Skip til hoved indholdet
    Hjem Borger Fritid og oplevelser Frivillighed Virksomheder og samarbejde med frivillige

Virksomheder og samarbejde med frivillige

Virksomheder er en del af byens lokalsamfund, og flere og flere ønsker at gøre en aktiv indsats i lokalområdet f. eks. ved at tilbyde kompetencer eller tid til frivilligt arbejde.

Erhvervslivet bliver i stigende grad mødt af forventninger om at udvise social ansvarlighed. De fleste danske virksomheder er i dag bevidst om begrebet Corporate Social Responsibility (CSR), fordi det spiller en rolle i forhold til rekruttering af nye medarbejdere, markedsføring af virksomhedens nye produkter, og når man søger nye samarbejdspartnere.

Socialt engagement handler blandt andet om at tage socialt ansvar for egne medarbejdere og for ledige på kanten af arbejdsmarkedet. Det kan fx foregå som forebyggelse, fastholdelse og indslusning. Der er tale om indsatser, som virksomhederne gør ud over det, de er forpligtet til i lovgivningen.

Med en strategi for samfundsansvar (CSR-strategi) kan virksomheden afdække hvilke områder og aktiviteter, der skal fokuseres på. Strategien kan hjælpe med at binde arbejdet med samfundsansvar sammen med forretningen som helhed.

Læs mere om bæredygtig omstilling på virksomhedsguiden.dk.

Når I som virksomhed giver en hånd til lokalsamfundet ved at tage et socialt ansvar – er det samtidig en investering i virksomheden, der betaler sig på den lange bane.

Ifølge Dansk Industri viser undersøgelser, at virksomheder med en CSR profil, har lettere ved at tiltrække såvel kunder som nye medarbejdere. Og at medarbejdernes engagement, tryghed og sammenhold styrkes, i virksomheder med tydelig samfundsansvarlig profil. Læs mere på Dansk Industris hjemmeside.


Frivillighed

frivillig@gladsaxe.dk

Kontaktpersoner

Ældreområdet
Ea Lykke Elsborg
Telefon: 39 57 55 43

Fritidskonsulent
Rikke Clausen
Telefon: 39 57 53 39

Det frivillige sociale område
Braulio Rocha
Telefon: 21 67 34 84

Gladsaxe Kommune
Rådhus Allé 7
2860 Søborg

CVR: 62761113

Telefon: 39 57 50 00
kommunen@gladsaxe.dk

Borgerservice

Telefontid

Mandag-fredag: 9-14

Personlig henvendelse

Kun med tidsbestilling. Bestil tid på gladsaxe.dk/bestiltid

Åbningstid

Mandag-onsdag og fredag 10-14
Torsdag 10-18

Få teksten læst op Tilgængelighedserklæring Giv os feedback