Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Miljø og klima Klimavenlig by Klimavenlig bolig og byggeri Sunde, energirigtige etageboliger

Sunde, energirigtige etageboliger

Hvordan får beboerne i almene boliger et godt indeklima samtidig med en mindre varmeregning? Og hvordan sikrer boligafdelingerne en fremtidig løsning med sunde og energieffektive boliger?

Gladsaxe Kommune og Arbejdernes Boligselskab i Gladsaxe (ABG) samarbejder om at skabe et nyt koncept, hvor vi griber renoveringsopgaven an på en ny måde. Energitiltag medfører nemlig ofte huslejestigninger og opsætning af synlige tekniske installationer i beboernes hjem. Derfor er lejere tilbøjelige til at stemme nej, når beslutningen skal tages. Så beboerne skal inddrages i processen om at skabe sunde boliger. Når vi gør det, så får beboerne en bedre forståelse for, hvad de selv får ud af at sige ja. For eksempel færre kolde ydervægge, mindre træk og mindre risiko for skimmelsvamp og dermed et bedre indeklima.  

Vi har i tidligere projekter set, hvor afgørende det er at inddrage beboerne i processen, fordi det er deres hjem, det handler om. Det er dem, der skal leve med det, så de skal have mest mulig medbestemmelse.

Fakta om projekt ’Sunde, energirigtige boliger’

  • Stationsparken 1 er test-afdeling. For både kommunen og ABG er Stationsparken interessant, fordi der er tale om et tidstypisk murstensbyggeri fra 1950’erne, som der er en del af i kommunen.
  • Vi arbejder konkret med 12 beboede lejligheder, som er repræsentative for afdelingen.
  • Vi kobler driftsdata på både indeklima og varme med en kortlægning af beboernes adfærd.
  • Vi måler både på temperaturer, fugt- og CO2- niveauer, og vi har måler i både de renoverede lejligheder og referenceboliger, der ikke er renoveret.

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback