Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og oplevelser Prisuddelinger Foreningernes prisfest Foreningernes prisfest den 5. april 2024

Foreningernes prisfest den 5. april 2024

På billedet fra prisfesten 5. april 2024 ses prismodtagere, udøvere samt repræsentanter fra Gladsaxe Byråd (Foto: Kaj Bonne)

På billedet fra prisfesten 5. april 2024 ses prismodtagere, udøvere samt repræsentanter fra Gladsaxe Byråd (Foto: Kaj Bonne).

Nedenfor kan du se hvem der modtog de syv priser og motivering for de enkelte priser, samt en oversigt over de mange udøveres særlige præstationer i 2023.

Prismodtagere og motivering for priserne

Borgmester Trine Græse og Christina Rittig Falkberg overrækker prisen som årets idrætsleder 2023 til Kirsten Høft fra Mørkhøj Gymnastikforening

Idrætslederprisen gives til en leder fra idrætsområdet. Borgmester Trine Græse og Christina Rittig Falkberg overakte prisen til Kirsten Høft fra Mørkhøj Gymnastikforening.

 

 

Motivering:

Som modtager af Idrætslederprisen 2023 har priskomiteen valgt Kirsten Høft fra Mørkhøj Gymnastikforening.

Gennem mere end 37 år har Kirsten været medlem af Mørkhøj Gymnastikforening. De sidste 28 år som træner for ugentlige motionshold og for børnehold. Mange generationer har oplevet glæden ved at dyrke motion på Kirstens dine hold, hvor der er gymnaster fra 2 år og til langt op i 80’erne.

Kirsten formår på fantastisk vis at gøre motion interessant uanset deltagernes alder. Hun holder sig opdateret med kurser og møder altid glad og veloplagt til gymnastik. Hun er velforberedt, kreativ og inspirerende og så har hun en stor teoretisk viden om kroppens behov.

Kirsten har også været aktiv i bestyrelsesarbejdet og de sidste 10 år har endda været formand for foreningen. Kirsten er en levende legende i Mørkhøj, hvor rigtig mange kender hende.

Borgmester Trine Græse og Pia Skou overrækker årets kulturlederpris 2023 til Margrethe Debois fra Glad Dans Gladsaxe

Kulturlederprisen, der uddeles til en leder fra det kulturelle område, blev overrakt af borgmester Trine Græse og Pia Skou til Margrethe Debois fra Glad Dans Gladsaxe. 

Motivering

Som modtager af Kulturlederprisen 2023 har priskomiteen valgt Margrethe Debois fra Glad Dans Gladsaxe. Margrethe er formand for folkedanserforeningen Glad Dans de sidste 7 år, og er gået til arbejdet med stort engagement og ihærdighed.

Margrethe er god til at samle foreningens medlemmer omkring folkedansen og fællesskabet, og hun bakker gerne op om nye initiativer.
Hendes omgivelser beskriver hende som flittig, omhyggelig, dejlig at være sammen med og et kæmpe aktiv for folkedansen og foreningen.

Margrethe søger gerne viden om foreningsdrift gennem kurser og inspiration fra andre. I det hele taget har hun sat sig grundigt ind i, hvad opgaven er som formand, og hun gør det rigtig godt.

Hun er altid meget positiv og opmærksom overfor foreningens musikere og instruktører, og de bliver altid anerkendt og takket for deres indsats.

Margrethe er meget inddragende og uddelegerer gerne opgaver - store som små. Sidst, men ikke mindst, så sørger hun altid for, at danseaftenerne er fyldt med dans og glæde.

Borgmester Trine Græse og Dorthe Wichmand Müller overrakte Ungdomslederprisen 2023 til Daniel Handler fra FDF Buddinge

Borgmester Trine Græse og Dorthe Wichmand Müller overrakte prisen til Daniel Handler fra FDF Buddinge.

Motivering

Som modtager af Ungdomslederprisen 2023 har priskomiteen valgt Daniel Handler fra FDF Buddinge. Daniel har siden, han startede i FDF i 2000, trukket et kæmpe læs i foreningen. Han har en særlig evne til at løse både de sjove og også de lidt mindre sjove opgaver med ro og tålmodighed.

Daniel står altid klar med åbne arme til at tage imod kredsens børn og unge. Han er musikalsk og bruger gerne sine evner ved klaveret til at give børnene oplevelser med musik og sang.

Daniel har været hele turen igennem fra spejder til leder. Allerede som 15-årig blev han assistent, og hjalp lederne og som 18-årig fik han ansvaret for en større gruppe børn og unge og planlagde flere lejre og arrangementer. Han er ansvarlig for kredsens IT, hjemmeside og andre administrative opgaver. Og i 2019 indgik han i kredsledelsen og du blev en naturlig del af bestyrelsen.

Daniel har påtaget sig opgaven at føre kredsen ind i et netværk med FDF i andre kommuner. Det sikrer, at kredsens unge på 15-18 år, får langt flere muligheder for at udvikle sig gennem natur og udeliv i fællesskab med andre unge.

Alt i alt gør Daniel en kæmpe forskel for alle de børn, som er i hans varetægt. Med hans indsats giver han dem mulighed for at være en del af et meningsfuldt fællesskab og giver dem dermed et godt fundament for at møde verden.

Borgmester Trine Græse og Christina Rittig Falkberg overrakte prisen samt blomster til vinderens forældre

Idrætsprisen gives til en person, der har gjort en ekstraordinær indsats ved internationale eller nationale mesterskaber under Danmarks Idrætsforbund. Borgmester Trine Græse og Christina Rittig Falkberg overrakte prisen.

Marius deltog ikke på grund af konkurrence, og prisen blev overrakt til hans far Frank Bøgelund og blomsterne fik hans mor Anette Bundgaard. Der blev vist en film med Marius's præstationer.

Motivering

Idrætsprisen gives til en person, der har gjort en ekstraordinær indsats ved internationale eller nationale mesterskaber under Danmarks Idrætsforbund i 2023.

Priskomiteen havde valgt Marius William Bundgaard fra GIF Gymnastik.

Marius er et gymnastiktalent ud over det almindelige. Han er 17 år og allerede med på GIF Gymnastiks seniorhold i Team Gym.

I 2023 blev det til EM-guld, og Marius slog verdensrekorden ved at udføre et meget flot og teknisk meget svært spring. Han blev også kåret som Allstart på bane. Han vandt sølv ved ungdoms-VM i Powertumbling, hvor han fik lige så mange point som vinderen.

Marius blev klubmester i spring, og det er bestemt ikke sådan ligetil. Her dyster han nemlig både mod danske og nordiske mestre. De ved til gengæld godt, at hvis de skal være klubmestre, så skal de være bedre end Marius.

Marius er vellidt og anerkendt som den, der går forrest, ”sætter barren højt”, samler holdet og skaber den gode stemning.

Marius er også træner for Mikro drengehold i GIF Gymnastik og på Sports College Gladsaxe. Og så går han i øvrigt på gymnasiet på den særlige Team Danmark ordning.

Marius har de seneste år konstant forbedret sig. Han vinder i sin unge alder mesterskaber, som andre og ældre gymnaster kun har kunnet drømme om. Han udfører spring som kun få eller ingen på verdensplan udfører.

Borgmester Trine Græse og Christina Rittig Falkberg overrækker foreningsprisen Mere end sig selv prisen 2023 til personer fra IF Bytoften

"Mere end sig selv" prisen gives til en forening, der har afviklet aktiviteter, der ligger udenfor foreningens kerneaktiviteter, og som kan sikre flere gladsaxeborgere en aktiv fritid. Borgmester Trine Græse og Christina Rittig Falkberg overrakte prisen.

Priskomitéen har besluttet, at årets "Mere end sig selv" pris går til IF Bytoften.

Motivering

IF Bytoften får prisen for klubbens store fokus på inklusion, fællesskab og dedikerede frivillige. Gennem årene har de fremsynede ledere i klubben med Thomas Dreyer som drivkraft, opbygget - en både medlemsmæssigt og indholdsmæssigt - stor klub.

Klubben startede for mange år siden i et tidligere vaskeri i boligområdet Bytoften. Og i dag er det en stor og moderne fodboldklub.

Klubben er kendt for med stor ihærdighed at italesætte klubbens behov. Og nogle gange kan deres ønsker ikke helt opnås i det tempo, som de gerne vil have det. Men det vidner blot om deres store og brændende engagement.

I indstillingen er der lagt vægt på klubbens fokus på familie- og fællesskabsfølelse. Det kommer til udtryk i arrangementer og begivenheder, der involverer hele familien og skaber sammenhold, der ofte strækker sig langt ud over fodboldbanen. Det gælder fx jeres deltagelse i Bagsværd Natten og afholdelse af fodboldstævnet Lyserød lørdag.

I IF Bytoften er der en stor skare af frivillige, der som usynlige helte arbejder i kulissen og gør hver dag og hvert arrangement uforglemmeligt. De mange frivillige og deres dedikation er styrken og fundamentet bag klubben succes.

 Borgmester Trine Græse og Dorthe Wichmand Müller overrakte foreningsprisen Børn og Unge 2023 prisen til personer fra InterBUS Gladsaxe.

Priskomitéen har besluttet, at årets "Børn og unge" pris går til InterBUS Gladsaxe. 

"Børn og unge" prisen gives til en forening, der aktivt har inddraget børn og unge i planlægning og afvikling af aktiviteter i foreningen.

Borgmester Trine Græse og Dorthe Wichmand Müller overrakte prisen.

Motivering

InterBUS er en forening, der varetager spejdergruppers og FDF-kredses fælles venskabsbysamarbejde. Det kaldes PAGGS og deltagerne kommer fra Skotland, Holland, Danmark, England og Polen.

Der afholdes et PAGGS-arrangement hvert år, og i 2023 måtte InterBUS Gladsaxe træde til med kort varsel, fordi skotterne måtte aflyse. Et kæmpe arbejde blev sat i gang, så PAGGS kunne bosætte sig på Radiomarken i en uges tid.

Hele 377 deltagere indtog Radiomarken og den skønne natur ude ved Bagsværd Sø.

Særlig værdifuldt er, at børnene bor i blandede lejre, hvor de konstant samarbejder og danner venskaber på tværs af kulturelle og sproglige skel. Der er hvert år glædelige gensyn, og nogle har fastholdt forbindelsen til hinanden gennem mange år.

Alle spejdergrupper med børn og unge i Gladsaxe deltog i lejren. Årets tema var ”Jagten på Vestpolen”, og der var bl.a. sejlads på Bagsværd Sø, besøg på Museet for Søfart og natløb på Ungdomsøen – det tidligere Middelgrundsfort.

InterBUS fortjener Børn og unge prisen for en meget ekstraordinær og værdifuld indsats for det internationale samarbejde og fællesskab i PAGGS 2023.

Borgmester Trine Græse og Pia Skou overrakte Samarbejdsprisen 2023 til personer fra Mørkhøjs Venner

Samarbejdsprisen gives til en forening, der har taget initiativ til eller er indgået i særlige tiltag, herunder medvirket i kommunale indsatser.

Som modtager af Samarbejdsprisen 2023 har priskomiteen valgt Mørkhøjs Venner. 
Prisen blev overrakt af Borgmester Trine Græse og Pia Skou.

Motivering

Mørkhøjs Venner er en forening, der hvert år planlægger og afholder Mørkhøj Byfest. Foreningen blev stiftet i 2015, og skaber hvert år rammerne for en fantastisk fest.

I starten var det primært en fest for borgerne i Mørkhøj. Men siden er byfesten nået ud til hele Gladsaxe som en social og kulturel Gladsaxe-begivenhed, hvor mange borgere nyder en dag med musik, optræden, aktiviteter fra lokale foreninger og ikke mindst det sociale samvær.

Alt arbejde for Mørkhøj Byfest er frivilligt og fuldstændigt ulønnet. De frivillige der skaber en god dag for alle Mørkhøjs borgere, er stærke rollemodeller for andre frivillige. Dermed er byfesten blevet et stærkt samlingspunkt, som bidrager til en positiv udvikling af bydelen.

I indstillingen står: ”Man skal huske at sætte pris på de ting, som gør en forskel for mange mennesker – og det gør de frivillige bag Mørkhøj Byfest”.

Alle håber, Mørkhøj Byfest fortsat vil samle borgerne til en dag i festligt lag i mange år frem. Det er med til at gøre Mørkhøj og Gladsaxe til at godt sted at bo og leve.

I Oversigt over præstationer 2023 kan du se de mange og bemærkelsesværdige præstationer, som udøverne har opnået i 2023.

Oversigten indeholder foreningsnavn, udøvere og præstationer.

 

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback