Skip til hoved indholdet

Når du har sagt ja, og ønsker at flytte ind - Alt det du også skal huske

Alt det du også skal huske

Der er en hel del praktiske gøremål du skal have klaret i forbindelse med at du flytter ind hos os.

Vi har skrevet en del op herunder.

Her er listen over det du også skal huske

Du skal senest melde flytning til Folkeregistret fem dage efter, du er flyttet ind i din nye bolig.

Meld selv flytning her på borger.dk. Har du brug for hjælp, kan du henvende dig hos Borgerservice.

Fra folkeregisteret går der automatisk besked til alle offentlige kontorer og institutioner, der har din adresse registreret. Det vil sige, du skal ikke gøre noget i forhold til for eksempel licens eller din bil, Det er også almindeligt, at pengeinstitutter og forsikringsselskab får direkte besked. Det er dog ikke alle, der automatisk får besked om, at du har ændret adresse. De steder, hvor du skal oplyse det, kan eksempelvis være:

  • Blodbanken
  • Diverse abonnementer
  • Forsyningsselskaber – el, vand, varme, gas
  • Fritidsaktiviteter
  • Konto- og medlemskort
  • Læge – hvis du beholder den samme
  • Olieselskab
  • Tandlæge
  • Telefon- TV- og internetleverandør

Undersøg betingelserne for opsigelse af den nuværende bolig i så god tid som muligt, inden du skal flytte i plejebolig eller på plejehjem.

Aflæs el, vand og varme i din nuværende bolig.

  • Det er den, der er tilmeldt adressen, der har ansvar for el-, gas-, vand- og varmeregningen. Inden du flytter, skal du derfor huske at aflæse dine målere og indsende det til dine forsyningsselskaber. Det kan du gøre over nettet.

El

  • Du betaler et månedligt beløb for el i boligen samt for en del af fællesarealerne i plejeboligerne. På nogle af plejeboligerne betales el efter måler.

Varme og varmetillæg

  • Du betaler for opvarmning af din bolig samt for en del af fællesarealerne. Udgiften beregnes som et gennemsnit af de faktiske udgifter.
  • Får du varmetillæg i din nuværende bolig, vil denne ophøre med udgangen af den måned, du flytter. Varmetillægget vil blive beregnet på baggrund af det nye a conto varmebidrag. Varmetillægget er uafhængigt af formueforhold og opvarmningsform.

Når du får tilbudt en plejebolig har du mulighed for at søge om lån til boligindskud, hvis du opfylder visse økonomiske og personlige betingelser.

Der vil som udgangspunkt ikke kunne ydes lån til boligindskud, hvis tidligere lån ikke er tilbagebetalt. Dette sker dog efter en individuel vurdering.

Boligindskudslånet er i de første fem år rente- og afdragsfrit. Herefter tilbagebetales lånet over ti år og forrentes med 4,5 procent om året af den til enhver tid gældende restgæld.

Er du økonomisk vanskeligt stillet, kan du søge tilskud til dækning af flytteudgiften og til en ekstra måneds husleje, hvis dette er aktuelt. Hjælpen kan søges i Borgerservice og bevilges efter en individuel økonomisk vurdering.

Er du gift, men flytter alene i en plejebolig, vil din og din ægtefælles pension blive beregnet efter taksten for enlige, da I faktisk lever adskilt. Det vil sige, at I begge får udbetalt en højere pension hver måned.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback