Historier fra de frivillige
Der er lige så mange forskellige frivillige, som der er mennesker. Her har vi samlet nogle historier om nogle af de mange frivillige, der gør en indsats her i Gladsaxe.
De fortæller om, hvad de laver og hvorfor - og hvad de får ud af det.
Måske kan deres historier inspirere dig til, hvad du kunne have lyst til som frivillig.
Læs historierne her
De seneste seks år har jeg været tilknyttet Gladsaxe Jazzklub – fra foreningens spædeste start.
Koncerter for store og små
Jazzklubben holder til i Gladsaxes kulturhus ”Telefonfabrikken”, og afholder hér ca. 15 indendørs koncerter om året. Derudover afholder klubben udendørs koncerter i Gladsaxe, gennemfører en årlig jazzweekend på kro, arrangerer rejse til New Orleans, afholder jazzarrangementer for børn og deres voksne, gennemfører særarrangementer med andre foreninger, kommunale organisationer, boligafdelinger etc. Jazzklubben har i dag over 350 medlemmer.
Det frivillige arbejde går i blodet
Har man først fået det frivillige arbejde i ”blodet”, så bliver man på en måde afhængig. Abstinenserne indfinder sig hurtigt. Det frivillige engagement har gennem mange år ført mig til en del forskellige arenaer – med mange interessante bekendtskaber til følge.
Det begyndte i egne børns vuggestue
Det første frivillige tilhørsforhold blev forankret i forældrearbejdet i egne børns vuggestue – senere blev det fulgt af engagementer i børnehave, fritidsordning, skolebestyrelse, teaterforening, fodboldklub, kulturhus m.m.
Det ansporende ved det frivillige arbejde har fra begyndelsen været at skabe et meningsfyldt virke i et arbejdende fællesskab med andre. Nærhed og solidaritet er nøgleord i den forbindelse.
Årtier er gået med frivilligt arbejde
Årtier er der efterhånden gået med frivilligt arbejde i ens liv – ikke ét af disse år har været spildt. At gøre en forskel er uden tvivl en væsentlig drivkraft i det frivillige arbejde. Det at kunne få opbakning til, få lov til, blive understøttet undervejs, få anerkendende nik og skulderklap er guld værd for frivillige arbejdere. Værdsættelse og udvist interesse vil kunne fastholde ”en frivillig” i årevis.
Frivilligt kulturarbejde trives godt
Det er min personlige oplevelse, at det frivillige kulturarbejde trives godt i Gladsaxe Kommune. Den nye kulturpolitik anviser ønskelige nye stier at betræde – og det gør vi gerne som frivillige. Når vi så gør det, så vil vi undervejs uden tvivl finde andre interessante kulturudfordringer og potentialer for vores medlemmer i foreningen. Det er jo i grunden ikke så ringe.
Danskerne er i de senere år blevet glade for frivilligt arbejde, og det er jeg også. I fire år har jeg været frivillig i en genbrugsbutik, der tilhører Folkekirkens Nødhjælp.
Glade kunder
Kunderne er glade for at komme i butikken, og vi er glade for dem, for det betyder meget, at vi får langet tøj og sko over disken.
Fokus på hjælp til selvhjælp
Vi ser os som dem, der er med til at bidrage en lille smule til den del af verdens befolkning, som lider nød. Vores nødhjælpsorganisationer gør en fremragende indsats, som i dag betyder, at fokus bliver flyttet mere og mere hen på, at mennesker i nød kan få hjælp til selvhjælp.
God og varm følelse at arbejde med mennesker
Personligt har jeg altid arbejdet med mennesker i kraft af min uddannelse som pædagog. Dette har nok bidraget til, at jeg er så glad for arbejdet i butikken. Det giver en god og varm følelse at kommunikere dels med kolleger, men også kunderne, som gerne vil sludre lidt. Så jo, frivilligt arbejde kan være en gave i sig selv.
Jeg kan varmt anbefale andre at blive frivillig, det er hyggeligt og sjovt, samt man får mange nye bekendtskaber.
Begyndte som frivillig da jeg blev arbejdsløs
Jeg begyndte i Folkekirkens Nødhjælps Møbelgenbrug efter, at jeg var blevet fyret fra mit arbejde pga. krisen. For at holde mig i gang henvendte jeg mig i butikken, og jeg blev ansat. Siden blev jeg selvstændig, og havde mange forskellige opgaver for forskellige firmaer. Jeg fortsatte i butikken én gang om ugen, for i butikken havde jeg mit faste ’job’ og faste kolleger. Butikken udgjorde en slags stabilitet og ensartethed. Alt i alt er det blevet til ca. fire år i butikken, og vi har et rigtigt godt kollegaskab, og nogle af os ses også privat.
Det kan varmt anbefales
Nu er jeg tilbage i fast arbejde, og jeg kan ikke længere være i butikken. Men jeg kan varmt anbefale andre at blive frivillig, det er hyggeligt og sjovt, samt man får mange nye bekendtskaber. Samtidig gør man noget nyttigt med sin tid og energi, og man føler sig brugbar og betydningsfuld.
Frivillighed
Kontaktpersoner
Ældreområdet
Ea Lykke Elsborg
Telefon: 39 57 55 43
Fritidskonsulent
Rikke Clausen
Telefon: 39 57 53 39
Det frivillige sociale område
Braulio Rocha
Telefon: 21 67 34 84