Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Seniorer Boliger for seniorer Plejeboliger Bakkegården Jobs og frivillige på Bakkegården Frivillige hjælpere

Frivillige hjælpere

Som frivillig hjælper gør du en indsats, der har stor betydning. Mange aktiviteter er kun mulige at gennemføre, fordi du og andre hjælpere stiller Jeres tid og arbejdskraft til rådighed. Om du yder en time eller ti - det betyder ikke noget. Det, der betyder noget, er at hjælpe på en måde, der viser ligeværdighed og respekt for den enkelte borger.

At være frivillig hjælper på Bakkegården er også:

  • At være til gavn, nytte og glæde - for andre og sig selv.
  • At være med til at forberede til fester - dække borde ekstra festligt op, hente beboere, sludre og hygge med beboerne til fester.
  • At hjælpe med at køre kørestolen, skære kødet, holde sangbogen, hælde kaffe op, gøre det, beboeren har brug for - ikke mere.
  • At gøre klar til- og samarbejde med det faste personale om fælles aktiviteter, fx. sang, dans og quiz. Skabe hygge og tryghed.
  • At hjælpe med at lave juledekorationer, lægge gran og kogler klar og give tid og ro og sidde på hænderne" imens.
  • At gå ture med beboeren i haven, gå på indkøb eller noget helt tredje, følge til hospital, frisør og andet.
  • Cykelpilot, hvor beboeren får en dejlig køretur og du motion (vi har el-cykel).

Du er altid velkommen til at tage en snak med nogle af de frivillige hjælpere. Du kan også tage kontakt til vores faste kontaktperson Boe Følsgaard på tlf. 20 45 87 73 eller på mail boefol@gladsaxe.dk.

Vi glæder os til at se dig.

Oplev den glæde og forskel du kan gøre for en beboer på Bakkegården, der har svært ved selv at komme ud i naturen og mærken vinden i ansigtet og dufte i skoven. Med en lille cykeltur til skoven eller søen kan du gøre en meningsfuld forskel. Du kan få hyggelige og legende motion, venskaber og glæden ved at glæde. Vi giver selvfølgelig en god oplæring og instruktion i brug af cyklerne. Under oplæringen viser vi også et par gode ruter til ture. Vi arrangerer et hyggeligt møde med de beboere, du kan være cykelpilot for, og over en kop kaffe og kage kan I lære hinanden at kende.
Du kan også som familie til en beboer få glæde ved at tage på cykelture ud i det blå, som kan give anledning til gode samtaler og nærvær. Der kan arrangeres madpakke og kaffe fra køkkenet, så frokosten kan indtages med stemningsfuld udsigt ved f.eks. Bagsværd Sø.

Bakkegårdens cykler
Bakkegården råder over en Rickshaw-cykel med el-motor samt en tvincykel også med el-motor, så er I to venner eller familie som gerne vil gøre dette i fællesskab er dette også en mulighed.

Tilmelding
Skulle du nu have fået lyst til at glæde et ældre medmenneske med naturoplevelser, samtaler og vind i håret og med risiko for at få lidt hyggelig motion så læs og tilmeld dig som cykelpilot på "Cykling uden alder" www.cyklingudenalder.dk/bliv-pilot - vælg Gladsaxe og derefter Bakkegården eller skriv til Lau Packness Hinrup, mail lapahi@gladsaxe.dk eller Boe Følsgaard, mail boefol@gladsaxe.dk, så hjælper vi dig.

Hvad er Cykling uden alder
Cykling uden alder er på en vigtig mission: At give de ældre ret til vind i håret.
Det sker, når tusindvis af frivillige piloter hver dag inviterer ældre på landets plejecentre ud i rickshaw. På den måde styrker vi sammen fællesskabet mellem institution og civilsamfund og mellem familier og generationer.

Foreningen Cykling uden alder tiltrækker engagerede mennesker. Naboer, venner, familie og personoplevelser på cykel. I dag træder mere end 5.000 piloter i pedalerne.

I 2019 fik mere end 30.000 passagerer cykelture, hvor de igen kunne nyde byen, vandet, skoven eller bare den stille villavej. På plejecentre står knap 3.000 personaler klar til at hjælpe, så cyklen kan give mennesker med demens, mennesker i kørestol og andre, der ikke selv kan cykle, en større livskvalitet.

Drømmen er, at endnu flere kommuner og plejehjem vil gøre cyklen til en del af huset og dagligdagen. Sammen bidrager vi til større livskvalitet hos både de ældre passagerer og piloterne, når berigende samtaler og fælles oplevelser opstår.

Frivillighedsportalen er stedet, hvor borgere, foreninger og virksomheder kan blive klogere på mulighederne og reglerne for at engagere sig i frivilligt arbejde i Gladsaxe Kommune.

Gør en forskel

Som frivillig i Gladsaxe kan du gøre en forskel i lokalområdet samtidig med, at du har mulighed for udvikle dine faglige og menneskelige kompetencer. Desuden får du rig mulighed for at udvide dit netværk og møde andre.

Mulighederne er mange 

Frivilligt arbejde kan være mange forskellige ting. Gladsaxe har rigtigt mange forskellige foreninger, hvor du kan være aktiv – både inden for sport, kultur, fritid, musik, social- og sundhed eller natur.

Du kan også give en hånd med på en af kommunens mange institutioner. På skoler, ældrecentre mv. kan der være brug for lektiehjælpere, mentorer, besøgsvenner, integrationsarbejde, IT-hjælpere og meget mere.

Hvordan gør jeg?

Hvis du gerne vil være frivillig, er der flere veje at gå. Du kan kontakte den forening eller kommunale institution direkte, du gerne vil gøre en frivillig indsats for. Du kan også søge efter opslåede frivillige jobs i den landsdækkende database frivilligjob.dk

Er du i tvivl om, hvad der passer til dig, kan du kontakte Gladsaxe Kommunes Frivilligteam.

Bakkegården

Taxvej 18, 2880 Bagsværd
bakkegaarden@gladsaxe.dk

Ring til os

Bemærk

CVR-nummer: 62761113, EAN-nummer: 5798008695810

Telefontider

Åbningstider

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback