansøger skal afgive en tro og love-erklæring, hvorved der bekræftes, at alle oplysninger i ansøgningen er korrekte og sandfærdige. Erklæringen skal underskrives af ansøgeren, og ved urigtige oplysninger, kan udbetalingen af tilskud kræves tilbagebetalt.

Sådan søger du

For at ansøge om tilskud skal du følge disse trin:

1. Udfyld ansøgningsskemaet: Find og udfyld ansøgningsskemaet på Gladsaxe Kommunes hjemmeside eller kontakt os for at få det tilsendt.

2. Indsend ansøgningen: Send det udfyldte ansøgningsskema samt nødvendige bilag til Gladsaxe Kommune, enten digitalt eller via post.

3. Afvent svar: Du vil modtage en kvittering for din ansøgning, og du kan forvente at få svar 1. august 2025.

4. Modtag tilsagnsbrev: Hvis din ansøgning godkendes, vil du modtage et tilsagnsbrev med nærmere oplysninger om tilskuddet. I modsat fald, vil du modtage oplysning om at din ansøgning ikke har kunnet imødekommes.

5. Gennemfør projektet: Når du har modtaget tilsagn, kan du gennemføre projektet.

6. Indsend dokumentation: Efter projektets afslutning indsendes faktura og kvittering til kommunen.

7. Modtag tilskud: Efter godkendelse af dokumentationen vil tilskuddet blive udbetalt til din nemkonto.

Yderligere oplysninger

Hvis du har spørgsmål eller har brug for yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte Gladsaxe Kommune på:

E-mail: stoejpulje@gladsaxe.dk

Telefon: 39 57 58 52

Adresse: Gladsaxe Kommune, Trafik- og Mobilitetsafdeling, Rådhus Alle 7, 2860 Søborg

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback