Tilbud for brugere med demens i Gladsaxe Handicaptilbud
I den ene længe af Kellersvej 20AB hører BAS’ demensgruppe til. Gruppen har de samme medarbejdere tilknyttet som i resten af Kellersvej 20AB. Vi er på den måde en ”gruppe-i-gruppen”.
Demensgruppen er et tilbud, der tager afsæt i at støtte den enkelte bruger i sit liv med demens.
Vores målgruppe er bred, forstået på den måde at vi tager imod brugere, hvis liv er præget af demens - både i lille og i mere omfattende grad.
Dagligdagen i vores demensgruppe tager udgangspunkt i den enkeltes interesser og kunnen, og at disse kan blive udfoldet i genkendelige og trygge rammer. I demensgruppen er der plads til både stille og rolige kreative sysler, træning, gå-og cykelture, busture ud af huset, madlavning og lignende.
Som bruger i demensgruppen kan du drage fordel af at være tæt knyttet til resten af Kellersvej 20AB. Det giver dig mulighed for at deltage i en bredere række aktiviteter med andre sociale fællesskaber, hvis du har lyst. Du kan for eksempel deltage i fællessang for fuld musik, eller være med til at bage tirsdags-kage i Kellersvej 20AB’s fælleskøkken. Herefter kan du vende tilbage til demensrummets rolige rammer.
Vi oplever og arbejder ud fra, at det for mange brugere kan være en fordel at få tilbudt en demensfaglig tilgang/hverdag, før de mere omfattende tegn på demens viser sig hos den enkelte.
Pædagogikken i demensgruppen tager afsæt i medarbejdernes demensfaglig viden, metoder og tilgange, som støtter op om dette. Medarbejderne har derfor fokus på nærvær, genkendelighed, den gode relation og kendskab til brugeren. For at imødekomme denne genkendelighed og overblikket over ugen, har vi én fast medarbejder tilknyttet en hel uge ad gangen i vores demensgruppe.
Vi anvender billedmateriale i hverdagen. Dette kan både være som strukturredskab for at skabe overblik og forudsigelighed eller som støtte i kommunikation og samtaler med brugeren.
Sansestimuli
For nogle brugere kan sansestimuli være en god støtte i deres hverdag. For at kunne overskue og mestre sin dag bedst muligt, er det nemlig vigtigt først og fremmest at have ro på sine sanser.
Sansestimuli bruges også som ren afslapning ved behov eller lidt samvær og nærvær.
Til sansestimuli gør vi brug af velfærdsteknologiske hjælpemidler som fx sansestol, ”musikpude” og ”demenshund”