Skip til hoved indholdet

Samtykke til at udlevere oplysninger til pårørende

Kommunen har tavshedspligt

Medarbejderne i kommunen er underlagt tavshedspligt i forhold til det, der kaldes personfølsomme fortrolige oplysninger. Det kan fx være personlige og økonomiske forhold som helbred, indlæggelser, sociale problemer, strafbare forhold med videre Fortrolige oplysninger er også udskrift af notater, samarbejdsaftaler eller mundtlig orientering om denne slags aftaler.

Samtykke om udlevering af oplysninger

Tavshedspligten betyder, at kommunens medarbejdere som udgangspunkt ikke må udlevere oplysninger til pårørende, heller ikke fx nærmeste familie, medmindre der er givet samtykke fra den borger, som oplysningerne omhandler. Et samtykke skal være meget konkret og det skal fremgå, hvad der gives samtykke til, under hvilke omstændigheder oplysninger må videregives, og hvem, der eventuelt må modtage hvilke oplysninger. Endelig skal det fremgå, hvor lang tid det konkrete samtykke skal være gældende. Myndighedsfunktionerne i kommunen, for eksempel Visitationen, Handicaprådgivningen og Ungeenheden, kan informere og vejlede dig som pårørende om, hvilke samtykker der er behov for, hvis du og den, du er pårørende til, ønsker, at du skal have adgang til fortrolige oplysninger.

Personalet har dog ret til at indgå i dialog med pårørende om jeres oplevelser af en situation og de problemer eller udfordringer, som I selv oplever. Medarbejderne kan også informere pårørende om generelle forhold, som ikke er af følsom karakter. Tavshedspligten er således ikke en hindring for at lytte til de pårørende, men lovgivningen har betydning for, hvad der kan tales om.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback