Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og oplevelser Prisuddelinger Gladsaxes Integrationspris

Gladsaxes Integrationspris

Hvert år uddeler Gladsaxe Kommune en pris til en borger, som har gjort en særlig indsats for at styrke integrationen i Gladsaxe.

Integrationsprisen blev etableret i 2019 med det formål at anerkende og styrke det store arbejde, der foregår i Gladsaxe Kommune for at styrke integrationen.

Alle borgere, virksomheder, foreninger og organisationer med adresse i Gladsaxe Kommune har i perioden op til den årlige prisuddeling mulighed for at indstille begrundede forslag om kandidater til prisen.

Ved valget af modtager lægges der særligt vægt på, at modtageren:

  • Har ydet en eksordinær eller nytænkende indsats, som har medvirket til væsentligt at forbedre integrationen i Gladsaxe Kommune.
  • Arbejder vedholdende og engageret med integrationsindsatsen.
  • Har fundet og fastholdt gode initiativer, der styrker mangfoldighed og integration.
  • Inspirerer og opmuntrer andre til at tage del i Integrationsområdet og dermed øge engagementet og virkelysten på området.

Integrationsprisen består af 10.000 kr. og et diplom.

Integrationsprisen 2022

Susanne Schou fra Gladsaxe Cykelskole modtog Integrationsprisen 2022. Det gjorde hun, fordi hun igennem de seneste 14 år har lært en masse mennesker – primært kvinder med rødder i ikke-vestlige lande – at cykle, og dermed gjort en vigtig forskel for integrationen i Gladsaxe.

Det kan gøre en stor forskel i et voksent menneskes liv at lære at cykle. Det giver større frihed, en oplagt mulighed for at få frisk luft og motion, og bedre muligheder for at kunne tage og passe et job. De fleste mennesker i Danmark tager det som en selvfølge, at man kan cykle, fordi de har lært det som børn, og er vokset op i et land med en stærk cykelkultur. Men sådan er det ikke for alle. 

Prisoverrækkelsen skete ved årets Gladsaxe Loves Culture, hvor borgmester Trine Græse takkede Susanne for at gøre en vigtig forskel for den enkelte borgers mulighed for at være en del af arbejdsmarkedet lokalsamfundet. 

Trine Græse holder tale for modtageren af Integrationsprisen 2022

2021 AB Cricket
2020 Gladsaxe Bokseklub
2019 Bydelsmødrene

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback