Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Sundhed og omsorg Træning, støtte og sygdom Mental sundhed Sammen mod ensomhed Ensomme voksne Boblberg

Boblberg

Boblberg.dk er en digital platform, hvor du kan finde fællesskaber af alle slags. 

Grafisk illustration der forklarer hvad boblberg er

Søg fællesskab via bobler

Du kan som bruger af Boblberg skrive sammen med andre brugere i selvoprettede opslag (“bobler”). 

Det kan være omkring fælles interesser, oplevelser og sociale aktiviteter - men også̊ svære emner, som eksempelvis ensomhed og psykisk sårbarhed.

Boblerne kan bruges til at skabe nye sociale relationer, som du kan tage med ud i den virkelige verden. Eksemplerne er mange og nogle har fundet træningsmakkere, andre nogle at strikke med, nogle til madhygge eller ganske enkelt nogle med samme ønske om at starte nye venskaber.

 

Du kan på Boblberg.dk finde en oversigt over foreninger i Gladsaxe samt en oversigt over aktiviteter i dit nærområde.

Aktivitetsmodulet giver mulighed for at se de mange forskelligartede aktiviteter, der findes i Gladsaxe Kommune inden for kultur, natur og idræt. Her er lidt for enhver smag, blandt andet film, teater, koncerter, aftenskole kurser, foredrag og udvalgte sportsarrangementer. 

Næste gang du mangler lidt inspiration til weekenden, så tag et kig på Boblberg.dk/aktiviteter.

Første gang, du bruger Boblberg, skal du oprette dig som bruger ved at skrive dit navn, mailadresse og alder – samt oplyse, hvilken kommune, du bor i. På den måde får du adgang til relevante aktiviteter og fællesskaber.

Du skal være minimum 15 år for at kunne blive oprettet som bruger på Boblberg. Det er gratis at benytte Boblberg.dk.

I Gladsaxe Kommune er der stor fokus på borgernes mentale sundhed, og her er Boblberg.dk det nyeste tiltag til mental sundhedsfremme blandt borgerne. Mens social isolation er en af faktorerne, der kan påvirke den mentale sundhed negativt, kan deltagelse i sociale fællesskaber styrke den mentale trivsel.

Forskning viser, at det er vigtigt for menneskers trivsel og livskvalitet, at de indgår i sociale fællesskaber, og dette skaber Boblberg.dk netop grundlag for ved at lade de lokale borgere boble sammen online. Det er borgerne selv, der opretter bobler, og så kan andre slutte sig til.

Sammen arbejder Gladsaxe Kommune og Boblberg for, at endnu flere borgere kan styrke deres mentale, sociale og fysiske sundhed gennem fælles oplevelser og interesser, og samtidig bekæmpe uønsket ensomhed.

Der er mere end 350.000 medlemmer er en del af Boblberg.dk på landsplan. I Gladsaxe er der cirka 5.000 medlemmer.
Boblberg er for alle! Det er gratis, tilgængeligt på alle enheder. Du skal dog være fyldt 15 år for at benytte Boblberg.dk.
Boblberg er udviklet i samarbejde med tre kommuner og samarbejder i dag med mere end 45 danske kommuner, og flere kommer løbende til. Sammen med kommunerne arbejder Boblberg på at højne og fremme et mangfoldigt fritidsliv, som styrker de sociale fællesskaber blandt borgerne i de enkelte kommuner.

Spørgsmål og svar om Boblberg

Der er mere end 350.000 brugere af Boblberg.dk på landsplan. I Gladsaxe er der cirka 5.000.

Boblberg er udviklet i samarbejde med tre kommuner og samarbejder i dag med mere end 45 danske kommuner, og flere kommer løbende til. Sammen med kommunerne arbejder Boblberg på at højne og fremme et mangfoldigt fritidsliv, som styrker de sociale fællesskaber blandt borgerne i de enkelte kommuner.

Både mænd og kvinder i (næsten) alle aldre er oprettet som brugere på Boblberg. Boblberg er for alle, der har lyst til at blive en del af et fællesskab.

Boblberg er for alle! Du skal dog være fyldt 15 år for at benytte Boblberg.dk.

Det er gratis at være oprettet på Boblberg og benytte Boblberg.

  1. Når man opretter sig på Boblberg, behøver man ikke at oprette sig med sit fulde navn.
  2. Når man er blevet oprettet, giver det blot adgang til at se, hvad alle andre søger. Ingen kan se, at man er oprettet på Boblberg, medmindre man vælger at lave sin egen boble eller aktivt henvende sig til andre.
  3. Når man laver en boble, er det ikke et krav at sætte et billede på af sig selv – man kan i stedet vælge et billede, der passer til emnet, eller man kan lade Boblberg finde et passende billede. 
  4. Bobler der har billeder på, har større chance for at respons end bobler uden billeder.

  1. Dating, kæreste, sex med mere.
  2. Køb og salg (du må ikke sælge noget på Boblberg).

Boblberg har en word-tracking robot, som screener alt indhold der findes på platformen, og på denne måde slår ned på ord som sex, dating, stoffer, kæreste og så videre. 

Hos Boblberg har vi nultolerance for ovenstående, og personer der søger dette, vil omgående blive lukket ned og smidt ud.

Derudover har folk ikke adgang til hinandens mail, telefonnr. eller andre private oplysninger. Man vælger selv, om dialoger skal være offentlige eller lukkede.

Boblberg må ikke sælge data videre, og der er ingen reklamer på Boblberg.

Nej, Boblberg og Facebook er ikke det samme.

Til forskel fra Facebook har man på Boblberg ikke nogen profil, hvor folk kan finde hinandens kontaktoplysninger, eller se private billeder, eller se hvornår man sidst har været online eller lign.

Grunden til, at man skal vælge sin kommune, når man opretter sig på Boblberg, er blandt andet for at øge muligheden for at finde nye fællesskaber i nærområdet. Når man logger ind, vil man øverst på siden blive mødt af ”bobler nær dig”, hvilket betyder, at de første mange bobler alle er bobler/personer i samme kommune. Den korte afstand skal gøre det nemmere for folk at mødes.


Frivillighed

frivillig@gladsaxe.dk

Kontaktpersoner

Ældreområdet
Ea Lykke Elsborg
Telefon: 39 57 55 43

Fritidskonsulent
Rikke Clausen
Telefon: 39 57 53 39

Det frivillige sociale område
Braulio Rocha
Telefon: 21 67 34 84

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback