Skip til hoved indholdet

Referat 19.11.2024

Mødedeltagere

Kellersvej 6 ABD

Borgerrepræsentant: Christian Magnussen - deltog ikke

Pårørenderepræsentant: Peter Breum (6D) - deltog

Medarbejderrepræsentant: Jesper Rosander - afbud

Daglig leder: Dorthe K. Olsen - deltog ikke


Kellersvej 6C

Borgerrepræsentant: Vakant

Pårørenderepræsentant: Tonni Albrechtsen - deltog

Medarbejderrepræsentant: Jeanette William - deltog

Daglig leder: Eva E. Jacobsen - deltog


Kellersvej 9-11

Borgerrepræsentant: Kim Arvid - deltog

Pårørenderepræsentant: Vivian Danielsen - deltog ikke

Medarbejderrepræsentant: Martin Ahlehuus - deltog

Daglig leder: Tine M. Jensen - afbud


Kellersvej 13-15

Borgerrepræsentant: Ole Sørensen - deltog ikke

Pårørenderepræsentanter: Iqra Farooq (13) - afbud og Britt Helle Larsen (15) - deltog

Medarbejderrepræsentant: Sofie Kaufmann - deltog

Daglig leder: Sylwia N. Olsson - afbud

Kellersvej 17-19

Borgerrepræsentant: Vakant

Pårørenderepræsentanter: Morten Shultz (17) (formand) - deltog og Anders Bo Møller (19) - deltog

Medarbejderrepræsentant: Metha Liff Lemming - deltog ikke

Daglig leder: Tina Jonassen - deltog ikke

Cathrinegården

Borgerrepræsentant: Joan Fischmann - deltog ikke og Martin Nordskov Christensen - deltog

Pårørenderepræsentant: Mette Lindeberg - afbud

Medarbejderrepræsentant: Bettina Høglund - deltog

Daglig leder: Helle Ingemann - afbud

Leder af GHT

Kristian Wedel Andersen - deltog

Ordstyrer

Morten Shultz

Referent

Eva E. Jacobsen

Velkomst v. Morten Schultz

Formål: Mulighed for at give information, hvis man har brug for at have telefonen tændt, er nødt til at gå før tid eller har et punkt til eventuelt.


Alle har ret til kærlighed v. Kasper Jensen, Mille Tindø og Morten Schultz


Formål: En samtale om arrangementet Alle har ret til kærlighed. Hvad var tankerne bag? Hvad kom der ud af det? Kasper og Mille havde en snak om emnet/hvad aften skulle indeholde. Kasper havde en ide, som han viste Mille – De skabte så en ramme sammen. De inviterede også Sidse med (seksualvejleder). Aften skulle være for alle – også vigtigt at pårørende var deltagende, hvorfor Morten Schultz meldte sig til at deltage.

Baggrund: Tirsdag 29. oktober var der inviteret til debatarrangementet ”Alle har ret til kærlighed”, som Kasper var initiativtager til. Kasper deltog som del af et debatpanel. Mille Der var inviteret bredt til både borgere, pårørende og medarbejdere i og udenfor GHT, og mere end 100 personer deltog.

Kasper var meget tilfreds med det vellykkede arrangement. Der var stor ros til Kasper og det øvrige panel. Facilitatoren, Mette Frobenius, var også god. Kasper syntes dog, det var lidt sværere at sidde i panelet, end han havde regnet med.

SUKA støttede op om arrangementet med penge til gaver (til paneldeltagere) og løn til facilitator.

TV Glad var også til stede for at følge en medarbejder, der deltog i arrangementet. Når deres indslag er klar, sender de et link til optagelsen, der vil blive delt i Gladsaxe Handicaptilbuds Facebookgruppe.

Næste skridt

Kasper laver gerne et arrangement igen og samarbejder desuden videre med nogle studerende.

Der har været talt om, at der kunne arrangeres flere arrangementer i forlængelse af debatarrangementet – fx:

  • en singlefest
  • mere samarbejde med seksualvejledere fra andre kommuner – bl.a. fra Hulegården
  • invitere nogle, der spiller dilemmafyldte situationer ift. grænser, som giver anledning til nogle gode samtaler.

Kasper vil derudover gerne sætte fokus på ”når mine forældre ikke er her mere, hvem skal så hjælpe mig?” Der var opbakning til forslaget som et kommende emne.

Vi glæder os til at høre mere fra Kasper og Mille.

Kort redegørelse fra samrådene/botilbuddene v. alle

Formål: Information om emner, der er fokus på i de enkelte botilbud/samråd, og som kan have interesse for de andre botilbud.

Der forventes også en tilbagemelding på de lokale valg til samråd, der ifølge” Retningslinjerne for botilbuddenes samråd” skal holdes i 4. kvartal.

Cathrinegården

Der er implementering af Nexus standard som fagsystem.

Cathrinegården tilbyder en ”beredskabspakke” til alle beboere.

Cathrinegårdens beboere har tjent ca. 15.000 kr. på at deltage i julemarkedet på Aldershvile Planteskole, hvor de solgte æbleskiver. Pengene skal bruges til en Tivolitur for alle til jul og til nytårsaften, hvor vi skal have en stor fest.

Cathrinegården får et orangeri, som kommunen har bevilliget på baggrund af borger-pårørenderådets ønske til budgettet for 2025 – 2028.

Der er planlagt næste års møder i samrådet.

Kellersvej 6ABD

Det er meget længe siden, der har været holdt møde i samrådet. Alle øvrige pårørende er, via brev, blevet opfordret til at deltage i samrådet, da det altid er de samme, der deltager. Peter ved ikke, hvornår der er møde næste gang.

Kellersvej 6C

Samrådet holdt møde onsdag i uge 46.

Der er fokus på kriseberedskabet, Nexus standardundervisning samt forberedelse til jul og nytår.

Pårørende, fra de botilbud, hvor de daglige ledere har ønsket det, har modtaget en mail med information til beboere og pårørende om Beredskabsstyrelsens anbefalinger om at være forberedt på kriser. Tonni efterspurgte en uddybning af ansvarsfordelingen vedr. indkøb i forbindelse med beredskabet. Set i bakspejlet har formuleringen ikke været klar nok. Det fremgår, at GHT sørger for, at der er mad, vand, medicin og hygiejneartikler til alle beboere. Betaling af vand indgår i kostregnskabet, og er således ikke en ekstra udgift for beboeren. Hvis den enkelte beboer derimod ønsker ekstra tæpper, power bank m.m., er det ikke noget, GHT indkøber. Her skal beboeren selv betale, og på lige fod med andre indkøb kan pårørende hjælpe.

Tonni efterspurgte en plan for hele GHT, hvilket øvrige medlemmer bakkede op om. Der er et action card (instruks) ved strømsvigt for alle tilbud i GHT. Dette er ved at blive tilpasset, så der tages højde for op til tre døgns strømsvigt. Udarbejdelsen er dog afhængig af information fra højere instanser i kommunen. Denne er også ved at blive udarbejdet i øjeblikket.

Der er underskud på Kellersvej 6, men kostregnskab ser fint ud.

Der er rotter på Kellersvej 6. Der blev spurgt, hvorfor der stadig benyttes skraldeposer og ikke lukkede containere. Skraldeposerne er i lukkede metalstativer. Det er selvfølgelig vigtigt, at der ikke er top på, så låget ikke kan lukke. Det gøres der jævnligt opmærksom på og gælder naturligvis også for containere.

Kellersvej 9-11

De har fokus på, at medarbejderne bliver mere fortrolige med at bruge IBG-skærmene.

Nye beboere er flyttet ind efter dødsfald tidligere på året.

Der er fokus på implementering af Nexus standard.

Kellersvej 13-15

Der er ansat to socialpædagoger, husvikarer, SOSU-elever og en pædagogstuderende.

Der er fokus på implementering af Nexus standard.

Tirsdage aftener i 2025 kan beboerne komme ud og høre musik i Ebberød Kulturhus fra kl. 18.30 – 20.30 (se evt. deres hjemmeside).

Nyt medlem: Rikke (har en bror på K 13)

Kellersvej 17-19

Der er ikke holdt samrådsmøde siden sidste borger- og pårørenderådsmøde.

Opfølgning på temaaften 06.11.24 v. Morten Schultz

Formål: En samtale om, hvad der fungerede godt, og hvad vi skal være opmærksomme på ved næste temaaften. Der skal også tages stilling til, om der allerede nu kan aftales et emne til næste temaaften.

Baggrund: 6. november holdt psykolog Annette Due Madsen oplæg med fokus på psykologisk tryghed i et pårørendeperspektiv. Der var på forhånd tilmeldt 35 deltagere.

Det var en god temaaften, og der blev takket for arbejdet med at arrangere aftenen.

Aftenen bød på en god variation omkring det at være pårørende på godt og ondt samt en faglig synsvinkel. Der var en stor empati og forståelse for pårørende, medarbejdere og ledelse.

Der var tilfredshed med Annemette Due Madsen, som, med indsigt og høj faglighed, godt kan bruges igen.

Åbent pårørendenetværk v. Line Bjerregaard

Formål: Line vil fortælle om muligheden for at skabe et rum for pårørende, hvor de kan tale om at være pårørende til et menneske med handicap. Derefter en samtale om, om det er relevant for os.

Line anbefalede, at der er en facilitator, som kan skabe rammerne for en pårørendegruppe. Line har god erfaring med dette.

Hvordan får man skabt rum for 14-15 deltagere? Line foreslog, at det skal være åbent og emnebaseret og gerne med ligestillede (samme aldersgruppe). Emnerne skal give mening ”for mig”, hvis ”jeg” skal have energi til at møde op.

Kunne man blande beboere og pårørende eller opdele efter tilbud? Behovene kan være forskellige fra tilbud til tilbud. Hvis det er emnebasseret, kan man deltage på tværs? Man kunne starte i eget tilbud?

Det er svært at passe på sig selv, når man konstant har dårlig samvittighed.

Et pårørendenetværk bør drives lokalt for maksimalt udbytte og nærhed.

Der er nu sået nogle frø. Drøft det lokalt i samrådene. Vi vender tilbage til dette emne ved et kommende møde.

Opfølgning på dialogmøde med politikerne 04.11.24 v. Morten Schultz


Formål: En samtale om, hvilke tanker dialogmødet førte med sig. Er der noget, vi som råd skal følge op på?

Baggrund: Gladsaxe Byråd har i juni 2024 besluttet, at dialogmøderne med bruger- og pårørenderåd på psykiatri- og handicapområdet som udgangspunkt fremover holdes hvert andet år med deltagelse af brugerråd og politikerne i Psykiatri- og Handicapudvalget. Det blev holdt i Salen, Kellersvej 4. november.

Morten takkede for et flot fremmøde fra GHT. Der var en oplevelse af en god dialog. Borger-pårørenderådet fik meget ros af Søren og politikkerne.

Vi er meget velkomne til at kontakte politikkerne, hvilket rådet ønsker at gribe. Politikerne kunne fx inviteres med til temaaftener.

Der var et forslag om at inviterer politikerne til et møde i borger- og pårørenderådet om et halvt års tid for at spørge ind til Handicappolitikken.

Derudover har Søren lovet at komme forbi for at svare på nogle af de spørgsmål, der blev rejst, men ikke taget op på mødet, og som blev vurderet til at være mere lokale.

Møder i borger- og pårørenderådet 2025

Mødedatoer og tidspunkter blev rettet til og godkendt som nedenfor, dog med den bemærkning at antal af temaaftener skal vedtages endeligt på et senere møde.


Nyt om botilbuddene v. Kristian Wedel Andersen

Den strategiske aftale 2025

I den strategiske aftale for 2025, vil der særligt være fokus på:

  • Dokumentation
  • Der kommer en række reformer inden for handicapområdet – hvordan vil det påvirke os?
  • Der er generelt et fokus på det specialiseret område
  • Fastholde medarbejderne være en attraktiv arbejdsplads.

Kostskemaer

Nogle botilbud har store overskud i deres kostregnskaber. I indbetalingerne indgår både driftstilskud, medarbejdere og beboeres indbetalinger.

I 2025 sættes kostindbetaling for alle beboere til 2.600 kr. pr. måned.

I 2024 har beboerne betalt:

- Cathrinegården: 2.800 kr. pr. måned

- Kellersvej 6: 2.400 kr. pr. måned

- Kellersvej 9-11, 13-15 og 17-19: 2.800 kr. pr. måned

Budgetter for 2025

Økonomien bliver ikke dårligere i 2025, men er afhængig af beboernes takster.

Kristian vil vise personalegennemstrømning (personaleomsætningen) på et kommende møde.

Kristian ønsker glædelig jul til alle.

Eventuelt v. Morten Schultz

Morten takkede for et godt år i borger- og pårørenderådet.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback