Hjertesygdom
Hjerterehabilitering er for dig, som har åreforkalkningssygdom, hjerteklapsygdom, atrieflimren eller hjertesvigt. Du bliver præsenteret for viden og redskaber til at håndtere din sygdom bedst muligt, og du får mulighed for at møde andre i samme situation som dig.
Når du har fået konstateret hjertesygdom, tilbyder kommunens hjertesygeplejeske en afklarende samtale med dig og eventuelt dine pårørende. Til samtalen får du viden om de tilbud, som kommunen har til dig, og I laver i fællesskab en plan for dit forløb med udgangspunkt i dine behov.
Vi har forskellige tilbud til dig
Når du har fået konstateret hjertesygdom, tilbyder kommunens hjertesygeplejeske en afklarende samtale med dig og eventuelt dine pårørende. Til samtalen får du viden om de tilbud, som kommunen har til dig, og I laver i fællesskab en plan for dit forløb med udgangspunkt i dine behov.
Du bliver er del af et hold på 10-12 personer. I bliver undervist af en hjertesygeplejerske, en fysioterapeut, en psykoterapeut, en sexologisk rådgiver og en klinisk diætist. Undervisningen tager udgangspunkt i dine og de andre deltageres behov.
Hjertekurset tager fat på emner, der vedrører:
- Viden om hjertesygdom
- Forhold du selv har mulighed for at påvirke
- Hvordan du bedst muligt lever livet med hjertesygdom
- Mødet med andre i samme situation og hjælp til at tackle psykiske følger
Hvor og hvornår
Hjertekurset består af 10 mødegange med løbende optag. Vi mødes en gang om ugen à 1,5 times varighed.
Kurset afholdes i Forebyggelsescentret, og der er adgang for kørestolsbrugere.
Tilmelding og yderligere information
Du skal have en henvisning til hjerterehabilitering fra hospitalet eller fra din egen læge. Du bliver herefter kontaktet af vores hjertesygeplejerske. Har du spørgsmål til tilbuddet, kan du kontakte hjertesygeplejerske på telefon 39 57 57 60.
Vi tilbyder pårørendemøder for nære pårørende til mennesker med hjertesygdom. Nære pårørende kan for eksempel være ægtefælle/partner eller voksne børn. Til mødet er der tid og rum til at drøfte egne tanker og oplevelser som pårørende til en hjertesyg. Der vil være mulighed for gensidig sparring og at få information vedrørende noget af det, der kan påvirke en ny hverdag med hjertesygdom.
På mødet taler vi blandt andet om:
- Naturlige reaktioner efter nyopstået eller kronisk hjertesygdom
- Hvordan passer man som pårørende på sig selv?
- Hvilke tilbud er der til pårørende?
- Hvordan kan man være støttende som pårørende?
Ønsker du at deltage i et kommende pårørendemøde, er du velkommen til at kontakte kommunens hjertesygeplejerske.
Når ens nærmeste får en kronisk sygdom som hjertesygdom, kan du som pårørende stå med spørgsmål og udfordringer, som du har brug for at vende med en, der har faglig indsigt i sygdommen. Du er derfor velkommen til at kontakte hjertesygeplejersken for en samtale om din og din næres hverdag med hjertesygdom.
Formålet med diætvejledningen er at forebygge forværring og komplikationer af hjertesygdom samt forebygge udvikling af andre kroniske sygdomme.
Tilbuddet henvender sig til dig, som har hjertesygdom og kræver henvisning fra egen læge eller hospital.
Hvis henvisningen opfylder kriterierne i forhold til hjertesygdom, bliver du indkaldt til en afklarende samtale, hvor din situation og dine behov afklares. Ud fra en faglig vurdering, kan du efterfølgende blive tilbudt et forløb med 1-6 samtaler hos den kliniske diætist.
Du vil blive kontaktet telefonisk eller få tilsendt brev i din e-Boks med tid til den afklarende samtale.
Træningscenter Gladsaxe tilbyder fysisk træning som holdtræning to gange ugentligt. Du skal have en genoptræningsplan fra hospital eller henvisning fra egen læge for at kunne deltage.
Du kan også selv henvende dig til Gladsaxes motionsvejledning i Forebyggelsescenteret. Hvor du kan få støtte og hjælp til at komme i gang med at bevæge dig mere.
Forebyggelsescenteret holder i samarbejde med Hjerteforeningens lokalforening i Gladsaxe ca. én gang i hvert kvartal et temaarrangement med emner relateret til hjerte-kar-sygdomme.
Arrangementerne er åbne for alle borgere i kommunen og annonceres i lokalaviserne, på kommunens hjemmeside og i Hjerteforeningens kalender for Gladsaxe lokalafdeling.
Du kan også blive ven med Gladsaxe Kommune på facebook og få oplysninger om arrangementet derfra. Du kan også læse mere om Forebyggelsescentrets temaarrangementer.
Du bliver er del af et hold på 10-12 personer. I bliver undervist af en hjertesygeplejerske, en motionsvejleder og en klinisk diætist. Undervisningen tager udgangspunkt i dine og de andre deltageres behov.
Hjerterehabilitering tager fat på emner, der vedrører:
Viden om hjerte-kar-sygdom
Forhold du selv har mulighed for at påvirke
Hvordan du bedst muligt lever livet med hjerte-kar-sygdom
Mødet med andre i samme situation og hjælp til at tackle psykiske følger
Hvor og hvornår
Hjerterehabilitering består af seks ugers undervisning. Vi mødes en gang om ugen à 2 ½ times varighed.
Hvor
Forebyggelsescenter, der er adgang for kørestolsbrugere.
Hvornår
Der afholdes 4 kurser om året, kontakt hjertesygeplejersken for information om næste kursusstart.
Tilmelding og yderligere information
Du skal have en henvisning til hjerterehabilitering fra hospitalet eller fra din egen læge. Du bliver herefter kontaktet af vores hjertesygeplejerske. Har du spørgsmål til tilbuddet, kan du kontakte hjertesygeplejerske på telefon 39 57 57 60 eller mail hjerte@gladsaxe.dk.